DERBI DANA: Real Madrid – Barselona: El Klasiko u pustinji, koga će pokriti pesak zaborava?

Danas je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva, a centralni duel se bez ikakve sumnje igra u Saudijskoj Arabiji, gde će u finalu španskog Superkupa snage odmeriti Real Madrid i Barselona, i nema nikakve sumnje da nas očekuje pravi spektakl.
Početak ovog duela između dva najtrofejnija španska kluba je zakazan za 20h.

Real Madrid: Ančelotijeve ekipe retko gube finala!

Real Madrid je u Saudijsku Arabiju došao po novi trofej, a da ova ekipa poseduje pobednički karakter najbolje se videlo u polufinalnom susretu, kada je kraljevski klub nakon produžetaka bio bolji od Atletiko Madrida, rezultatom 5:3, u meču koji je već sada istakao kandidaturu za najbolji u ovoj godini.
Atletiko je relativno rano došao do vođstva, međutim, izabranici Karla Ančelotija su već u 29. minutu susreta okrenuli na 2:1, preko Ridigera i Mendija. Međutim, Jorganždije se nisu predavale, pa su izabranici Čola Simeonea već do poluvreme stigli do izjednačenja, naravno preko Grizmana, koji ove sezone igra na veoma visokom nivou.
Kada je Atletiko u 78. minutu susreta stigao do nove prednosti, činilo se tada je klub iz prestonice veoma blizu plasmanu u finale, međutim, tako nije mislio Karvahal koji je sedam minuta kasnije poravnao na 3:3, što je bio i konačan rezultat regularnog toka.
Ipak, u produžecima su fudbaleri Reala dva puta pogađali u metu, što je bilo dovoljno za trijumf i novi plasman u finale španskog Superkupa, gde će ovaj tim odmeriti snage sa Barselonom.
Što se tiče španskog prvenstva, trenutno se Madriđani nalaze na prvom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Đirona, koja je najveći hit ovogodišnjeg izdanja španske La Lige.
U poslednjem kolu su izabranici Karla Ančelotija dosta teže nego što su svi to očekivali uspeli da slave na domaćem terenu protiv Majorke, a taj duel je završen minimalnom pobedom kraljevskog kluba.
Naravno, pomenimo i da je ovaj tim nedavno uspeo da dođe do plasmana u osminu finala španskog Kupa Kralja, pošto je u gostima savladana Arandina sa 1:3.
Po tradiciji, Madriđani su bez većih problema stigli do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to pošto su u grupi sa Napolijem, Bragom i Union Berlinom zauzeli prvo mesto i sredinom februara ih očekuje meč protiv Lajpciga, pa deluje da je španski predstavnik fino prošao na žrebu.
Inače, Karlo Ančeloti se suočava sa velikim kadrovskim problemima, a to se posebno odnosi na zadnju liniju tima, pošto italijanski stručnjak za ovaj finalni duel neće moći da računa na Kurtou, Militaa, Alabu, ali i na veznjaka Lukasa Vaskeza.
Poslednji međusobni meč između Reala i Barselone je odigran krajem oktobra u Kataloniji, kada je kraljevski klub nakon preokreta slavio sa 1:2, uz spektakularan pogodak Belingema od koga se i ovog puta najviše očekuje, iako se engleski reprezentativac nije preterano istakao u polufinalnom meču protiv Atletiko Madrida.

Barselona: Blede partije Katalonaca, ali u El Klasiku nema favorita!

Ono što je na prvi pogled vidljivo je da se Barselona dosta muči ove sezone. Čak i kada pobeđuju, Ćavijevi puleni do bodova uglavnom dolaze na dosta težak način, neretko u nadoknadi vremena, što je između ostalog bio slučaj i u poslednjem kolu španske La Lige, kada je ovaj tim nekako uspeo da slavi na gostovanju kod Las Palmasa, i to pogotom Gindogana sa bele tačke u poslednjim trenucima susreta.
Krenimo redom. Barselona je sezonu započela dosta dobro, i jasno istakla kandidaturu za odbranu naslova prvaka, međutim, deluje da je sve krenulo po zlu nakon poraza u El Klasiku od Reala, koji je u gostima nakon preokreta pobedio sa 1:2.
Nakon toga smo bili svedoci dosta loših mečeva nekadašnjeg šampiona Evrope, a jedan od njih se dogodio i pre nekoliko sedmica kada je ova ekipa na svom stadionu nadigrana i poražena od Đirone, rezultatom 2:4, a nećemo preterati ukoliko kažemo da je najveće iznenađenje španskog šampionata moglo da dođe i do ubedljivijeg trijumfa.
U ovom trenutku se Katalonci nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak sedam bodova manjka u odnosu na Real Madrid i Đironu, i veliko je pitanje da li će Ćavijevi puleni uspeti da se uključe u borbu za naslov prvaka, pogotovu što igra nije na preterano visokom nivou.
U polufinalu španskog Superkupa, Barselona je odmerila snage protiv Osasune, i nakon mučenja u prvom delu igre, Katalonci su ipak u nastavku zaigrali onako kako se to i očekuje, i slavili sa 2:0, pa ih večeras očekuje novi El Klasiko protiv Reala.
Strelci za tim sa Nou Kampa bili su Levandovski i mlađani Jamal, a vrlo lako je Barsa taj duel mogla da završi i sa ubedljivijom pobedom.
Poput Reala i Katalonci su uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, takođe sa prvog mesta u grupi u kojoj su pored španskog predstavnika bili još i Porto, Šahtjor i Antverpen, što je ruku na srce bila i jedna od najlakših grupa u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a na kraju je Barsa imala isti broj bodova kao i drugoplasirani Porto, uz konstataciju da je španska ekipa doživela dva poraza u grupnoj fazi, i to od Šahtjora i Antverpena u gostima.
Protivnik Barseloni u osmini finala biće italijanski Napoli, koji ni blizu ne igra tako dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone kada je tim sa juga Italije stigao do naslova prvaka.
Za kraj, Ćavi za ovaj duel protiv svog najljućeg rivala neće moći da računa na Štegena, Kansela, Alonsa, Gavija, Rafinju i Martineza.

Naš predlog

Poput svakog El Klasika, i ovaj je izuzetno težak za prognoziranje, ali smo mišljenja ipak da je kraljevski klub daleko bliži pobedi, a samim tim i trofeju, pa vam predlažemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.31.

Kako i jedna i druga ekipa ima dosta kadrovskih problema u zadnjoj liniji tima, vrlo lako se može dogoditi da prisustvujemo jednom veoma efikasnom finalu, a najrealnije je da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.64 u Meridianu.

Za kraj, iz potpuno istog razloga vam predlažemo da se fokusirate i na igru 3+, za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.75.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.