Tip dana košarka: Barselona – Olimpijakos: Barsa bi da odbrani domaći teren, gosti u velikom naletu!

Barselona će u okviru 20. kola Evrolige ugostiti Olimpijakos. Tim iz Španije je na 3. mjestu sa skorom 13:6, dok je tim iz Pireja na skoru 11:8 i trenutno se nalaze na 5. mjestu na tabeli. Meč je na programu od 20 časova i 30 minuta.

Barselona: Odbraniti domaći teren!

Bila je Barsa u maloj krizi rezultata nakon ubjedljivog poraza od Unikahe u ACB ligi od čak 20 razlike, a potom i totalne nemoći u Kneževini, kada su bili poraženi sa takođe 20 razlike od ekipe Monaka.
Ali onda je stigao El Klasiko i Barsa je prodisala. Pao je Kralj u velikom derbiju, izgubio je tek drugu utakmicu u Evroligi.
Pa, iako Madriđani imaju ispod koša monstruma Tavaresa, te večeri je div ispod oba obruča bio Jan Veseli, za kojeg Real nije imao apsolutno nikakvo riješenje. Sa 27 poena nekadašnji košarkaš Partizana je predvodio Barselonu do velike pobjede nad najljućim rivalom – 83:78.
Bilo je varnica na terenu, čim Realu počne da gori pod nogama krenu prljavštine koje im sudije tolerišu. Rodrigez je kod rezultata 62:62 dva puta u tri sekunde udario laktom u lice Laprovitolu, a solomonsko riješenje arbitara je bilo da obojici dodijele nesportsku grešku. Iako Argentinac nije učinio apsolutno ništa za tako nešto. Isto kao lani Kevin Panter naspram Serhija Ljulja.
Samo što prljavština ovog puta Realu nije prošla. Naprotiv, odgovor Katalonaca je bila serija 12:0 u kojoj su se u strelce upisali Veseli sa devet i Kalinić sa tri poena. Tu je napravljena prekretnica na utakmici, Madriđani koliko god „gurali“ nisu uspijeli da se do kraja rezultatski vrate u igru.
Jan Veseli je bio centralna figura utakmice sa 27 poena i zanimljivo samo četiri skoka, pratili su ga Laprovitola sa 14 i Kalinić sa 13 poena.
Barselona bolje duplo kolo nije mogla da poželi, jer u samo nekoliko dana potukla je najveće rivale iz Španije: prvo Real Madrid, a onda i Baskoniju rezultatom 89:85.
Kada igra Baskonija, mora da bude ludo, mora da bude na jednu loptu i da odluka padne u poslednjem minutu. Samo što ovoga puta nisu Čima Moneke i Markus Hauard bili u elementu, nego Jan Veseli i Đoel Para. Leteći Čeh razgrtao je protivnike, unosio ih u koš i nokautirao Baskoniju u Palau Blaugrani.
Imao je baskijski klub čak 11 poena prednosti u četvrtoj četvrtini, bio u velikom naletu i – ugasio se. U jednom napadu. Barselona je iz jednog posijeda dala čak šest poena. Trojka Džabarija Parkera, pa trojka Đoela Pare. Proradio je vulkan i da sve bude gore po tim Duška Ivanovića razgoropadio se Jan Veseli. Dugo ga nije bilo, ali se pojavio u pravom momentu i prelomio utakmicu u korist Katalonaca.
Barsa je tako upisala 13. pobjedu u ovoj sezoni i trenutno su uz 6 poraza na 3. mjestu na tabeli, sa 3 pobjede manje od vodećeg Reala.
Za vikend su u domaćem šampionatu slavili protiv Obradoria rezultatom 92:90 i tako upisali svoj svoju treću uzastopnu pobjedu.

Olimpijakos: Nastaviti pobjednički niz!

Malo je nedostajalo Olimpijakosu prethodne sezone da dođe do samog kraja i naplati dobre partije iz regularnog dijela sezone kada su bili prvi sa najvećim brojem pobjeda. Međutim posustali su kad je bilo najvažnije ali u ovu sezonu su ušli puni ambicija sa nadom da će ostvariti bolji rezultat nego prethodne sezone. Otišao je Saša Vezenkov ali okosnica tima je ostala, ali jasno se vidi da to nije onaj Olimpijakos iz prethodne sezone. Trenutno su na skoru od 11 pobjeda i 8 poraza, što je dovoljno za 5. poziciju na tabeli.
Olimpijakos je uz dosta muke uspio da nastavi pobjednički niz u prethodnom kolu Evrolige protiv Monaka. Atinjani su posle drame u završnici meča pred svojim navijačima slavili sa 75:73, a presudne poene postigao je Šakil Mekisik pogodivši trojku pri rezultatu 69:70.
Uslijedila je potom penal završnica i pokušaj Majka Džejmsa sa polovine terena za pobjedu, ali nije uspio ni da dobaci loptu do koša.
Pomenuti Mekisik je meč završio sa 13 poena, koliko je imao i Alek Piters, dok je najefikasniji igrač pobjedničkog sastava bio Ajzea Kenan sa 14. Blizu tripl-dabla bio je Tomas Volkap sa 9 poena, 7 skokova i 9 asistencija.
Trenutno su u nizu od čak 4 uzastopne pobjede, što ih je lansiralo u gornji dio tabele. U pretposlednjem kolu slavili su protiv Olimpije iz Milana, takođe na domaćem terenu, ali malo je falilo da ta utakmica ode u drugom pravcu.
Srpski centar Nikola Milutinov bio je na visini zadatka u pobjedi svoje ekipe nad Olimpijom Milano, ali je nakon meča izjavio da smatra da on i njegovi saigrači nisu smjeli da dopuste protivniku da se vrati u život.
Klub iz Pireja je u finišu trećeg perioda imao +15, držao dvocifrenu prednost i tokom četvrtog kvartala, ali je uslijedila serija gostiju i izjednačenje na 74:74. Ipak, uslijedila je serija domaćina 5:0 i ovjera jubilarne 10. pobjede u sezoni.
U domaćem šampionatu su na 2. mjestu na tabeli sa samo jednim porazom u 13 odigranih kola, koji je upisan na samom početku protiv ekipe Panatinaikosa.

Naš prijedlog:

Barselona kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu je 1.59 u MaxBet kladionici, dok je kvota na Olimpijakos 2.45.

Mišljenja smo da nas očekuje efikasan meč, pa vam predlažemo igru UP + (granica 155.5) po kvoti 1.70 u MaxBet kladionici, takođe mislimo da je domaći tim bliži pobjedi, pa vam predlažemo jedinicu po kvoti 1.59. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 1&UP + (granica 155.5) po kvoti 2.85.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.