TIP DANA: Osasuna – Sosijedad: Može li tim iz Pamplone do novog finala u Kupu Kralja?

U sredu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta pripremili duel osmine finala španskog Kupa Kralja, u kom će Osasuna na svom terenu ugostiti Sosijedad.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 21h.

Osasuna: Tim iz Pamplone odličan u Kup takmičenjima!

Osasuna je prošle sezone igrala zaista sjajan fudbal, a na kraju je klub iz Pamplone stigao do odlične sedme pozicije na tabeli, koja, kao što je to dobro poznato donosi plasman u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencije. Međutim, veoma kratko je trajalo slavlje navijača Osasune, pošto je ubrzo španski predstavnik zbog propusta od pre desetak godina izbačen iz Evrope.
Naravno, nije se advokatski tim ekipe sa El Sadara predavao, pa je ekspresno uložena žalba, koja je na ogromnu radost svih navijača ovog kluba prihvaćena, pa je Osasuna ipak nastupila u plej-ofu za ulazak u Ligu konferencije.
Nažalost, u baražu za ulazak u treće po kvalitetu evropsko klupsko takmičenje, belgijski Klub Briž je bio bolji i potpuno zasluženo eliminisao španskog predstavnika, a presudilo je veće iskustvo u evropskim takmičenjima koje višestruki šampion Belgije i te kako poseduje.
Pomenimo još i to da je Osasuna prošle godine igrala u velikom finalu Kupa Kralja, gde je tim iz Pamplone očekivano poražen od Real Madrida.
Sve to je ovom klubu donelo učešće na finalnom turniru španskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji, ali je tu četa Jagobe Arasatea poražena od Barselone sa 2:0, uz konstataciju da se tim iz Pamplone nimalo nije obrukao na tom susretu.
Što se tiče španskog prvenstva, u ovom trenutku se Osasuna nalazi na dvanaestom mestu na tabeli, uz čak sedam bodova viška u odnosu na najugroženije ekipe na tabeli, ali i meč manjka. Na poslednjih pet mečeva ova simpatična ekipa je ostvarila dva trijumfa, isto toliko remija i samo jedan poraz i to kod Majorke u gostima u jednom zaista sjajnom meču na kom smo videli čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:2.
U prošlom kolu je dvanaestoplasirani tim na tabeli ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv ove sezone izuzetno slabe Almerije, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Za kraj, na domaćem terenu, gde Osasuna po nepisanom pravilu tradicionalno dobro igra, na deset odigranih mečeva ima skor od tri trijumfa, isto toliko remija, ali i četiri poraza.

Sosijedad: Baskijci će teško ponovo do Lige šampiona!

Godinama unazad je klub sa Anoete pokušavao da se domogne pozicije koje na kraju prvenstva donosi plasman u najkvalitetnije klupsko takmičenje, a prošle godine se to konačno i desilo pošto je ova ekipa sezonu završila na četvrtom mestu na tabeli.
Naravno, kada smo već kod elitnog takmičenja, treba napomenuti da se španski predstavnik i te kako dobro snašao u nimalo naivnoj grupi u kojoj su pored njih tu još bili i Inter, Benfika i Salcuburg, a na kraju je tim sa Anoete pomalo i neočekivano stigao do prvog mesta na tabeli, ruku na srce uz isti broj bodova kao i Neroazuri.
U ovogodišnjem izdanju Lige šampiona, izabranici Imanola Agvasila su odigrali šest mečeva i ostvarili tri trijumfa i isto toliko remija uz samo dva primljena pogotka, što je bez ikakve sumnje podatak koji treba i te kako pohvaliti.
U ključnom duelu za prvo mesto u grupi, Sosijedad je uspeo da ostane neporažen na gostovanju kod Intera, i pored toga što Neroazuri ove sezone igraju na veoma visokom nivou. Za protivnika u osmini finala Sosijedad je dobio ekipu PSŽ-a, i svakako da je francuski predstavnik veliki favorit na tom duelu, uz konstataciju da je španska ekipa plasmanom u nokaut fazu već ostvarila svoj primarni cilj.
Ako se osvrnemo na špansko prvenstvo, mora se priznati da smo od tima iz San Sebastijana daleko više očekivali, pošto se u ovom trenutku Sosijedad nalazi tek na šestom mestu na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Barselonu, pa po svemu sudeći klub sa Anoete naredne sezone nažalost nećemo ponovo gledati u elitnom takmičenju.
U prošlom kolu je ova ekipa doživela poraz u najvećem derbiju Baskije, pošto je Atletik Bilbao na svom stadionu slavili sa 2:1.
Inače, na pet poslednjih mečeva Sosijedad je ostvario samo jedan trijumf, doživeo pomenuti poraz od Bilbaa, ali i čak tri puta remizirao.
Za kraj, na gostovanjima je predstavnik Španije u Ligi šampiona do sada odigrao deset susreta i ostvario tri susreta, isto toliko poraza uz četiri remija.

Naš predlog

Na prvi pogled vidimo da se radi o jednom veoma teškom meču za prognoziranje, pošto i jedni i drugi igraju nepredvidivo ove sezone.
Ipak, poznato je da Osasuna igra baš dobro u Kup takmičenjima, o čemu najbolje svedoči i prošlosezonski plasman u finale, dok će se Sosijedad sasvim sigurno više fokusirati na nastavak takmičenja u nacionalnom šampionatu, ali i okrenuti obavezama u nokaut fazi Lige šampiona, pa se vrlo lako može desiti da gosti ovde izađu u nešto izmenjenom sastavu, zbog čega vam preporučujemo da odigrate jedinicu koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 3.05.


Utisak je da je i dupla šansa na domaćina i više nego prihvatljiva, a u kladionici Meridianbet igra 1X je procenjena na koeficijent 1.55.

Za kraj, deluje da nam ovaj duel u Pamploni neće doneti previše pogodaka, zbog čega vam predlažemo da se fokusirate na kombinaciju igara 1X&0-3. a sve to uz kvotu 1.86 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.