TIP DANA: Atalanta – Frosinone: Boginja koristi krizu Frosinonea!

U ponedeljak je poprilično slaba ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali pretposlednji duel 20. kola italijanske Serije A, u kom će Atalanta na svom stadionu ugostiti Frosinone.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 20 časova i 45 minuta.

Atalanta: Može li Atalanta ponovo do Lige šampiona?

Godinama unazad Atalanta igra na veoma visokom nivou, a to je između ostalog bio slučaj i prošle sezone kada je ova ekipa uspela da sezonu završi na poziciji koja vodi u Ligu Evrope, a upravo to i jeste bio primarni cilj.
Ovog puta su apetiti ponovo porasli, i izabranici Đanpjera Gasperinija će dati sve od sebe da se domognu plasmana u Ligu šampiona, što naravno neće biti nimalo lak zadatak. Kao što je dobro poznato, tim iz Bergama je dva puta zaredom igrao u najkvalitetnijem evropskom klupskom takmičenju, a 2020. godine je ova ekipa stigla čak do četvrtfinala, gde je nesrećno eliminisana od PSŽ-a.
Kada smo već kod ovosezonskog učešća italijanskog predstavnika u Ligi Evrope, popularna Boginja je grupnu fazu završila na prvom mestu i obezbedila direktan plasman u osminu finala, pa će svoj prvi duel u nokaut fazi Atalanta odigrati tek u martu, što znači da će tim iz Bergama imati dosta vremena da se u potpunosti posveti italijanskom šampionatu, ali i i Kupu, gde su izabranici Đanpjera Gasperinija sredinom prošle nedelje napravili pravi podvig, pošto su na San Siru savladali Milan sa 1:2 i plasirali se u polufinale drugog po važnosti italijanskog takmičenja.
Junak tog meča u gradu mode bio je Kopmejners koji je postigao dva gola i potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi nakon što je pre toga postigao pogodak i na gostovanju kod Rome.
Kada je u pitanju Serija A, pre ovog kola se Atalanta nalazila na šestom mestu na tabeli uz samo tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu, što svakako nije nenadoknadiva bodovna prednost.
Na poslednjih pet mečeva izabranici trenera Gasperinija su ostvarili tri trijumfa, jedan poraz i jedan remi i to u prošlom kolu na gostovanju kod Rome, kada je bilo 1:1.
Pre toga je tim iz Bergama ostvario veoma važan trijumf na domaćem terenu protiv neugodnog Lećea kada je bilo 1:0, pa deluje da bi se pobedom protiv Frosinonea, Atalanta u potpunosti vratila u igru za četvrto mesto na tabeli, što i jeste primarni cilj ovog tima.
Ono što je dobra stvar po domaćina je da se u tim nedavno vratio Ture, koji je letos stigao iz Almerije u rekordnom transferu, i očekuje se da ovaj sjajni fudbaler bude veliko pojačanje za Atalantu u nastavku sezone u pohodu na Ligu šampiona.

Frosinone: Sjajan start prvenstva, a onda velika kriza rezultata!

Frosinone je prošle sezone igrao dosta dobar fudbal i na kraju se ova ekipa potpuno zasluženo vratila u najkvalitetniji rang italijanskog fudbala. Tim koji je sa klupe predvodio Fabio Groso je na kraju završio na prvom mestu na tabeli uz čak sedam bodova viška u odnosu na drugoplasiranu Đenovu, ali i čak petnaest bodova više od trećeplasiranog Barija, a sve to dalje znači da se povratak u društvo najboljih ni u jednom trenutku nije ni dovodio u pitanje.
Svakako, nema nikakve sumnje da će primarni cilj ove ekipe biti opstanak u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, i ako se malo osvrnemo na partije Frosinonea u poslednje vreme, deluje da to neće biti nimalo lak zadatak.
Naime, na poslednjih pet mečeva, povratnik u Seriju A je doživeo čak četiri poraza uz samo jedan remi, što je u ovom trenutku dovoljno tek za petnaesto mesto na tabeli uz samo četiri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Zanimljivo je da je Frosinone na jedan dosta dobar način započeo ovu sezonu, čak se u prvom delu šampionata govorilo o tome da je ovaj klub uz Bolonju najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka prvenstva, međutim, sve je krenulo naopako od gostovanja kod Milana, kada su izabranici Euzebija Di Frančeska doživeli poraz, i potom vezali još četiri neuspeha, uz jedan remi i to na svom stadionu protiv Torina kada nije bilo pogodaka.
Ono što je još zanimljivije je da je između svih tih mečeva u prvenstvu, Frosinone odigrao spektakularan duel u osmini finala italijanskog Kupa i savladao Napoli na stadionu “Diego Armando Maradona” sa 0:4, ali je ubrzo potom ovaj tim istim rezultatom poražen u četvrtfinalu od Juventusa.
Inače, u prošlom kolu Serije A, tim iz Rima je poražen na domaćem terenu od Monce u jednom sjajnom duelu na kom smo videli čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 2:3.
Za kraj, petnaestoplasirani tim na tabeli je do sada odigrao devet mečeva na strani i ubedljivo je najgori gost u Seriji A, pošto je u tom periodu ova ekipa doživela čak sedam poraza uz dva remija.

Naš predlog

Ukoliko želi da se ponovo uključi u borbu za plasman u Ligu šampiona, Atalanta prosto mora da slavi na ovom duelu, a mišljenja smo da će se to i desiti, pogotovu što Frosinone u poslednje vreme ima dosta problema, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.45.

Generalno, deluje da nas očekuje jedan izuzetno efikasan duel, pa je topla preporuka igra 4+, uz kvotu 2.60 u Meridianu.

Za kraj, za očekivati je da Boginja od prvog minuta susreta krene ofanzivno ka golu rivala, kako bi što pre stekla prednost, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa prelazom 1-1, za koji je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.06.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.