Tip dana košarka: Cibona – Partizan: Regionalni klasik pred punim tribinama Draženovog doma!

Cibona i Partizan će u okviru 16. kola ABA lige odigrati regionalni klasik u Zagrebu. Ogromno interesovanje vlada za ovaj meč, sve ulaznice su rasporedate i sigurno je da nas čeka jedna prava košarkaška poslastica. Meč je na programu od 18 časova u dvorani Dražen Petrović.

Cibona: Bez pobjede nad Partizan u Zagrebu punih 8 godina!

Već dugo nad sudbinom nekadašnjeg giganta iz Zagreba visi omča koja prijeti da u potpunosti “zadavi” klub. I u ovu sezonu se ušlo sa starom pričom, klub je u lošem finansijskom momentu i opšte je poznato da je budućnost Cibone neizvjesna. U novu sezonu su ušli sasvim solidno ali nakon krize rezultata i posle rastanka sa bivšim trenerom Jakšom Vulićem, Cibona je u nastavak sezone ušla sa novim trenerom – Dinom Repešom.
Riječ je o sinu Jasmina Repeše, koji ima samo 31 godinu i pozamašno trenersko iskustvo. Dino je vrlo rano krenuo očevim stopama, već sa 20 godina pridružio se mlađim kategorijama Unikahe gdje je radio sa igračima poput Domantasa Sabonisa, Kenana Karahodžića i Vinija Okuoa. Uslijedile su epizode u hrvatskoj i regionalnoj košarci, kao pomoćni trener radio je u Zagrebu, Cedeviti, te U18 reprezentacijama Hrvatske i Bosne i Hercegovine.
Priliku da prvi put sjedne na klupu kao glavni trener, Repeša je dobio u sezoni 2018/19 kada je preuzeo češki USK iz Praga gdje se istakao svojim radom, pa je u takmičarskoj 2020/21 proglašen za trenera sezone u Češkoj. Posle tri sezone na klupi u Pragu, preuzima Pardubice, a kao šef stručnog štaba u tom periodu vodio je i juniorsku reprezentaciju Češke, te Hrvatsku mladu reprezentaciju. Njegov otac trenutno radi kao sportski direktor u hrvatskom Savezu. U hrvatsku košarku vraća se posle šest godina. Dino jako dobro poznaje igrače Cibone, jer s većinom igrača već je imao priliku da radi kroz mlađe kategorije reprezentacija ili individualno.
Poražen je FMP u duelu 15. kola ABA lige rezultatom 72:77, a malo je falilo da Zagrepčani ispuste velikih 12 poena prednosti na oko osam minuta do kraja. Pokazala je Cibona još jednom da se odlično drži uzimajući u obzir finansijsku situaciju kluba, a najefikasniji u trijumfu u Beogradu bili su Jakov Mustapić sa 20 i Matej Bošnjak sa 18 poena.
Na oko dva i po minuta do kraja nakon trojke Stojanovića prišao je FMP na samo jedan poen zaostatka, ali je Cibona prevashodno zahvaljući koševima Mateja Bošnjaka sačuvala vođstvo i na kraju dobila treći od poslednjih pet mečeva u Jadranskoj ligi.
Na tabeli su trenutno na 11. mjestu sa skorom od 6 pobjeda i 9 poraza, dok su u domaćem šampionatu na 3. mjestu iza Splita i Zadra.
Protiv Partizana su na domaćem terenu slavili još davne 2017. godine.

Partizan: Bitan meč za samopouzdanje!

Kada ekipa otvori utakmicu katastrofalno, kada na semaforu stoji 15:39, onda malo ko u dvorani može da vjeruje u preokret. Međutim Partizan je u petak uveče pokazao da su čuda moguća, da ovaj tim crno-bijelih ima ono nešto. Pamtiće se dugo 12. januar u srcima navijača Partizana. Bio je to dan kada je tim Željka Obradovića pokazao da se ne predaje, da ima ono nešto u sebi što imaju samo šampionske ekipe, ratnički karakter čak i kada se gubi 24 razlike. Makabi iz Tel Aviva je vodio u jednom momentu 15:39, bacio je klub iz Humske na koljena, ali Izraelci do pobjede nisu došli. Vjerovatno nisu računali na Džejmsa Nanelija, momka čeličnog karaktera koji je pokazao da su čuda moguća. U trećoj četvrtini je sam napravio preokret, a kasnije su ga saigrači ispoštovali i finiširali preokret za anale u 21. kolu Evrolige protiv ponosa Izraela koji je savladan rezultatom 88:79.
Naneli je meč završio sa 20 poena, imao je devet skokova i pet asistencija. Meč sezone odigrao je Pi Džej Doužer sa 23 poena, sedam skokova i tri asistencije. Dvocifren je bio još samo Bruno Kaboklo. Da stvar bude luđa Partrizan je meč odigrao praktično bez kapitena Kevina Pantera koji je sa tri lične greške presijedio skoro cio meč na klupi, ali je na kraju ubacio pet poena u posljednjoj dionici. U igru nije ulazio ni Frenk Kaminski, dok su van tima bili Danilo Anđušić i Tristan Vukčević.
Partizan i dalje juri znatno višu poziciju od trenutne. Tabela kaže da je klub iz Humske posle 21. kola na devetom mjestu sa 11 pobjeda i 10 poraza. Isti učinak imaju još Olimpijakos, Monako i Baskonija. Ukoliko crno-bijeli budu pokazali ovakav nivo borbe i naredne nedelje u Atini, ne bi bilo čudo da padne sve bolji Panatinaikos.
Dvojica junaka istorijskog preokreta i pobjede Partizana protiv Makabija u Evroligi, Džejms Naneli i Pi Džej Doužer, dobili su poštedu. Njih dvojica nisu otputovali za Zagreb, te neće igrati večerašnji meč ABA lige protiv Cibone.
Crno-bijeli nisu odustali od borbe za prvo mjesto ABA lige, ali da bi sačuvali šanse ne smiju više nigdje da kiksiraju.
Ogromno interesovanje vlada za večerašnji meč u Zagrebu, sve su ulaznice su rasprodate, što je situacija koja raduje trenera crno-bijelih Željka Obradovića.

Naš prijedlog:

Jasno je da je Partizan apsolutni favorit u ovom meču, što kvota 1.12 jasno govori. Potencijalno iznenađenje i pobjeda domaćina plaća se kvotom 5.50 u MozzartBet kladionici.

Iako Partizan igra veoma efikasne mečeve tokom čitave sezone, mišljenja smo da je granica od 170 poena prevelika za ovaj meč. Prema tome naš glavni prijedlog je igra UP- (granica 170.5) po kvoti 1.65 u MozzartBet kladionici. Kombinacija konačnog ishoda i ukupnog broja poena – 2&UP- (170.5) se plaća kvotom 1.95. Za vas koji volite da ispratite poenterski učinak igrača, predlažemo Frenk Kaminskog iz Partizana i Aleksandra Aranitovića iz Cibone – poeni (+) takođe u MozzartBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.