Najava i analiza: Bundesliga, 17. kolo: Hoće li Farmaceuti izdržati prolećnu ofanzivu Bavaraca?

Vraća nam se nemačka Bundesliga posle dvadesetak dana pauze. Prvi deo prvenstva završava se ovim kolom, pa ćemo neformalnog jesenjeg prvaka dobiti tek posle utakmica 17. kola. Bajer iz Leverkuzena ima 4 boda više od Bajerna ali i Bavarci imaju i jedan zaostali meč koji će tek odigrati. U ovom kolu Leverkuzen ide u Augzburg dok će šampion otvoriti kolo utakmicom sa Hofenhajmom na svojoj Alijanc areni. Očekujemo zanimljiv duel u Lajpcigu u kome gostuje Ajntraht, dok Dortmund ide u Darmštat. Kvote su važile u vreme sastavljanja predloga.

Bajern – Hofenhajm – GG4+ @ 2.00 u Mozzartbet

Bavarci nisu navikli na to da praznike ne provode kao lideri Bundelsige. Desilo se to jednom u prethodnoj deceniji, kada je Lajpcig bio prvi, i sada kada je Leverkuzen na vrhu. Ništa nije zabrinjavajuće iako imaju 4 boda manje od Farmaceuta ali i zaostali meč sa Unionom. Pre nešto više od mesec dana Bajern je doživeo katastrofu u Frankfurtu gde je poražen sa 5:1, ali je zatim sa dve uzastopne pobede završio 2023. godinu u Bundelsigi. Prvi meč u 2024. igraju protiv Hofenhajma, tima koji se posebno istakao na gostovanjima tokom jeseni. Hof je pobedio na prvih pet mečeva na strani, ali je izgubio poslednja dva. Jesen su završili na deobi 6. mesta sa Ajntrahtom i Frajburgom i njima je cilj da naredne sezone izađu u Evropu. Proletos je Hofenhajm uspeo da ostane neporažen na Alijanc areni, bilo je 1:1, a očekujemo da bi i sada mogli da daju makar gol u Minhenu. Naš predlog je igra GG4+ sa kvotom 2.00 u kladionici Mozzartbet.

Keln – Hajdenhajm – GG @ 1.60 u Primobet

Izuzetno važna utakmica za Jarčeve igra se već na startu drugog dela sezone. Keln je igrao ispod svih očekivanja jesenas i u 16 utakmica osvojio je samo 10 bodova. Takav učinak bio je dovoljan samo za pretposlednje mesto i to samo zahvaljujući boljoj gol razlici u odnosu na poslednji Majnc. Mnogo propusta imao je Baumgartnerov tim u prvom delu prvenstva, a samo je dva puta uspeo da pobedi. Na svom Rajn Energiju savladali su jedino Borusiju iz Menhengladbaha. U goste im dolazi debitant u Bundesligi ekipa Hajdenhajma. Novajlija je bio više nego solidan u svojoj prvoj sezoni u eliti i sa 20 bodova zauzima 9. mesto. Njihove utakmice su pravo uživanje za gledanje s obzirom da u proseku pada gotovo četiri gola. Oni sami dali su 32, ali su i primili 30 pogodaka. Jedina dva okršaja, do sada, između ova dva tima dogodila su se u Cvajti, u sezoni 2018/19, kada je Keln bio drugoligaš. Biće golova i u glavnom gradu Severne Rajne Vestfalije, a verujemo i na obe strane. Za GG kvota je 1.60 u kladionici Primobet.

Augzburg – Leverkuzen – 2,2+ @ 1.80 u MaxBet

Ono što su momci trenera Ćabija Alonsa uradili tokom jeseni bilo je fantastično. Polusezonu su završili bez poraza, ne samo u Bundelsigi već i u ostala dva takmičenja, DFB kupu i Ligi Evrope. Čak su ova dva kupa završili sa svim pobedama. U prvenstvu imaju 13 pobeda i 3 remija. Malo ko je mogao da pretpostavi da će tako biti posle prethodne sezone u kojoj nisu izborili plasman u Ligu šampiona. I sada je glavni cilj plasman u evropsku elitu, ali svakako da će Farmaceuti uraditi sve da se dokopaju Salatare i prekinu decenijsku dominaciju Bajerna u Bundesligi. Neće biti lako, sada će svi želeti skalp lidera, pa tako i Augzburg u prvom kolu u 2024. godini. Bavarci su gro bodova osvojili na svom terenu, to je, ipostavilo se, njihov bastion, a jedino je Darmštat uspeo da pobedi u Augzburgu. Mi verujemo da će Leverkuzen biti drugi tim koji će odneti bodove odavde, a uz dvojku predlažemo i dva gola na goste. Za 2,2+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.80.

