Najava i analiza: Bundesliga, 18. kolo: Fudbal u Nemačkoj ne staje bez obzira na zaleđene terene!

Ovog vikenda je pred nama 18. kolo Bundeslige, a u njemu ćemo imati prilike da gledamo veoma interesantne mečeve. Skoro čitava Njemačka je zavejana snijegom, što je uticalo na odgađanje mnogih mečeva u nižim ligama, ali i premijernog meča 18. kola Bundeslige između Union Berlina i Majnca. Kao najzanimljiviji meč se ističe onaj između Lajpciga i Bajer Leverkuzena koji je dosta oslabljen odsustvom par bitnih igrača. Bajern će na svojoj Alijanc Areni dočekati Verder, dok će Borusija u goste Kelnu. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja tiketa.

Keln – Dortmund – 3+ @ 1.53 u MozzartBet

Ekipa Kelna je nakon 17 odigranih kola na pretposlednjem mjestu Bundeslige, sa 11 osvojenih bodova. Ove sezone su ostvarili 2 trijumfa, 5 remija i 10 poraza. U poslednjem kolu su remizirali na domaćem terenu protiv Hajdenhajma rezultatom 1:1. Borusija je seriju loših rezultata, kojom su okončali prvi dio sezone, prekinuli u poslednjem kolu kada su trijumfovali na gostovanju protiv Darmštadta ubjedljivim rezultatom 0:3. Sa 30 osvojenih bodova nalaze se na 5. mjestu na tabeli, te su već sada na 15 bodova zaostatka za vodećim Leverkuzenom. Njihov glavni cilj ove sezone će biti plasman među 4 najbolje ekipe i ukoliko to žele moraće konstantno igrati kao u prethodnom meču. Borusija će u ovom meču pored povrijeđenih igrača, nastupiti bez Halera i Bensebainija koji imaju reprezentativne obaveze. Mišljenja smo da će ovo biti efikasan meč, pa vam predlažemo igru 3+ po kvoti 1.53 u MozzartBet kladionici.

Hajdenhajm – Volfsburg – GG @ 1.63 u MeridianBet

Potvrdio je Hajdenhajm da nije slučajno ušao u elitni rang i pokazao svima da igraju veoma dopadljiv fudbal. Sa dvadeset i jednim osvojenim bodom zauzimaju visoko 9. mjesto na tabeli i već sada su daleko od opasne zone, čime je njihov glavni cilj maltene ostvaren već na polusezoni. U poslednjih 5 mečeva su upisali jedan poraz, 3 trijumfa i remi u poslednjem kolu protiv Kelna (1:1). Volfsburg je sa bodom manje na 11. mjestu na tabeli, a u poslednjem kolu su remizirali sa Majncom rezultatom 1:1. Ne igraju baš najbolje u poslednje vrijeme, pošto u poslednjih 5 mečeva imaju samo jedan trijumf. Ekipa Hajdenhajma igra veoma efikasno na domaćem terenu ove sezone i za očekivati je da i u ovom meču vidimo makar po gol u obje mreže. Prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.63 u MeridianBet kladionici.

Frajburg – Hofenhajm – 1X&GG @ 2.00 u MaxBet

Igra Frajburg veoma dobre ove sezone, kako u Evropi tako i u Bundesligi. Trenutno su na 7. mjestu na tabeli sa 25 osvojenih bodova i sigurno je da će do kraja voditi veliku borbu za TOP 4 i plasman u Ligu šampiona koja im izmiče za dlaku u prethodnih par sezona. U poslednjem kolu su remizirali protiv Union Berlina u meču bez golova. Hofenhajm je sa bodom manje na mjestu ispod na tabeli i u poslednja 3 meča ne znaju za trijumf. U poslednjem kolu su ubjedljivo poraženi od Bajerna rezultatom 3:0, što je bio njihov 7 poraz u ovoj sezoni. Riječ je o veoma kvalitetnim ekipama i pored toga što mislimo da domaći tim neće biti poražen u ovom meču, vrlo lako bi moglo da se desi da oba tima postignu po gol. Prema tome predlažemo igru 1X&GG po kvoti 2.00 u MaxBet kladionici.

Darmštadt – Frankfurt – PIK X @ 1.69 u SuperBet

Darmštadt je nakon 17 odigranih kola na poslednjem mjestu na tabeli sa samo 10 osvojenih bodova. Ove sezone su upisali 2 trijumfa, 4 remija i 11 poraza, najviše u ligi. U poslednjih 5 mečeva nisu upisali trijumf i trenutno su u najgoroj formi u čitavoj ligi. U poslednjem meču su poraženi od Borusije rezultatom 0:3, a sa 44 primljena gola imaju najgoru odbranu u Bundesligi. Frankfurt je iznenađujuće dobrim partijama u poslednje vrijeme, izbio na 6. mjesto na tabeli. U poslednjem kolu su slavili na teškom gostovanju protiv Lajpciga rezultatom 0:1 i tako osvojili svoj dvadeset i sedmi bod. Iako Frankfurt kao favorit ulazi u ovaj meč, mišljenja smo im neće biti lako na ovom gostovanju, pa predlažemo igru PIK X po kvoti 1.69 u SuperBet kladionici.

