Tiket dana: Poeni igrača

Danas počinje 19. kolo Evrolige a najviše pažnje privlači beogradski ”večiti” derbi. Crvena zvezda dočekuje Partizan od 20 časova u Areni, a mi smo odlučili da svi predlozi z učinak igrača budu sa ovog meča. Kvote i granice važile su u trenutku sastavljana predloga.

Džoel Bolomboj (Crvena zvezda) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.85 u MaxBet

Ako je neki košarkaš opravdao očekivanja navijača Zvezde u Evroligi ove sezone, to je svakako snažni centar sa ruskim pasošem. Džoel Bolomboj je nekako na mala vrata došao letos, u senci ostalih pojačanja, pre svih Šabaza Nejpira i Miloša Teodosića, ali se pokazao kao sjajna akvizicija. Igra konstantno od stara sezone, a kod Sferopulosa dobija i mnogo veću minutažu. Zvezda jeste dovela Gilespija ali su otišli Simonović i Kuzmić. Koliko je Bolomboj bitan videlo se u tri prethodna evroligaška meča. On je Makabiju ubacio 20, Realu 15 a Feneru čak 24 poena, što je njegov apsolutni rekord u ovom takmičenju. Prosek u sezoni je 10,8 poena, ali će sigurno rasti u narednim kolima. Sferopulos mu je dao potedu na dva poslednja meča u ABA ligi, baš zbog Bolombojevog značaja za igru Zvezde. Sa Teodosićem odlično sarađuje i očekujemo da i protiv Partizana bude iznad svog proseka. Granica je na 10,5 poena na Bolomboja a za (+) kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Miloš Teodosić (Crvena zvezda) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.85 u MaxBet

Zbog ovakvih utakmica je Miloš Teodosić i došao u Zvezdu, doduše tek u smiraj velike karijere. Jasno je da sjajnog plejmejkera inspirišu utakmice pred punim tribinama i sa velikim nabojem i rezultatskim značajem. Moramo da priznamo da Teodosić ima mnogo veći uticaj na igru Zvezde nego što smo to mislili na početku sezone kada su stigli i Šabaz Nejpir i Jago Dos Santos. Ispostavilo se da su godine samo broj i da bivšem kapitenu srpske reprezentacije one ne predstavlju veliki teret. Tu je sada i mladi Topić koji treba da zameni Nejpira, ali ne na identičan način. Topić nema u rukama toliki broj poena, bar ne u ovom momentu, pa očekujemo da Teodosić bude na parketu onoliko koliko bude smatrao da može. Do sada je u Evroligi prosečno igrao 22 minuta po meču i ubacivao skoro 11 koševa. Njegov fah su asistencije i njih ima gotovo 6 po utakmici. U velikoj pobedi nad Fenerom u Istanbulu pre dva dana Teodosić se istakao dodavanjima, imao je 8 asistencija, a poena ”samo” 6. Verujemo da će uzimati veliki broj šuteva protiv Partizana i prebaciti granicu od 10,5 koševa koliko mu je zadato u kladionici MaxBet uz kvotu 1.85 za (+).

Alen Smailagić (Partizan) – Poeni + (granica 7,5) @ 1.97 u MaxBet

Sva je prilika da u timu Partizana neće biti Zeka Ledeja, a zna se koliko on znači ekipi. Radi se o igraču koji najviše vremena provodi u igri i tu minutažu moraće da popune ostali visoki košarkaši, pre svih Alen Smailagić i Tristan Vukčević. Još od dolaska Bruna Kabokla Smailagić češće igra na poziciji ”četiri” nego na ”petici”. Na taj način može da bude opasan u šutu za tri poena, da širi protivničku odbranu, ali i da krene na ulaz, koji obično završava zakucavanjima, jer je brzi od centara rivala. Ipak, i Smailagić je imao problema sa povredom, propustio je dve utakmice, jednu u ABA ligi protiv Mornara i onu u Evroligi protiv Virtusa. Vratio se protiv Asvela ali mu je Obradović dozirao minutažu, pa je na terenu proveo samo desetak minuta sa učinkom od 3 poena. Ovosezonski prosek mu je skoro 8 koševa u Evroligi za nešto više od 18 minuta u igri. Verujemo da se poptpuno oporavio, a i da nije moraće i rovit u ”bitku”. Zna se da i njega pokreću dueli sa Zvezdom, nebitno u kom takmičenju, pa predlažemo plus poene na Alena Smailagića. Granica je na 7,5 a za (+) koševe kvota iznosi 1.97 u kladionici MaxBet.

Džejms Naneli (Partizan) – Poeni + (granica 12,5) @ 1.90 u MaxBet

Nema sumnje da će Kevin Panter biti pod stalnom prismotrom odbrane Zvezde, a pretpostavljamo da će ”specijalac” ponovo biti Branko Lazić. Kada je kapiten udvojen u Partizanu ima ko da rešeta koš rivala. Naravno da, prevashodno, mislimo na iskusnog Džejmsa Nanelija, čoveka sa čeličnim živcima i mekom rukom. Iako već u ozbiljnim igračkim godinama Naneli igra najbolju evroligašku sezonu još od onih desetak utakmica u dresu Milana. Postiže 12,8 poena u proseku ali ima i 3,4 skoka i više od 3 asistencije po meču. To su sjajne brojke a spoljna linija crno-belih mora da nadikndi poene Zeka Ledeja koga neće biti u sastavu i sigurno je da učinak visokih igrača neće biti toliko primetan. Naneli je igrao loše protiv Asvela, to mu je najslabiji meč u sezoni, a završio ga je sa samo 3 poena. Najviše je ubacio u pobedi nad Monakom 24, ali je bio sjajn i u porazu protiv Virtusa sa 19 koševa i 6 asistencija. Njega sigurno neće poremetiti buka sa tribina, prošle sezone je svojim koševima u poslednjim sekundama doneo neke veoma važne pobede, a hladnokrvnost se očekuje i sada. Granica za poene na Nanelija je na 12,5 a za (+) kvota iznosi 1.90 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 12.81.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.