Najava i analiza: La Liga, 21. kolo: Zicer za Real, Barsa gostuje na Benito Viljamarinu, Đirona šalje Sevilju u zonu ispadanja!

Od petka su na programu mečevi 21. kola španskog fudbalskog prvenstva. Očekuje nas nekoliko veoma interesantnih mečeva, a deluje da će najzanimljivije biti na Benito Viljamarinu gde će Betis ugostiti Barselonu. Real Madrid ne bi smeo da ima bilo kakvih problema na svom stadionu protiv Almerije, dok će trenutno prvoplasirana Đirona na svom stadionu ugostiti Sevilju i pokušati da gurne Andalužane u zonu ispadanja.
Od ostalih mečeva izdvajamo duele između Valensije i Atletik Bilbaa, kao i Granade i Atletiko Madrida što će ujedno biti i poslednji duel ovog kola.
Ako se osvrnemo na trenutnu tabelu, treba istaći da je na prvom mestu Đirona koja ima bod viška ali i meč više u odnosu na drugoplasirani Real Madrid. Na trećoj poziciji se trenutno nalazi Bilbao, koji ima isti broj bodova kao i četvrtoplasirana Barselona koja ima meč manjka u odnosu na tim iz Baskije.
Slede Atletiko Madrid i Sosijedad, a u igri za plasman u neko od evropskih takmičenja su još trenutno i Betis, Valensija i Las Palmas koji uz Đironu slovi za najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg toka španske La Lige.
Na poslednjem mestu na tabeli je trenutno stacionirana ekipa Almerije, koja je do sada osvojila samo šest bodova, a u zoni ispadanja su još i Granada i Kadiz, uz napomenu da Sevilja trenutno ima samo bod viška u odnosu na osamnaestoplasirani Kadiz, a kako u ovom kolu Berberini gostuju kod prvoplasirane Đirone, vrlo lako se može desiti da Andalužani posle ovog kola budu na poziciji koja na kraju prvenstva znači i selidbu u niži rang, što je svakako nešto što je malo ko mogao da pretpostavi pred početak sezone.

Alaves – Kadiz – 1 @ 1.80 u Superbet

Premijerni meč 21. kola španske La Lige se igra u Baskiji gde će Alaves ugostiti Kadiz. Alaves je u prošlom kolu odigrao sjajan meč na gostovanju kod favorizovane Sevilje i uspeo da slavi sa 2:3, nakon čega se ova simpatična ekipa nalazi na trinaestom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
U goste im stiže Kadiz koji je trenutno stacioniran na osamnaestom mestu na tabeli, koje je naravno i poslednje koje na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang. U prošlom kolu je Kadiz odigrao jako loš meč na svom terenu protiv Valensije, a na tom duelu su “slepi miševi” bez većih problema slavili sa 1:4.
Ako na sve ovo uzmemo u obzir i da Kadiz po tradiciji igra jako loše na strani, deluje da je Alaves veliki favorit pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 1.80 u Superbetu.

Rajo Valjekano – Las Palmas – GG @ 2.05 u Maxbet

Rajo Valjekano igra izuzetno promenljivo i ove sezone, ali i pored svega toga stiče se utisak da ova ekipa neće imati previše problema oko opstanka u društvu najboljih.
Naime, trenutno se tim iz Valjehasa nalazi na sredini tabele, preciznije na jedanaestoj poziciji, a na poslednjih pet duela ova ekipa je ostvarila jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza. U prošlom kolu je Valjekano odigrao odličan meč na gostovanju kod Hetafea, i slavio sa 0:2, što je ozbiljan poduhvat s obzirom da tim iz predgrađa Madrida godinama unazad igra sjajno na svom terenu.
Las Palmas slovi za jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka prvenstva, a trenutno se novajlija u ligi nalazi na sjajnom devetom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je ova ekipa bez većih problema savladala Viljareal i to sa ubedljih 3:0, a deluje da će Las Palmas imati šta da isporuči i Valjekanu na gostovanju.
Najrelnije je da će i jedni i drugi postići makar po gol, a igru GG kladionica Maxbet ceni sa kvotom 2.05.

