DERBI DANA: Atletiko Madrid – Real Madrid: Jorgandžije žele revanš za eliminaciju iz Superkupa, ali ovakvom Realu se ne preti!

U četvrtak nije toliko obimna ponuda kao što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, ali nam ipak ovaj dan donosi veliki derbi Madrida, popularni “Madrilenjo” u kom će snage odmeriti Atletiko i Real, a sve to u sklopu osmine finala španskog Kupa Kralja.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 21:30h.

Atletiko Madrid: Jorgandžije primaju dosta golova u poslednje vreme!

Atletiko je i pored dosta turbulencija tokom sezone ponovo uspeo da dođe do svog primarnog cilja, a to je naravno godinama unazad plasman u Ligu šampiona.
Odmah na startu, kada smo se već dotakli elitnog takmičenja, treba napomenuti da je klub iz prestonice uspeo da dođe do plasmana u osminu finala, i to pošto su izabranici Čola Simeonea u konkurenciji Lacija, Fejnorda i Seltika, zauzeli prvo mesto u grupi, i za otprilike mesec dana će u prvom meču osmine finala odmeriti snage protiv ekipe Intera, a kako Inter igra u poslednje vreme, deluje da će Jorgandžije na tom duelu biti u podređenom položaju.
Na šest odigranih mečeva u elitnom takmičenju, izabranici popularnog Čola Simonea su ostvarili četiri trijumfa uz dva remija, i na kraju je ova ekipa imala četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Lacio, što znači da se prvo mesto nije ni dovodilo u pitanje.
Što se tiče španskog prvenstva, ponovo Atletiko igra poprilično promenljivo, a trenutno se klub iz prestonice Španije nalazi na petom mestu na tabeli uz tri boda manjka u odnosu na Atletik Bilbao koji zauzima treću poziciju i ima meč viška u odnosu na Madriđane, i isto toliko bodova manje od četvrtoplasirane Barselone, koja ima isti broj odigranih mečeva kao i Atletiko.
Zanimljivo je da su Simeoneovi puleni poslednji duel u španskom prvenstvu odigrali pre tačno dve nedelje, kada je ova ekipa poražena na gostovanju kod Đirone, a taj duel u Kataloniji nam je doneo čak sedam pogodaka, pošto je na kraju najveći hit dosadašnjeg izdanja La Lige slavio sa 4:3.
Pre toga je Atletiko Madrid ostvario veoma važan trijumf na domaćem terenu protiv ove sezone očajne Sevilje, a taj susret na Vanda Metropolitanu je završen rezultatom 1:0.
Nedavno su Jorgandžije nastupile na finalnom turniru španskog Superkupa u Saudijskoj Arabiji, gde je ovaj tim u polufinalu eliminisan upravo od Real Madrida, i to nakon produžetaka, u jednom spektakularnom susretu koji je završen pobedom kraljevskog kluba od 5:3, što je jasan pokazatelj da ovaj tim prima baš dosta golova u poslednje vreme.
Svakako da Atletiko ima najviše moguće ciljeve u Kupu Kralja, međutim, ono što nikako nije dobro je što će im protivnik ponovo biti Real Madrid, koji igra zaista sjajno, i deluje da je krajlevski klub favorit i na ovom meču u Superkupu, uz konstataciju da bi ponovo mogli da pristvujemo pravoj goleadi.
Naravno, ne treba zaboraviti da su Jorgandžije ove sezone već jednom uspela da pobede Real Madrid, i to u prvenstvu, kada je na Vanda Metropolitanu bilo 3:1.

Real Madrid: Čas fudbala Barsi i novi trofej za kraljevski klub!

Prošle sezone je Real Madrid osvojio samo jedan trofej, i to Kup Kralja nakon trijumfa u velikom finalu nad Osasunom, dok je u Ligi šampiona španski predstavnik u polufinalu eliminisan od Mančester sitija, koji je na kraju konačno stigao do naslova prvaka Evrope.
Najzad, u prvenstvu su Madriđani morali da se zadovolje sa drugim mestom na tabeli, pošto je Barselona nakon četiri godine posta stigla do šampionske titule.
Primarni cilj će za tim koji sa klupe predvodi legendarni Karlo Ančeloti pre svega biti naslov prvaka Španije, a ono što moramo napomenuti je da je kraljevski klub već stigao do jednog trofeja.
Naime, klub iz prestonice je pre samo nekoliko dana osvojio španski Superkup i to nakon trijumfa u velikom finalu nad najljućim rivalom – ekipom Barselone, a taj duel u Saudijskoj Arabiji je završen rezultatom 4:1, a nećemo preterati ako izustimo da je Real mogao i ubedljivije da savlada Katalonce.
Trenutno stvari teku po planu i u La Ligi, gde se Belingem i drugari nalaze na drugom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na prvoplasiranu Đironu, ali moramo napomenuti da hit dosadašnjeg toka prvenstva ima i meč viška u odnosu na Real, pošto je ovaj tim za vikend nastupio u već pomenutom finalu Superkupa.
U prošlom kolu La Lige, Real Madrid je slavio protiv Majorke, i to uz dosta muke, pošto je taj susret u španskoj prestonici završen rezultatom 1:0.
Inače, na pet poslednjih mečeva u španskom šampionatu, Madriđani su ostvarili četiri trijumfa, uz samo jedan remi, i to na jednom od najtežih gostovanja u La Ligi, kod Betisa, kada je bilo 1:1.
Što se tiče Lige šampiona, izabranici Karla Ančelotija su ponovo na jedan krajnje dominantan način stigli do prvog mesta u grupi u kojoj su još pored španskog predstavnika tu bili i Napoli, Union Berlin, ali i Braga, a za protivnika u osmini finala najtrofejniji evropski klub je dobio Lajpcig, i deluje da je španski predstavnik veliki favorit za prolaz među osam najboljih evropskih ekipa.
U veoma lepom raspoloženju izabranici Karla Ančelotija dolaze na ovaj duel protiv svog gradskog rivala, a sve to nakon osvojenog prvog trofeja u sezoni, i kako sada stvari stoje, deluje da se kraljevski klub neće tu zaustaviti, pa je sva prilika da nas očekuje jedan izuzetno dobar duel u najavi, a sve to nam jednom od najlepših stadiona u Evropi.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, Atletiko Madrid u poslednje vreme prima baš dosta pogodaka, a deluje i da je Čolo Simeone u međuvremenu dosta promenio filozofiju svoje ekipe, koja posle dosta vremena igra za gol više, a to je svakako nešto što i te kako može da obraduje neutralne navijače.
Pre svega, savetujemo vam da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.61
.

Iz potpuno istog razloga vam savetujemo da se fokusirate i na igru na dosta pogodaka, preciznije 4+, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.75.

Za kraj, mišljenja smo da će Real Madrid i u Kupu Kralja uspeti da eliminiše svog gradskog rivala, a za to je Meridianbet pripremio koeficijent 1.79.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.