TIP DANA: Napoli – Fiorentina: Ko će do finala italijanskog Superkupa?

U četvrtak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u prethodnih nekoliko dana, a za vas smo ovog puta analizirali prvi duel polufinala italijanskog Superkupa, u kom će snage odmeriti ekipe Napolija i Fiorentine.
Početak susreta između ova dva nimalo naivna tima je zakazan za 20 časova.

Napoli: Svi smo očekivali dosta više od aktuelnog šampiona Italije!

Naravno, teško je bilo zamisliti da Napolitanci ponove prošlu sezonu, u kojoj je ova ekipa došla do Skudeta, što je bio povod za neponovljivo slavlje na ulicama Napulja.
Nije se tim drastično promenio na leto, a ono što je najbitnije je da je sačuvan napadački duo koji čine Osimen i Kvarakcelija, što je bilo dovoljno za najviše moguće ciljeve i ove sezone.
Nažalost, u ovom trenutku se tim sa juga Italije nalazi tek na osmom mestu na tabeli Serije A, uz dva boda manjka u odnosu na šestoplasirani Lacio, a to šesto mesto ujedno jeste i poslednje koje na kraju šampionata donosi izlazak u Evropu, a od Kup takmičenja zavisi da li će to biti Liga konferencije, ili Liga Evrope.
Nije se Napoli najbolje snašao na početku prvenstva, a cenu loših rezultata je ubrzo platio Rudi Garsija. Na njegovo mesto je postavljen Valter Macari, ali je utisak da se ni on nije proslavio na klupi Napolitanaca.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu italijanskog fudbala, Napoli je ostvario samo dva trijumfa, isto toliko poraza, uz jedan remi.
U prošlom kolu je osmoplasirani tim na tabeli stigao do trijumfa protiv Salernitane u poslednjim trenucima tog susreta, a junak je bio Rahmani koji je postigao gol u dubokoj sudijskoj nadoknadi.
Pre toga je aktuelni šampion Italije doživeo jedan od najtežih poraza ove sezone, pošto je Torino na svom stadionu bez većih problema slavio sa 3:0.
Naravno, podsećanje da je tim sa juga Italije bez većih problema stigao do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, gde će Napoli odmeriti snage sa Barselonom, i utisak je da italijanski predstavnik neće biti u tom dvomeču u podređenom položaju, pošto Barsa ove sezone ima baš dosta problema, što se najbolje videlo u nedavnom El Klasiku, koji su Madriđani rešili u svoju korist rezultatom 4:1.
Za kraj, svakako da će Napoli dati sve od sebe da se sjajnim partijama na finalnom turniru Superkupa pomalo i oduži svojim navijačima, koji ove sezone ne uživaju u igri i rezultatima svog omiljenog tima.
Valter Macari za ovaj duel protiv Fiorentine neće moći da računa na Merea, Natan i Oliveru, dok je Kajuste pod velikim znakom pitanja.

Fiorentina: Nema se timu iz Firence šta zameriti do sada!

Fiorentina je nakon eliminacije Juventusa, došla u situaciju da ponovo nastupa u Ligi konferencije, a podsećamo vas da je Viola prošle sezone stigla čak do finala trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, gde je italijanski predstavnik nažalost poražen od Vest Hema.
Pored toga je tim koji sa klupe predvodi Vinčenco Italijano uspeo da dođe i do plasmana u finale italijanskog Kupa, ali i taj duel je Fiorentina izgubila, i to od Intera.
Primarni cilj uoči početak novog izdanja Serije A je svakako bio plasman u Ligu Evrope, međutim, nakon sjajnih partija Viole na startu šampionata, deluje da su svima u klubu naglo porasli apetiti.
Naime, u ovom trenutku se Ljubičasti nalaze na četvrtom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva donosi plasman u grupnu fazu Lige šampiona. Trenutno Fiorentina ima samo bod viška u odnosu na petoplasiranu Atalantu i šestoplasirani Lacio, a ono što svakako nije dobro je što oba tima u poslednje vreme igraju na veoma visokom nivou, što se baš i ne može konstatovati za Fiorentinu.
To se najbolje videlo u prošlom kolu kada je Viola remizirala na svom terenu protiv Udinezea, a taj meč je završen rezultatom 2:2. Pre toga je tim iz Firence poražen i na gostovanju kod Sasuola, a da je ova ekipa na tim duelima ostvarila samo bolje rezultate, sada bi izabranici trenera Italijana imali nekoliko bodova prednosti u odnosu na upravo Atalantu i Lacio.
Bilo kako bilo, Fiorentina ponovo igra dosta dobro u Kup takmičenjima, pošto je ekipa sa Artemio Frankija u četvrtfinalu italijanskog Kupa bila bolja od Bolonje, dok je ovaj tim uspeo da dođe i do plasmana u nokaut fazu Lige konferencija, gde su Ljubičasti kako stvari stoje jedni od glavnih favorita za trofej.
Na gostovanjima je Fiorentina odigrala deset mečeva u Seriji A, i ostvarila četiri trijumfa, isto toliko poraza, uz dva remija, a podsećamo vas da je Viola na pet poslednjih mečeva na strani ostvarila samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza, što je možda i previše za tim koji želi da dođe do četvrte pozicije na tabeli, odnosno, plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Za kraj, Vinčenco Italijano koji radi sjajan posao na klupi ovog tima, za ovaj duel polufinala Superkupa, neće moći da računa na Kastrovilija, Dodoa i Nika Gonzaleza.

Naš predlog

Veoma nezgodan duel za prognoziranje, ali smo mišljenja da će Napolitanci pokušati da dobrim rezultatom u Superkupu Italije spasu sezonu, pa vam samo iz tog razloga preporučujemo da odigrate jeidinicu za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.49.

U prošlosti su ove dve ekipe umele da odigraju mečeve sa velikim brojem pogodaka, a nije nikakvo iznenađenje i ako tako bude i ovog puta, pa vam zato savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.03.

Za kraj, možda i najrealnija prognoza za prvi polufinalni duel italijanskog Superkupa je igra GG, uz kvotu 1.81 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.