Bohum – Štutgart – 3+ @ 1.65 u PrimoBet

Sa 17 osvojenih bodova Bohum zauzima 14. mjesto na tabeli i izvjesno je da će do kraja voditi borbu za opstanak, pa će im tako svaki bod biti zlata vrijedan. U poslednjem kolu su remizirali na domaćem terenu protiv Verdera rezultatom 1:1, što je bio njihov osmi remi ove sezone, čime su postali ekipa sa najviše neriješenih mečeva u Bundesligi. Štutgart je i dalje u samom vrhu tabele, iako su u poslednjih 5 utakmica upisali samo 2 trijumfa. U poslednjem kolu su poraženi na gostovanju protiv Menhengladbaha rezultatom 3:1, čime su nastavili seriju veoma efikasnih mečeva, po kojima su prepoznatljivi tokom čitave sezone. Mišljenja smo da i ovaj meč ima potencijala za dosta golova, pa prema tome predlažemo igru 3+ po kvoti 1.65 u PrimoBet kladionici.

Lajpcig – Bajer Leverkuzen – PIK 1 @ 1.87 u MozzartBet

Ekipa Lajpciga je nakon serije dobrih rezultata i ustaljivanje među četiri najbolje ekipe, doživio neočekivan poraz na domaćem terenu od Ajntrahta u poslednjem kolu. To je bio njihov četvrti poraz u sezoni, a sa 33 osvojena boda trenutno se nalaze na 4. mjestu na tabeli. To je bio njihov prvi poraz na domaćem terenu, a ovog vikenda će imati još teži zadatak protiv lidera na tabeli, ekipe Bajer Leverkuzena. Farmaceuti ove sezone ne namjeravaju da stanu, a ovaj meč će za njih biti pravi ispit pošto uslijed izostanka nekih bitnih igrača neće biti kompletni. Sa 45 osvojenih bodova imaju +4 u odnosu na Bajern ali i utakmicu više. Iako je Leverkuzen najviše pokazao do sada, mišljenja smo da u ovom meču neće tako lako doći do sva 3 boda. Lajpcig kao favorit ulazi u ovaj meč, po nama opravdano, pa vam prema tome predlažemo igru PIK 1 po kvoti 1.87 u MozzartBet kladionici.

Bajern Minhen – Verder – 1&4+ @ 1.70 u MeridianBet

Neće imati Bajern lak posao ove sezone u borbi za odbranu trona, pošto već dugo vremena nisu bili na prvoj poziciji. Njihov glavni konkurent ne posustaje i to stvara dodatni pritisak na ekipu Tomasa Tuhela, koja ne smije da napravi kiks. Njihov naredni protivnik je ekipa Verdera koja nije mnogo toga pokazala ove sezone, iako u poslednjih 5 mečeva samo jednom znaju za poraz. Sa 17 osvojenih bodova nalaze se na 13. mjestu na tabeli. Bajern je u poslednjem kolu slavio protiv Hofenhajma rezultatom 3:0, dok je tim iz Bremena remizirao protiv ekipe Bohuma rezultatom 1:1. Mišljenja smo da će tim iz Minhena opravdati ulogu favorita u ovom meču, te da ćemo po ko zna koji put gledati jedan njihov efikasan meč. Kvota na igru 1&4+ u MeridianBet kladionici je 1.70.

Menhengladbah – Augzburg – 1 @ 1.90 u MaxBet

Nije obećavajuće počela sezona za Menhengladbah, ali kako vrijeme odmiče počinju da igraju sve bolji fudbal. Sa 20 osvojenih bodova nalaze se na 10. mjestu na tabeli, a seriju loših rezultata su prekinuli u poslednjem kolu, kada su trijumfovali protiv Štutgarta na domaćem terenu rezultatom 3:1. U poslednjih 5 mečeva na domaćem terenu, upisali su čak 4 trijumfa i jedan remi. Augzburg je sa druge strane u veoma lošoj fromi, pošto na poslednjih 5 mečeva imaju samo jedan trijumf, čak 3 poraza i 1 remi. U poslednjem kolu su poraženi na domaćem terenu od Leverkuzena rezultatom 0:1, što je bio njihov sedmi poraz u sezoni. Kroz čitavu sezonu igraju veoma efikasno, pa i ne čudi da su primili već 32 gola. Mišljenja smo da će domaći tim slaviti u ovom meču, pa vam predlažemo pobjedu domaćina po kvoti 1.90 u MaxBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.