DERBI DANA: Njukasl – Mančester siti: Svrake već jednom kljucnule šampiona ove sezone!

Subota nam donosi pregršt veoma interesantnih mečeva širom Evrope, a utisak je da se možda i najzanimljiviji igra na Sent Džejms Parku gde će Njukasl odmeriti Mančester siti.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Njukasl: Teško je bilo očekivati da Svrake ponove prošlu sezonu!

Prošla sezona je bila sjajna za Svrake, koje su posle baš dosta vremena uspele da dođu do plasmana u Ligu šampiona, što i jeste bio primarni cilj crno-belih od kako je ovaj klub dobio prebogate vlasnike.
Ostaje žal za trofejom, koji je ovom klubu izmakao u finalu Liga Kupa, gde je Mančester junajted ipak bio bolji.
Prošlog leta su izostali zvučni transferi, što je svakako bilo veliko iznenađenje, a na sve to je Edi Hau praktično od prvog dana nove sezone imao ogromnih problema sa izostancima, pa zbog svega toga deluje da nikog ne sme preterano da iznenadi trenutno deveto mesto na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasirani Arsenal, što znači da će novi plasman u Ligu šampiona za Njukasl biti praktično nemoguća misija.
Na poslednja tri susreta u prvenstvu, izabranici Edi Haua se nimalo nisu proslavili, pošto je ova ekipa u tom periodu doživela isto toliko poraza. Sve je krenulo od duela protiv Lutona, kada je domaćin slavio sa 1:0, a nakon toga su popularne Svrake poražene i na svom terenu od Notingem Foresta. Taj duel je završen pobedom Šumara od 1:3, a svakako da se radi o velikom iznenađenju.
Najzad, u prošlom kolu je tim sa Sent Džejms Parka produbio krizu rezultata, pošto je ova ekipa izgubila na gostovanju kod Liverpula, rezultatom 4:2.
Podsećamo vas da su crno-beli ove sezone nastupili i u Ligi šampiona, i ako je na dva kola pre kraja Njukasl imao realne šanse da se domogne plasmana među šesnaest najboljih evropskih ekipa, od toga na veliku žalost svih navijača Njukasla nije bilo ništa, i na kraju je engleski predstavnik zauzeo poslednje mesto u grupi u kojoj su pored njih tu još bili i PSŽ, Dortmund i Milan.
U prvenstvu Engleske, Svrake su do sada odigrale deset mečeva na svom stadionu, i pored krize u kojoj se ovaj tim nalazi, Njukasl i dalje slovi za jednog od najboljih domaćina u Premijer ligi, pošto je u tom periodu četa Edi Haua ostvarila osam trijumfa uz samo dva poraza, bez remija.
Za kraj, poslednji međusobni susret između Njukasla i Mančester sitija je odigran krajem septembra u FA Kupu, kada je tim sa Sent Džejms Parka uspeo da eliminiše Građane, ali su na kraju i oni sami eliminisani od Čelsija.

Mančester siti: Građani bez prava na kiks!

Ne treba trošiti previše reči na prošlu sezonu Sitija, koja je bez ikakve sumnje bila najuspešnija u istoriji ovog nekada manje poznatog kluba iz Mančestera.
Naime, Građani su došli do naslova prvaka Evrope, Engleske, puleni Pepa Gvardiole su pored toga uspeli da osvoje i trofej u FA Kupu, a sve to se nastavilo i ove sezone, kada je Mančester siti prvo pobedom nad Seviljom došao do trofeja u Superkupu Evrope, a kasnije je engleski predstavnik uspeo da osvoji i Svetsko klupsko prvenstvo i to nakon ubedljivog trijumfa nad Fluminenseom.
Ako se po jutru dan poznaje, deluje da nas očekuje još jedna veoma lepa sezona za Siti, koji je pre svega bez većih problema uspeo da dođe do prvog mesta u grupi u ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, i to sa maksimalnih osamnaest bodova, što znači da su Građani na šest odigranih mečeva osvtvarili isto toliko trijumfa.
Nažalost, ponovo su puleni Pepa Gvardiole prerano završili takmičenje u Liga Kupu, pošto je aktuelni šampion Evrope u ovom takmičenju upravo eliminisan od Njukasla, sa kojim će večeras i odmeriti snage na Sent Džejms Parku.
U FA Kupu je Siti nedavno stigao do plasmana u šesnaestinu finala i to nakon ubedljivog trijumfa nad Hadersfildom, a deluje da za sada trenutno ne ide po planu jedino u Premijer ligi, gde se Mančester siti trenutno nalazi na trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul, ali uz napomenu da Građani imaju meč manjka u odnosu na lidera na tabeli.
Do sada je tim sa Etihada odigrao devetnaest mečeva u najkvalitetnijoj ligi na svetu i ostvario dvanaest trijumfa, četiri remija, ali i tri poraza. Dosta loše je aktuelni šampion Engleske igrao u proteklom mesecu kada je ovaj klub poražen od Aston Vile sa 1:0, uz remije protiv Kristal Palasa i Totenhema, i to oba puta na domaćem terenu. Ipak, u poslednje vreme stvari polako ali sigurno idu na bolje, pošto je na dva poslednja susreta u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala Siti ostvario isto toliko trijumfa, a žrtve su ovog puta bile Everton i Šefild.
Za kraj, deluje da će izabranici Pepa Gvardiole imati ogroman motiv na ovom duelu, pošto će želeti da se osvete Njukaslu zbog eliminacije u FA Kupu, a sva je prilika da je i bez toga aktuelni šampion Engleske veliki favorit na ovom duelu.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Građani će sasvim sigurno od prvog minuta krenuti silovito ka golu Njukasla kome ne cvetaju ruže u poslednje vreme, dok aktuelni šampion Engleske nakon nekoliko loših rezultata u decembru više nema pravo na kiks, pa vam hrabro preporučujemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.39.

I čista dvojka na Siti je i više nego pristojna i u kladionici Meridianbet igra na pobedu gostiju iznosi 1.62, a kombinacija igara 2&3+ odličnih 2.31.

Za kraj, deluje da najmanje što Njukasl može da uradi na ovom duelu protiv aktuelnog šampiona Engleske je da postigne makar jedan pogodak, a sva je prilika da će se to i desiti, pa vam predlažemo da odigrate igru GG uz kvotu 1.73 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.