Frajburg – Union Berlin – 1 @ 2.15 u SuperBet

Tmurna jesen je iza ekipe Union Berlina. Tim koji je prethondih sezona pravio neverovatne stvari da bi u prošloj sezoni uspeo da se plasira i u Ligu šampiona, jedno vreme je proveo na poslednjem mestu na tabeli, i to nakon preduge serije poraza. Usledio je rastanak sa legendarnim trenerom Ursom Fišerom, a umesto nejga stigao je Hrvat Nenad Bjelica. Tada je krenulo i Berlincima, dobili su Menhengladbah i Keln, a malo je nedostajalo da pobede i Real i ostanu u Evropi. Na kraju nisu uspeli u tome, pa će proleće biti u potpunosti podređeno Bundesligi, jedinom takmičenju koje im je preostalo. Gostovanje u Frajburgu čekaju na 15. mestu, tik iznad zone ispadanja. Domaćin je takođe nastupao u evropskim kupovima, igrali su u Ligi Evrope i osvojili drugo mesto u grupi, pa ih u februaru očekuje dvomeč sa francuskim vicešampionom Lansom. Prošle sezone gledali smo fantastiče okršaje između ova dva tima, i to sa mnogo golova. Ove sezone i Frajburg i Union daju manje pogodaka, pa ih ne očekujemo mnogo ni u ovom meču, ali se ipak opredeljujumeo za trijumf domaćina. Za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija kvota 2.15.

Majnc – Volfsburg – x @ 3.50 u Primobet

Fudbaleri Majnca sigurno nisu uživali tokom praznika, ali ni njihovi navijači. Nalaze se na poslednjem mestu na tabeli i ovog proleća im predstoji grčevita bitka za spašavanje statusa bundesligaša, možda i najteža od kada su postali članovi elite. Majnc nema pobedu u poslednjih pest prvenstvenih rundi, ali su čak četiri puta u tom intervalu ostali neporaženi. Međutim, za beg iz opasne zone trebaju im pobede, a oni su u 16 utakmica ostvarili samo jednu i to protiv favorizovanog Lajpciga. Volfsburg je igrao promenjivo, počeli su sjajno, sa tri pobede u prva četiri kola, ali su onda krenuli problemi. Trener Niko Kovač imao je dosta teškoća i sa povredama važnih igrača i Vukovi su godinu završili sa tri poraza u poslednja četiri kola. Pravi spektakl bio je okršaj sa bajernom na Folksvagen areni u poslednjoj utakmici u godini, ali je pobeda pripala Bavarcima. Volfsburg je pobedio na prvom i poslednjem gostovanju jesenas a između je imao 6 poraza. Očekujte neizvestan meč, a nekako je remi najrealniji ishod. Za x kvota je 3.50 u kladionici Primobet.

Lajpcig – Ajntraht – 1x,4+ @ 2.42 u Meridianbet

Zahvaljujući odličnom finišu polusezone u Lajcigu još tinja nada da mogu u borbu za Salataru. Sada prednost Leverkuzena od 9 bodova izgleda nedostižno, ali je Bundesliga takvo takmičenje da se sve može okrenuti za samo nekoliko kola. Neophodno je da Bikovi pobeđuju u kontinuitetu, kako su to činili u decembru u kom su na četri meča osvojili 10 bodova. Lajpcig je izborio plasman u osminu finala Lige šampiona i već mogu da se spremaju za dvomeč protiv madridskog Reala u drugoj polovini februara. Lajpcig je dobio poslednje četiri utakmice pred svojim navijačima u Bundesligi i nadaju se da mogu i petu. U goste im dolazi Ajntraht iz Frankfurta, ekipa koja je takođe bila uspešna u evropskom kupu i igraće protiv belgijskog Rojal Uniona u Ligi konferencija. U Bundesligi Orlovi su na solidnom 6. mestu, a najbolju partiju jesenas, bez svake sumnje, odigrali su protiv Bajerna koga su u Frankfurtu pobedili sa 5:1. Ajntraht nikad nije pobedio u Lajpcigu, pa ne verujemo ni da će sada. Ipak, moguć je neki remi, pa je naš predlog dupla pansa na domaćina uz dosta golova. Za 1x,4+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.42.

