Tiket dana Evroliga (petak, 19.01.2024)

Utakmicama u Kaunasu, Monte Karlu, Atini i Valensiji završava se još jedno kolo u košarkaškoj Evroligi. Predložene kvote i granice bile su aktuelne u vreme pisanja teksta.

Žalgiris – Fenerbahče – 1 @ 2.65 u Mozzartbet

Verovatno poslednja šansa za Litvance da uhvate voz za doigravanje, makar i za plej-in. Za razliku od prošle sezone kada je hala u Kaunasu bila njihov bastion, sada Žalgiris ima već 6 poraza pred svojim navijačima uz samo 3 pobede. To je bio jedan od glavnih razloga za otkaz treneru Maksvitisu i angažovanje Andreee Trinkijerija. Italijan je startovao pobedom nad Albom, onda je ”zelena šuma” poražena od Asvela, ali je slavila u Valensiji. Poraz u Barseloni bio je očekivan. Sa samo 7 pobeda do sada iza Žalgirisa su samo Asvel i Alba, što znači da im do kraja takmičenja predstoji težak raspored pošto su sa oba ova tima već igrali po dva puta. Fenerbahče je takođe menjao trenera, dolazak Jasikevičijusa bio je pun pogodak, bar tako izgleda posle 12 pobeda i jednog poraza u vreme njegovog ”mandata”. Taj jedini poraz doživeljen je u Evroligi a Fener je iznenadila Zvezda u Istanbulu. U prvom delu sezone Fener je jedva pobedio Žalgiris sa 80:78, a prošle sezone su Litvanci u Kaunasu slavili sa 20 poena razlike. U okršaju dva sjajna trenera verujemo više Trinkijeriju i predlaže mo iznenađenje, odnosno pobedu domaćina. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.65.

Monako – Real Madrid – UP+ (granica 166,5) @ 2.03 u Mozzartbet

Real u Kneževinu ide u oslabljenom sastavu bez Valtera Tavaresa i Serhija Ljulja. Izostanak dvojice važnih igrača osetio se već u meču ACB lige u kome je Mursija savladala prvaka Evrope prošlog vikenda. Dobra vest za Ćus Matea je povratak Jabuselea ali i dobra forma Poarjea, a Real ionako ima veliki kvalitet na poziciji plejmejkera pa izostanak Ljulja ne bi smeo previše utiče na rezultate. Real je i dalje ubedljivo prvi u Evroligi, do sada su izgubili samo dva meča, od Fenera i Barse, ali su se dva puta izvukli posle produžetaka u svom Vizink centru, protiv Efesa sa 4 produžetka i, prošle sedmice, u meču sa Valensijom. Monako igra ispod očekivanja, iako odlično popunjeni roster tima Saše Obradovića i dalje previše zavisi od Majka Džejmsa. Srećom po Kneževe on i dalje igra kao u najboljim danima i vuče svoj tim ka plej-ofu. Monako je izgubio tri od poslednja četiri meča u Evroligi, ali sva tri poraza doživeli su na strani, kod Makabija u Beogradu i u Atini protiv Olimpijakosa i Panatinaikosa. Očigledno je vrag odneo šalu pa je ukinuta suspenzija za Eli Okoba koji se vraća u tim. On je davao više od 10 poena prosečno do sada i biće veliko pojačanje u meču sa Madriđanima. Prošle sezone su dva meča između Reala i Monaka bili prava poslastica, dok je jesenas evropski šampion ubedljivo pobedio Kneževe sa 18 poena razlike. U svakom slučaju očekujemo efikasan meč sa više od 166,5 poena ukupno. Kvota za (+) koševe u kladionici Mozzartbet iznosi 2.03.

Valensija – Milano – 1 @ 2.16 u Mozzartbet

Važan meč za oba tima igra se u Valensiji. Za domaćina je važn o da ne izgubi korak sa timovima koji žele u plej-of, dok će Olimpija pokušati da zaustavi kola koja su naglo krenula nizbrdo zbog izostanaka velikog broja važnih igrača. Valensija ima pobedu više od Olimpije, Milanze je meč sa Zvezdom poremetio, taman kada su vezali dve pobede protiv nemačkih ekipa Bajerna i Albe. Etore Mesina čeka povratak Mirotića, Maodo Loa, Šildsa i Berona, a bez njih je Milano jedva pobedio i Tortonu u Palakanestru. Slepi miševi su napravili veliki kiks porazom od Žalgirisa u Valensiji ali su umalo sve to nadoknadili u Madridu protiv Reala. Ipak, poklekli su u produžetku, mada su i do izjednačenja došli tek trojkom u poslednjoj sekundi. Ne verujemo da će mesta u doigravanju biti za oba ova tima, a možda neće ni za jednog. Uglavnom poraženi će imati znatno manje šansi da ode u plej-of ili plej-in. U prvom delu sezone Olimpija je deklasirala Valensiju u gradu mode sa čak 31 poenom razlike. Bila je to najbolja partiza Milaneza i najlošija Slepih miševa u sezoni. Ali tada je Olimpija bila kompletna, mada bez Šabaza Nejpira koji se u međuvremenu vratio na sever Italije. Kladionice favorizuju Olimpiju pred ovaj duel, mada nam nije najjasnije zbog čega. Ako opet budu bez pomenute četvorice košarkaša smatramo da bodovi ostaju u Valensiji. Za jedinicu se u kladionici Mozzartbet dobija koeficijent 2.16.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Mozzartbet iznosi 11.62.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.