Viljareal – Majorka – 1 @ 2.15 u Mozzartbet

Sigurno je da je Viljareal uz Sevilju trenutno najveće razočarenje ovogodišnjeg izdanja španskog fudbalskog prvenstva, a trenutno se nekadašnji osvajač Liga Evrope nalazi na katastrofalnom petnaestom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je “žuta podmornica” doživela novu blamažu, i to na gostovanju kod Las Palmasa, pošto je taj duel domaćin rešio u svoju korist rezultatom 3:0, što je bio već jedanaesti poraz za Viljareal u šampionatu, a četvrti na poslednjih pet susreta.
U goste im stiže Majorka, koja igra po sistemu toplo-hladno, ali uglavnom ovaj tim retko greši na svom terenu, uz jako loše partije na strani.
Upravo to bi mogla da bude i najveća šansa za Viljareal na ovom duelu, pa vam predlažemo da se fokusirate na jedinicu uz kvotu 2.15 u Mozzartu, ali i uz napomenu da bi ovaj duel na Keramici mogao takođe da nam donese dosta pogodaka.

Valensija – Atletik Bilbao – 3+ @ 2.15 u Meridianbet

Nakon nekoliko poprilično loših godina, deluje da Valensija ove sezone konačno igra onako kako to svi i očekuju. Naime, trenutno se nekadašnji šampion Španije nalazi na osmom mestu na tabeli, i u ravnopravnoj je borbi za plasman u neko od evropskih takmičenja, gde poslednjih par godina nismo ni imali prilike da gledamo popularne “slepe miševe”.
Na poslednja tri duela u prvenstvu, Valensija je ostvarila isto toliko trijumfa, a poslednji u nizu se desio u prošlom kolu kada je ova ekipa slavila na gostovanju kod Kadiza sa 1:4.
Atletik Bilbao trenutno zauzima treće mesto na tabeli, a poznato je da ta pozicija na kraju donosi plasman u Ligu šampiona. U prošlom kolu je ponos Baskije slavio na svom stadionu protiv Sosijedada u najvećem derbiju ove regije, a taj duel je završen rezultatom 2:1, što je bio četvrti uzastopni trijumf za Bilbao.
I jedni i drugi igraju na vrhunskom nivou u poslednje vreme i deluje da golovi ne smeju izostati, pa vam savetujemo da se oprobaet sa igrom 3+ uz kvotu 2.15 u Meridianu.

Selta – Sosijedad – GG @ 2.12 u Maxbet

Iako je Selta u poslednje vreme dobrano popravila svoju igru, i dalje se ovaj tim nalazi u opasnoj zoni, konkretno na šesnaestoj poziciji uz samo dva boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja. Na poslednjih pet mečeva tim iz Viga je ostvario dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, a u prošlom kolu je Selta remizirala na gostovanju kod Majorke, kada je bilo 1:1.
Sosijedad je u prošlom kolu doživeo bolan poraz u najvećem derbiju Baskije od Atletik Bilbaa, nakon čega se tim sa Anoete nalazi na šestoj poziciji na tabeli uz čak devet bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Barselonu, pa je sva prilika da Sosijedad neće ponoviti prošlosezonski uspeh, a to je naravno plasman ovog tima u Ligu šampiona.
Selta je vezala dva trijumfa na svom stadionu, ali i pored toga ovaj tim nije favorit na meču protiv Sosijedada, a vrlo lako se može dogoditi da i jedni i drugi postignu makar po jedan pogodak, pa savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 2.12 u Maxbetu.

Osasuna – Hetafe – 1 @ 2.18 u Primobet

Osasuna ne igra onako dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, kada je ovaj tim obezbedio plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije, a u ovom trenutku se tim iz Pamplone nalazi na dvanaestoj poziciji na tabeli. Naravno, primarni cilj jeste opstanak, i svakako da se to po svemu sudeći neće dovesti u pitanje, a treba napomenuti da je u prošlom kolu Osasuna savladala Almeriju sa 1:0.
U međuvremenu je ovaj tim poražen od Barselone i Sosijedada u Superkupu, odnosno Kupu Kralja, pa deluje da je pobeda protiv Hetafea imperativ.
Sa druge strane, Hetafe igra za sada iznad svih očekivanja i pored toga što je ova ekipa u prošlom kolu poražena na svom terenu od Rajo Valjekana, a poznato je da je ovaj klub jedan od najboljih domaćina u La Ligi i da zaista retko gubi u predgrađu Madrida. Ipak, tabela nam pokazuje da se Hetafe trenutno nalazi na desetoj poziciji, pa je generalni utisak i više nego dobar.
Očekujemo da Osasuna iskoristi to što njihov protivnik po tradiciji igra baš loše na strani, pa preporučujemo da odigrate jedinicu uz kvotu 2.18 u Primobetu.

