TIP DANA: Vigan – Mančester Junajted: Crveni đavoli kreću u pohod na trofej koji bi mogao da im spasi sezonu!

Vigan će u okviru FA kupa ugostiti ekipu Mančester Junajteda, prvi put nakon 11. godina. Meč je na programu od 21 čas i 15 minuta, a ukoliko se završi neriješenim rezultatom, meč će biti ponovljen.

Vigan: Opstanak je bitniji!

Nekadašnji član Premijer lige tokom 2023. godine nije redovno izmirivao finansijske obaveze te je u januaru prethodne godine zaradio uslovnu kaznu koja je u martu donijela konkretne posljedice.
Istovremeno, vlasnik Abdulrahman Al Jasmi je optužen za nedolično ponašanje, a njegovim slučajem će se baviti nezavisna disciplinska komisija.
I prije sankcije Vigan se prethodne sezone dugo nalazio na dnu tabele Čempionšipa, a na kraju su ipak tu i ostali sa 39 osvojenih bodova, uz gore pomenutih oduzetih 6 bodova.
Vigan je kašnjenje sa isplatom najavio u prethodnom periodu i kao razlog istakao “nedavna pitanja likvidnosti”, a strateg Šon Malouni sankciju je okarakterisao kao udarac čiji je cilj da se klub spriječi da izbori opstanak.
I u novu sezoni ali u rangu niže (Liga 1) Vigan je počeo sa debelim minusom na svom kontu, čak -8 bodova i fenjer odmah na početku.
Međutim kako to obično biva, oduzimanje bodova dodatno motiviše ekipu i nerijetko se desi da te ekipe proigraju (primjer Everton). Tako je i Vigan nakon uvodnih par kola i promjenljive igre, u periodu od početka novembra do početka decembra, odigrao čak 9 utakmica i nijednom nisu upisali poraz. To je svakako uzdiglo ekipu i odvelo ih na poziciju broj 18, četiri boda više od opasne zone u kojoj su se dugo nalazili.
Seriju od 3 poraza Vigan je prekinuo u pretposlednjem kolu, kada su savladali Čarliše rezultatom 2:0, dok su u poslednjem kolu remizirali u gostima kod Branslija rezultatom 1:1. U prvom kolu FA kupa su prvo eliminisali Ekseter rezultatom 0:2, da bi potom u prethodnom kolu slavili na gostovanju kod Jorka rezultatom 0:1.
Poslednji put su velikana iz Mančestera ugostili još davne 2013. godine kada su poraženi sa 0:4, a to je ujedno bila i poslednja sezona Vigana u Premijer ligi.

Mančester Junajted: Spas sezone leži u trofeju FA kup!

Nije prošlo ni 15 dana od kad je Džim Retklif objavio kupovinu 25 odsto vlasništva, a već je jasno da će se već od januarskog prelaznog roka pitati za sve u sportskom sektoru, uključujići i mjesto trenera i svakog narednog transfera igrača. Jeste da će kompanija INEOS u narednih šest do osam sedmica poći razne testove Premijer lige i tek onda zvanično postati suvlasik, ali je suštinski prelazak ingerencija na Retklifovu firmu već započet. Prema nezvaničnim saznanjima, 71-godišnji biznismen rado bi zamjenio Ten Haga drugim strategom i da praktično samo čeka prvi naredni kiks bivšeg trenera Ajaksa, kako bi sproveo jednu od prvih velikih promjena u sportskom sektoru.
Jedan od važnih aspekata Hejlundovog prvog premijerligaškog pogotka u karijeri (remi protiv Aston Vile) predstavlja i činjenica da su na Trafordu djelimično usporili u potrazi za novim napadačem i tako potencijalo uštedjeli brdo para od onih 300.000.000 dolara koliko Retklif planira da uloži, ali bi radije da to čini od ljetnjeg prelaznog roka. Po svim dosadašnjim saznanjima jasno je da se radi o biznismenu koji neće trošiti preveliki novac za kratko vrijeme, već da je sistemski oporavak sportskog sektora kluba primarni zadatak u predstojećim godinama. Koliko polaže na racionalno raspolaganje sredstvima potvrđuju i najave da će broj od 1.000 zaposlenih u klubu biti smanjen na 650 do 700, a to informacija ne ide u prilikog Ten Hagu, budući da je jasno da se Retklif i ser Dejv Brejlsford (Džimova desna ruka) neće previše oklijevati da zamjene trenera, ako uzmemo u obzir da će “hladnokrvo” ostaviti bez posla oko 30 odsto svih angažovanih u klubu.
Prvi pravi ispit od dolaska nove vlasničke strukture praktično će imati tek 14. januara kada na Old Traford stiže Totenhem. Licitira se sa potencijalnim imenima Ten Hagove zamjene, a od slobodnih agenata najčešće pominjano ime je Grejem Poter, mada krugovi bliski Retklifu izveštavaju da bi to bio Junajtetov hod linijom manjeg otpora i da bi Junajted želeo još zvučnije ime od nekadašnjeg stratega Estersunda, Brajtona i Čelsija.
Mančester je u prethodnom kolu poražen na gostovanju kod Notingema rezultatom 2:1, pa su trenutno tek na 8. mjestu na tabeli sa 31. osvojenim bodom. U poslednjih pet mečeva slavili su samo jednom, a napad na trofej FA kupa bi mogao da bude kakav takav spas sezone, iako su poslednjih put ovaj trofej osvojili prije 8 godina.

Naš prijedlog:

Jasno je da Mančester Junajted kao apsolutni favorit ulazi u ovaj meč, kvota na njihovu pobjedu je 1.27 u PrimoBet kladionici, dok je kvota na pobjedu domaćina 11.05.

Mišljenja smo da će Junajted krenuti silovito od samog starta, pa vam predlažemo igru 2/2 po kvoti 1.66 u PrimoBet kladionici. Takođe predviđamo efikasan meč, a kvota na igru 2&3+ je 1.75. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 4+ koja se u PrimoBet kladionici plaća kvotom 2.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.