Tiket dana Evroliga (petak, 12.01.2024)

Utakmicama u Barseloni, Istanbulu, Beogradu, Vilerbanu i Vitoriji završava se još jedno duplo kolo u košarkaškoj Evroligi. Predložene kvote i granice bile su aktuelne u momentu sastavljanja tiketa.

Anadolu Efes – Virtus – 1 @ 1.80 u MaxBet

Pivari su počeli da se kompletiraju ali ređaju poraze u seriji. Plasman u plej-of je sve dalje, a ni plej-in nije zagarantovan. Trenutno Anadolu Efes ima sedam vezanih neuspaha u Evroligi i nije ni čudo da su trenutno iza njih samo Asvel i Alba, dve najslabije ekipe u takmičenju. Sa samo 7 pobeda u 20 utakmica teško da se mogu kovati planovi o doigravanju ali Efes ima takav kvalitet da ne bi smeo da se predaje. Najbolji meč u ovoj seriji poraza bio je onaj u Madridu protiv Reala kada su poraženi posle četiri produžetka. Pre tri dana izgubili su na gostovanju u Atini protiv svog bivšeg trenera Ergina Atamana, a sledi im meč koji moraju da dobiju, duel sa odličnim Virtusom. Bolonjezi su najprijatnije iznenađenje ove sezone, imaju skor od 14 pobeda i 6 poraza, ali su u prošlom kolu dosta lako poraženi od Makabija u Beogradu. U Istanbulu ćemo videti da li tim Luke Bankija u maloj krizi, pošto svaki tim mora da prođe tako nešto tokom napornog dela regularne sezone. Mi prednost dajemo Efesu a za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.80.

Barselona – Žalgiris – H2 (granica 9,5) @ 1.82 u MaxBet

Čini se da je pobeda nad Realom bila nova prekretnica za Katalonce. Do tog meča imali su tri poraza u poslednja četiri meča u Evroligi, i već se pominjala smena trenera Rođera Grimaua. Posle Reala Barsa je slavila i u mečevima sa Baskonijom i Olimpijakosom, ali treba reći da su sve tri utakmice igrali u svojoj Blaugrani. Duel sa Žalgirisom je četvrti uzastopni na domaćem parketu i velika šansa da Katalonci maksimalo iskoriste tu činjenicu. Litvanci su bili otpisani za plej-of u jednom momentu, pogubili su silne utakmice u svom Kaunasu, pa je stigla i promena trenera. Maksvitisa je zamenio Andrea Trinkijeri i Italijan je dobio dve od tri utakmice koliko je vodio tim. Možda je moglo i bolje, da se pobedio Asvel u Vilerbanu, ali je trijumf u Valensiji od utorka podsetio na partije ovog tima sa početka sezone. Žalgiris je namučio Barselonu u meču odigranom pre 20 dana. Tek u finišu su Katalonci stigli do pobede, a ne bi bilo nezasluženo ni da su bodovi ostali u ”zelenoj šumi”. Sada je Barsa veliki favorit, ali smatramo da će Litvanci pružiti žestok otpor i da neće izgubiti, ako uopšte izgube, sa dvocifrenom razlikom. Za H2, granica je na 9,5 poena, kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.82.

Baskonija – Olimpijakos – UP + (granica 158,5) @ 1.85 u MaxBet

Baskonija je ove sezone odlična u gostima ali su na dva prethodna gostovanja pretrpeli poraze. Prošle sedmice izgubili su u Barseloni a pre tri dana i u Monte Karlu. Realno, to i nisu utakmice u kojima je tim Duška Ivanovića mogao da traži pobede. Nastavak teške serije je i meč sa Olimpijaksom u Vitoriji. Pirejci igraju ispod očekivanja ali je Barcokas imao velikih kadrovskih problema od starta sezone i gotovo ni na jednoj utakmici Olimpijakos nije bio kompletan. Možda prvi put se to dogodilo u Barseloni pre dva dana ali su i tada pretrpeli poraz, već 9 u 20 utakmica. U odnosu na prošlu sezonu učinak je znatno slabiji ali ni prvo mesto posle regularnog dela sezone nije garancija za titulu, to su Pirejci najbolje shvatili prošlog maja. U prvoj utakmici između ova dva rivala Baskonija je pobedila košem Kodija Milera-Mekintajera u poslednjoj sekundi, a to je bio debi Ivanovića na klupi Baskijaca u ovoj sezoni. Grci će pokušati da se revanširaju za taj neplanirani poraz iz novembra, ali nije lako slaviti protiv Hauarda, Monekea i ostalih u Vitoriji. Bolje je igrati na poene, a njih je uvek dosta na mečevima Baskonije. Granica je na 158,5 a za (+) se dobija koeficijent 1.85 u kladionici MaxBet.

Asvel – Alba – 1,UP+ (granica 164,5) @ 2.60 u MaxBet

Dve vezane pobede u poslednja dva kola pokazuju da tim iz Vilerbana nije u potpunosti digao ruke od plej-ina. Naravno, sa samo 4 pobede u 20 utakmica teško je i pomišljati na doigravnje, ali dok nada postiji Asvel će pokušavati. Priliku da vežu treću pobedu ne smeju ispustiti. U goste im dolazi jedini slabiji tim od njih na tabeli, berlinska Alba. Albatrosi su pobedili samo 3 puta i trudiće se do kraja takmičenja da makar izbegnu poslednju poziciju. To će uspeti u najboljem slučaju ako pobede Asvel, od koga su poraženi u prvom delu sezone na svom parketu. Alba je imala par odličnih utakmica, poput pobeda nad Barselonom i Olimpijom, ali na strani još nikog nisu savladali na deset odigranih mečeva. Pre tri dana gostovali su desetkovanoj Olimpiji u Milanu ali ni tu nisu uspeli da slave, mada su poraženi malom razlikom. Posle tog meča Alba je raskinula ugovor sa Markusom Eriksenom koji je poslednji meč odigrao još 2022. godine a u svoje redove je vratila islandskog plejmejkera Martina Hermansona. Što se Asvela tiče oni su Zvezdi ubacili 100 poena, razigrali su bili Paris Li, Žofri Lovernj ali i Kaudi i Skot. Očekujemo još jedan efikasan meč i pobedu tima iz predgrađa Liona. Za kombinaciju 1,UP+ kvota je 2.60, a granica za poene je 164,5 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 15.76.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.