Tip dana košarka: Panatinaikos – Partizan: Željko Obradović na mestu uspeha! Crno-beli jure četvrti vezani trijumf protiv Panate!

Ekipa Panatinaikosa će u okviru 22. kola Evrolige dočekati Partizan. Željko Obradović se po ko zna koji put vraća na mjesto uspijeha, te će sigurno biti dodatno motivisan da u dobro poznatom ambijentu ostvari trijumf. Meč je na programu od 20 časova i 15 minuta.

Panatinaikos: Ataman želi osvetu!

Bilo je potrebno malo vremena, ali uspio je Ergin Ataman da od renoviranog i skupocijenog Panatinaikosa napravi paklenu mašinu.
Zeleni su u poslednjem kolu Evrolige deklasirali Monako u Atini i to im je, na svim frontovima bila, 11. pobjeda u poslednjih 12 utakmica, na kraju meča je bilo 88:63. Sjajnu formu uhvatio je Panatinaikos, tako da će do kraja osnovnog dijela Evrolige juriti neku bolju poziciju od sadašnje četvrte.
Centralna figura meča bio je Matijas Lesor, za kojeg Monako nije imao rešenje. Nekadašnji centar Partizana završio je utakmicu sa 23 poena, devet skokova i pet asistencija za 31 minut igre. Pratio ga je Kendrik Nan sa 21 poenom.
Neke velike borbe u Atini nije ni bilo. PAO je već u prvoj četvrtini došao do velikih 15 poena prednosti (24:9), što je Monako u drugom dijelu samo povremeno uspijevao da spusti na devet razlike. Pred kraj trećeg kvartala vođstvo Zelenih je otišlo na više od 20 poena i tu su se sve nade francuskog sastava da može do preokreta ugasile.
Sezona je počela klimavo, ali kako vrijeme prolazi Panatinaikos izgleda sve bolje. Osim dobre forme u kojoj se nalazi atinski gigant, sve se manje energije troši i utakmice kao što je ona za vikend na gostovanju Lavriju odrađena je sa pola gasa – 92:76.
Posle dvije velike evroligaške pobjede nad Efesom i Monakom u Atini, Ergin Ataman se za Partizan sprema svjestan da ga čeka vjerovatno i najteži posao u poslednjih mjesec dana, tokom kojih je zabilježio 12 pobjeda uz samo jedan poraz.
S obzirom da u goste dolazi šampion Jadranske lige, turski stručnjak je meč protiv Lavrija iskoristio da maksimalno odmori nosioce. Kostas Slukas je ostao van protokola, Matijas Lesor je bio u istom ali nije odigrao ni minut, Marijus Grigonis je odigrao devet, a Džerijan Grent samo 12 minuta. I pored toga pobjeda je ostvarena rutinski.
Sve su oči ovog nedeljnog popodneva bile u Joanisa Papapetrua. Grčki reprezentativac i prošlogodišnji košarkaš Partizana vratio se na parket posle maltene tri mjeseca pauze i mada se vidjelo da mu fali rutine i takmičarske košarke, za nešto više od 16 minuta zabilježio je sedam poena bez promašaja iz igre. Dobra je vijest za Grke da se Papapetru vratio, s obzirom da Luke Vildoze nema zbog oporavka od artroskopije.

Partizan: Šansa za četvrti vezani trijumf!

Nakon nevjerovatnog preokreta u prethodnom kolu Evrolige protiv Makabija, Partizan je spakovao kofere i otputovao u Zagreb bez dvojice ključnih igrača, koji su doprinijeli tom trijumfu. Naneli i Doužer su odmorili i očekuje se da večeras budu jedni od glavnih igrača u Atini.
Ni ovoga puta nije bilo lako za šampiona ABA lige, ali pobjeda je upisana što je najbitnije za tim Željka Obradovića. Partizan je odradio posao znog kog je došao u Zagreb. Nadigrana je Cibona koja je pružila i više nego dostojan otpor u 16. kolu, ali kada ekipa Željka Obradovića odigra koncentrisano, tim iz Hrvatske jednostavno nije imao rešenja. Crno-bijeli su u drugom poluvremenu obezbijedili dvocifrenu prednost, a u poslednjih pet minuta su odbili nalet protivnika za konačnih 87:74.
Bruno Kaboklo je bio spreman da preuzme odgovornost pred sam kraj meča, lopta je išla u njegove ruke. Nekoliko napada je rutinski riješio i tako obezbijedio treću uzastopnu pobjedu crno-bijelima. Brazilac je na parketu proveo 24 minuta, i za to vrijeme je ubacio 18 poena, najviše u crno-bijelom. Pratio ga je Danilo Anđušić sa 17. Po 10 poena su imali Zek Ledej, Balša Koprivica i Ognjen Jaramaz.
Strašan udarac je pretrpio Partizan, a da utakmica u OAKA areni još nije ni počela. Na megdan Panatinaikosu će bez najboljeg pojedinca. Prema saznanjima medija, Kevin Panter neće igrati duel 22. evroligaškog kola.
Amerikanac ostaje u Beogradu, pošto se razbolio i njegov izostanak će smanjiti prije svega napadačke opcije treneru Željku Obradoviću. Razlog što Panter neće igrati naredni meč je povišena tijelesna temperatura.
Panter je ove sezone u elitnom takmičenju prijosečno bilježio 14,2 poena, 2,5 skokova i 2,2 asistencije po utakmici. U prvom meču sa Zelenima postigao je 13 poena u Beogradskoj areni. Taj duel Parni valjak je dobio posle produžetka (92:87). Zanimljivo je da je prošle sezone Partizan slavio u Atini, ali sad su okolnosti drugačije, jer je PAO formirao daleko snažniji sastav koji se posle 21. kola nalazi na četvrtom mjestu na tabeli, dok je srpski predstavnik prethodni put u gostima dobio meč prije mjesec dana, kad je bio bolji od Valensije.
Osim Kevina Pantera, crno-bijeli će u glavnom gradu Grčke biti lišeni i pomoći Alekse Avramovića. Reprezentativni bek se vratio treninzima, međutim, još nije u potpunosti spreman za takmičarske izazove.

Naš prijedlog:

Panatinaikos kao izraziti favorit ulazi u ovaj meč, a koeficijent na njihovu pobjedu je 1.32 u MeridianBet kladionici. Pobjeda Partizana se plaća kvotom 3.55.

Mišljenja smo da će gosti iz Beograda postići makar 80 poena, pa vam prema tome predlažemo igru G+ (granica 79.5) po kvoti 1.82 u MeridianBet kladionici. Takođe mišljenja smo da Partizan neće biti poražen sa većom razlikom od 8 poena, te s toga predlažemo igru H2 (-7.5) po kvoti 1.78. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo da pokušate sa pobjedom Partizana po kvoti 3.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.