Darmštat – Dortmund – 2,2+ @ 1.70 u Mozzartbet

Dosta problema bilo je u Dortmundu posle jesenjeg dela sezone. Igrači su se pobunili protiv trenera Edina Terzića i malo je nedostajalo da hrvatski stručnjak po drugi put dobije otkaz u Borusiji. Spasio ga je dobar učinak u Ligi šampiona u kojoj su Milioneri iza sebe ostavili Pari Sen Žermen, Milan i Njukasl i izborili se za dvomeč sa PSV-om u osmini finala. U prvenstvu je Borusija na 5. mestu sa čak 15 bodova mnaje od vodećeg Leveruzena. Od titule nema ništa, pa je sada navijačima još teže zbog propuptene prilike u poslednjem kolu prošlog prvenstva kada nisu uspeli da pobede Majnc na svom terenu i postanu prvaci. Na šest poslednjih utakmica u 2023. godini Dortmund nije pobedio, računajući sva takmičenja, a imao je baš ozbilne kikseve u Bundesligi, poput remija sa Augzburgom i opet Majncom, kao i poraz od Lajpciga u Dortmundu. Ispali su i iz domaćeg kupa, pa je dobar rezultat u Ligi šampiona prioritet i jedina zaštita Terzića na klupi. Darmštat ima još veće pribleme ali druge prirode. Povratnik u Bundesligu je jesen završio na poslednjem mestu, Ljiljani imaju samo 10 bodova i svaki poen im je zlata vredan. Ne verujemo da mogu neki osvojiti protiv Dortmunda koji mora da prekine niz bez pobede. Uz dvojku dodajemo i dva gola gostiju, a za 2,2+ kvota je 1.70 u kladionici Mozzartbet.

Bohum – Verder – x @ 3.75 u SuperBet

Domaćin je odlino odigrao drugi deo polusezone, pa je u prvih osam utakmica osvojio samo 4 boda, a u drugih osam 12. uz samo dva poraza. Na domaćem terenu su odigrali sedam utakmica i izgubili samo od Borusije iz Menhengladbaha. Imaju dosta nerešenih rezultata i to je jedan od razloga zašto su na tabeli tek na 14. mestu sa šest bodova više od prvog tima ispod crte. Daleko je još opstanak i Bohum će morati da osvoji još mnoo bodova u preostalih 18 utakmica. Neki bi morali da osvoje i protiv Verdera koji im prvi dolazi u goste u 2024. godini. Zeleni sa Vezera su posle 16 utakmica na jedno mesto ispred Bohuma ali sa istim brojem osvojenih bodova. Radi se o direktnom duelu konkurenata za selidbu u Cvajtu, pa je važnost meča, ali i bodova, tim veća. Verder je pobedio samo jednom u poslednjih sedam kola u Bundesligi i verovatno bi u Bohumu bio zadovoljan i bodom. Čini nam se da je remi i narelaniji ishod i predlažemo x sa kvotom koja u kladionici SuperBet iznosi 3.75.

Menhengladbah – Štutgart – GG3+ @ 1.77 u Meridianbet

Švabe su bile hit polusezone u Nemačkoj, i da nije bilo neverovatnog Leverkuzena, sve počasti za najprijatnije iznenađenje otišle bi njima. Štutgart je jedno vreme predvodio bundesligaški karavan, sada su na odličnom 3. mestu a imaju čak 11 prvenstvenih pobeda u prvih 16 kola. Kada se zna da su u prošloj sezoni opstanak obezbedili tek posle baraža, ovo je neverovatan uspeh. Pored toga uspeli su da se plasiraju u završnicu DFB kupa, a pošto su među osam timova samo tri iz Bundelsige, eto prilike da dođu i do trofeja. U poslednjoj utakmici prve polusezone Štutgart gostuje u Menehengladbahu na Borusija parku. Domaći tim je trenutno na 12. mestu sa 17 bodova, a ako ništa drugo jesenas su igrali spektakularne mečeve sa ogromnim brojem golova. U poslednja tri kola Borusija je bez pobede sa samo jednim osvojenim bodom, ali su i oni izbori plasman u četvrtfinale DFB kupa i to je najbolja vest za navijače nekada slavnog kluba. U duelu sa Švabama golova bi moralo da bude i to na obe strane. Naš predlog je igra GG3+ sa koeficijentom 1.77 u kladionici Meridianbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.