Real Madrid – Almerija – 4+ @ 1.75 u Meridianbet

Real Madrid igra na veoma visokom nivou i ove sezone, bez obzira što se trenutno Madriđani nalaze na drugom mestu na tabeli La Lige, uz bod manjka u odnosu na prvoplasiranu Đironu, ali i meč manjka u odnosu na Katalonce.
U međuvremenu je kraljevski klub stigao do novog trofeja, i to u španskom Superkupu, pošto je u velikom finalu Real bio bolji od Barselone, a taj meč je završen rezultatom 4:1, pa je sigurno da zbog toga u veoma lepom raspoloženju svi u klubu dočekuju ovaj duel protiv Almerije.
Inače, u poslednjem kolu prvenstva, Real je dosta teže nego što se očekuje savladao Majorku, a taj duel na Santjago Bernabeu je završen rezultatom 1:0.
Almerija je tim koji je do sada ubedljivo najmanje pokazao u šampionatu, i deluje zaista da se ovom klubu crno piše na gostovanju kod najtrofejnijeg evropskog kluba.
Sasvim sigurno nas očekuje dosta efikasan meč, pa savetujemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.75.

Betis – Barselona – 1X @ 2.00 u Mozzartbet

Najzanimljiviji duel 21. kola španske La Lige se igra na stadionu Benito Viljamarin, gde će Betis ugostiti Barselonu.
Betis za primarni cilj i ove sezone ima plasman u Ligu Evrope, a trenutno se Zeleni nalaze na sedmom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na šestoplasirani Sosijedad. U prošlom kolu su izabranici trenera Pelegrinija uz dosta muke slavili na svom stadionu protiv Granade, a taj meč je završen minimalnom pobedom domaćina.
Barselona sa druge strane igra baš slabo u poslednje vreme, a deluje da se to najbolje videlo u finalu španskog Superkupa, kada su Ćavijevi puleni poraženi od Real Madrida sa 4:1, i deluje čak da je ta pobeda kraljevskog kluba mogla da bude i ubedljivija. Što se tiče La Lige, ni tu Barsi ne cvetaju ruže, pošto su Katalonci trenutno stacionirani na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i Atletik Bilbao.
Betis baš retko gubi na svom stadionu i mišljenja smo da će i ovog puta Zeleni ostati neporaženi, bez obzira što je na drugoj strani slavna Barselona, a duplu šansu 1X kladionica Mozzartbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.00.

Đirona – Sevilja – 3+ @ 1.69 u Meridianbet

Još jedan u nizu interesantnih mečeva ovog kola se igra u Kataloniji gde će snage odmeriti Đirona i Sevilja. Deluje zaista da ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave da će Đirona igrati ovako dobro ove sezone, što nam najbolje pokazuje i prvo mesto na tabeli. Ipak, u prošlom kolu su Katalonci remizirali na gostovanju kod Almerije, a taj duel je pomalo i neočekivano završen bez pogodaka.
Šta reći za Sevilju? Tim iz Andaluzije se nakon dvadeset odigranih mečeva u šampionatu nalazi na katastrofalnom sedamnaestom mestu na tabeli, uz samo bod viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja, pa deluje da Serhija Ramosa i drugare očekuje ozbiljna borba za opstanak.
U prošlom kolu je ovaj tim još jednom neprijatno iznenadio sve svoje navijače, pošto je Sevilja na svom stadionu poražena od Alavesa sa 2:3.
Najrealnije je da se ovde fokusirate na golove, kojih će po našem mišljenju i te kako biti, pa se oprobajte sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.69.

Granada – Atletiko Madrid – 2 @ 1.72 u Superbet

Poslednji meč ovog kola se igra u Andaluziji, gde će snage odmeriti Granada i Atletiko Madrid. Kako sada stvari stoje Granada je na pravom putu da se ekspresno vrati u Segundu, pošto se u ovom trenutku nekadašnji učesnik Liga Evrope nalazi na pretposlednjem mestu na tabeli uz samo jedanaest osvojenih bodova, što je svakako premalo.
U prošlom kolu je Granada tesno poražena na gostovanju kod Betisa u duelu koji je završen rezultatom 1:0.
Što se tiče Atletiko Madrida, Jorgandžije u poslednje vreme primaju baš dosta pogodaka, što nikako nije karakteristično za četu Čola Simeonea. U prošlom kolu prvenstva Atletiko je poražen od Đirone sa 4:3, da bi u polufinalu španskog Superkupa ovaj tim izgubio od Reala sa 5:3, pa je samo na ta dva susreta Atletiko primio neverovatnih devet pogodaka.
Ipak, smatramo da će u redovima kluba iz prestonice zbiti redove i slaviti na gostovanju kod Granade, pa savetujemo da se oprobate sa 2 uz kvotu 1.72 u Superbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.