TIP DANA: Lajpcig – Ajntraht: Bikovi napadaju treće mesto, Ajntraht nikad do sad nije slavio u Lajpcigu!

U subotu je konačno veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a ovaj dan nam između ostalog donosi i nekoliko veoma intereasntnih mečeva iz nemačke Bundeslige.
Za vas smo ovog puta analizirali susret između Lajcpiga i Ajntrahta, a početak duela između četvrtoplasirane i šestoplasirane ekipe na tabeli je zakazan za 15 časova i 30 minuta.

Lajpcig: Bikovi žele što pre da overe plasman u Ligu šampiona!

Godinama unazad Lajpcig bez većih problema uspeva da dođe do plasmana u Ligu šampiona, a to je naravno i prošle sezone bio slučaj, pošto je ova ekipa na kraju zauzela treće mesto na tabeli, iza Bajerna i Dortmunda, a ispred Union Berlina.
Početak ove sezone je bio savršen, pošto je Red Bul u finalu nemačkog Superkupa bio bolji od Bajerna iz Minhena, a taj susret je završen rezultatom 3:0, uz čak tri gola Dani Olma.
Naravno, podsećamo vas da je prošlu sezonu tim koji sa klupe predvodi Marko Roze završio sa osvojenim Kupom Nemačke, i to po drugi put zaredom.
Sastav nije u velikoj meri promenjen u odnosu na onaj iz prošle sezone, a trenutno je situacija takva da se popularni Bikovi nalaze na četvrtom mestu na tabeli, za koje je poznato da je poslednje koje na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, koja će i ovog puta biti primarni cilj za Lajpcig.
Do sada je ovaj tim odigrao šesnaest mečeva u ovogodišnjem izdanju Bundeslige i ostvario deset trijumfa, tri poraza i isto toliko remija, a u poslednjem kolu pred mini pauzu, ovaj tim je remizirao na gostovanju kod Verdera, a taj duel je završen rezultatom 1:1.
Naravno, podsećamo vas da je pre toga Red Bul vezao tri trijumfa u šampionatu, što je i dovelo do toga da trenutno aktuelni osvajač nemačkog Kupa ima čak šest bodova viška u odnosu na petoplasiranu Borusiju iz Dortmunda.
Na domaćem terenu u prvenstvu je Lajpcig do sada odigrao osam mečeva i ostvario šest trijumfa, uz dva remija, ali i uz samo šest primljenih golova, što je sjajan podatak ako uzmemo u obzir da Bikovi godinama unazad imaju velikih problema u zadnjoj liniji tima.
Kao što je to dobro poznato, Red Bul je predstavljao Nemačku i u Ligi šampiona, gde je ova ekipa bez većih problema stigla do plasmana u osminu finala i to sa drugog mesta u grupi, u kojoj su pored nemačkog predstavnika bili još i Mančester siti, Crvena zvezda i Jang Bojs, a žreb je ponovo bio nemilosrdan po Bikove, pošto će Lajpcig u osmini finala odmeriti snage protiv Real Madrida, koji je verovatno i jedan od najozbiljnijih kandidata za naslov šampiona Evrope.

Ajntraht: Orlovi do sada bez trijumfa u Lajpcigu!

Ajntraht je osnovan davne 1899. godine, a do sada je ovaj klub jednom osvajao nemačko prvenstvo, pet puta je ova ekipa dolazila do Kupa, a kada su u pitanju evropski trofeji, treba napomenuti i da je klub iz Frankfurta dva puta dolazio do trofeja u Ligi Evrope (nekadašnji KUP UEFA), uz konstataciju da je to poslednji put bio slučaj pre dve godinem, kada je nemački predstavnik u velikom finalu bio bolji od škotskog Rendžersa.
Još jedan podatak koji sasvim sigurno veoma mali broj ljudi zna, a to je da je Ajntraht uspeo da dođe i do jednog finala u Ligi šampiona, i to 1960. godine, kada je Real iz Madrida slavio jednim neverovatnim rezultatom 7:3, uz konstataciju da je nemački predstavnik prvi stigao do vođstva.
Prošle sezone je ovaj klub stigao do finala nemačkog Kupa, ali je Lajpcig bio bolji i potpuno zasluženo stigao do drugog uzastopnog trofeja, a zanimljivo je da će upravo Bikovi dočekati tim iz Frankfurta u prvom kolu Bundeslige posle zimske pauze.
U ovom trenutku se popularni Orlovi nalaze na šestom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, a primarni cilj će ipak biti plasman u Ligu Evrope.
U dosadašnjem toku šampionata Ajntraht je odigrao šesnaest mečeva i ostvario šest trijumfa, isto toliko remija, ali i četiri poraza. Na poslednjih pet duela u Bundesligi, klub iz Frankfurta je ostvario dva trijumfa uz tri poraza, a u prošlom kolu je nekadašnji šampion Nemačke slavio na svom terenu protiv Menhengladbaha, kada je bilo 2:1.
Naravno, treba pomenuti da je Ajntraht jedini klub koji je u dosadašnjem toku šampionata uspeo da savlada Bajern iz Minhena, i to na svom terenu sa više nego ubedljivih 5:1, pa se stiče utisak da je ovo jedna od najboljih partija Orlova u nemačkom prvenstvu u poslednjih tridesetak godina.
Inače, u gostima je Ajntraht do sada odigrao osam susreta i nije se preterano proslavio, pošto je u tom periodu šestoplasirani tim na tabeli ostvario samo dva trijumfa, tri remija i isto toliko poraza.
Za kraj, klub iz Frankfurta je stigao do plasmana u šesnaestinu finala Lige konferencija, i to pošto je ova ekipa na kraju zauzela drugo mesto u grupi, uz čak sedam bodova manjka u odnosu na prvoplasirani PAOK, pa slobodno možemo konstatovati da smo od nemačkog predstavnika očekivali možda i malo više u trećem po kvalitetu evropskom klupskom takmičenju.

Naš predlog

Ako je verovati tradiciji, utisak je da je Lajpcig favorit na ovom duelu, a tog mišljenja smo i mi, pa vam toplo preporučujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.44.

Svakako, očekuje nas po svemu sudeći jedan duel sa baš dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da odigrate igru 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.27.

Za kraj, deluje da će Red Bul od prvog minuta krenuti maksimalno ofanzivno ka golu Ajntrahta, pa vam hrabro predlažemo da se oprobate sa prelazom 1-1 uz kvotu 2.02 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.