TIP DANA: Brajton – Vulverhempton: Vukovi na Ameks samouvereno stižu po bodove!

Brajton će u okviru 21. kola Premijer lige na svom Ameksu ugostiti sve bolji Vulverhempton. Biće ovo ujedno i meč koji će spustiti zavjesu na ovo kolo, a utakmica je na programu od 20 časova i 45 minuta.

Brajton: Galebovi jure prvi trijumf u 2024. na domaćem terenu!

Nije Brajton mnogo promjenio ploču u odnosu na prošlu sezonu, i dalje igraju veoma ofanzivno i atraktivno ali čini se da je Evropa ostavila posljedice na nešto bolji plasman na tabeli. Međutim isplatilo se, pošto su u jako izazovnoj grupi uspijeli da osvoje prvo mjesto i tako se plasiraju u osminu finala Lige Evrope.
Prošle sezone Brajton je stigao do polufinala FA kupa, a na tom putu u petoj rundi je eliminisao Stouka u gostima (0:1).
Nepunih godinu dana kasnije isti klubovi, isto takmičenje, samo dva kola ranije. Ali, epilog je isti. Galebovi su ponovo uspiješno preletjeli preko Stouka na Trentu, tako da imaju razloga da se nadaju da će se ponovo naći u završnici ovog, za domaće okvire, izutetno cijenjenog takmičenja (4:2).
Ni domaćin ni gost nisu na teren izašli u uobičajenim sastavima. Novi menadžer Stouka Stiven Šumaher izabrao je sastav sa šestoricom novih igrača u odnosu na remi sa Ipsvičem u ligi, dok je šef Brajtona Roberto de Zerbi odlučio da napravi četiri promjene u prvih 11 u odnosu na utakmicu sa Vest Hemom u poslednjem kolu Premijer lige.
Fešta je vladala na tribinama dobro popunjenog stadiona u Stouku od 16. minuta kada je autogolom Van Heka crveno-bijeli tim došao do prednosti. I taman kada se činilo da će sa tim vođstvom otići na odmor, Estupinjan je izjednačio u poslednjem minutu sudijske nadoknade.
Drugi deo donio je ozbiljnije izdanje Brajtona. Kako i dolikuje Premijerligašu. Iako je Stouk golom iz penala poništio vođstvo Galebova, nije bilo nervoze u igri gostiju. Žoao Pedro je sa dva gola u poslednjih 20 minuta uveo utakmicu u miran tok i odveo plavo-bijele u narednu rundu FA kupa.
Ekipa Roberta De Zerbija trenutno je na osmom mestu na tabeli sa 31. osvojenim bodom, tri boda iza Vest Hema sa kojim su remizirali (0:0) u poslednjem kolu Premijer lige. Galebovi redovno nastupaju veoma dobro sa Čekićarima. Poslednji poraz u gostima timu iz istočnog dijela Londona doživeli su u aprilu 2012, u Čempionšipu.
Domaću ekipu i dalje muče brojni izostanci. Adingra, Dank, Ensiso, Fati, Lampti, Marš, Mitoma, Feltman i Vebster će biti odsutni iz različitih razloga, što bi mogao da bude ozbiljan hendikep za Brajton u ovom izazovnom meču.

Vulvs: Vukovi u strašnoj formi stižu na Ameks!

Jedna od samo dvije premijerligaške reprize treće runde FA kupa odigrala se na Molinjuu u utorak uveče, kada je Vulverhempton dočekao Brentford. Ekipa Gerija O'Nila uspijela je da izbori neriješeno 1:1 na gostovanju Pčelama 5. januara, uprkos tome što je igrala preko 80 minuta takmičenja sa igračem manje.
Putovanje u zapadni London pokazalo se kao prilično besmisleno za čopor Vukova, pošto je u katastrofalnom prvom poluvremenu protiv Brentforda, Žoao Gomes dobio crveni karton posle devet minuta igre, prije nego što je Nil Mope doveo Pčele u vođstvo nešto prije odlaska na veliki odmor.
Međutim, šta god da je O'Nil imao da kaže desetorici svojih pulena tokom pauze na poluvremenu, pošlo je za rukom, pošto Brentford nije uspio da sačuva prednost i podlegao je izjednačenju Tomija Dojla u 64. minutu.
U velikoj mjeri zahvaljujući osmoj asistenciji Portugalca Pedra Neta u sezoni, i samo Bukajo Saka (11) i Džejms Vord-Prauz (10) mogu da se pohvale sa više među igračima Premijer lige u svim takmičenjima.
Dojlovo izjednačenje je takođe obezbjedilo da se niz bez poraza Vulverhemptona protegne na četiri meča u svim takmičenjima, a nijedan od njegovih osam prethodnih mečeva kod kuće nije završen porazom.
Daleko najzanimljivije od svih mečeva FA kupa je bilo na Molinjuu gde je Vulverhempton tek posle dodatnih pola sata fudbala eliminisao Brentford – 2:2 (1:1), posle produžetaka 3:2. Dva puta su gosti iz Londona stizali do prednosti – prvi put ih je u vođstvo doveo bivši fudbaler Vulvsa Nejtan Kolins – ali je domaćin uspio da se vrati i zahvaljujući tinejdžeru Nejtanu Frejzeru koji je pogodio samo dva minuta pošto je ušao u igru odvede meč u produžetke, da bi mu tamo preokret i prolaz dalje donio Mateuš Kunja sa bijele tačke.
Poslednji put Vukovi su slavili pobjedu na domaćem terenu od 3:0 nad Evertonom 30. decembra, što je bilo četvrto slavlje Vulvsa u pet poslednjih domaćinstava.
Iako su mnogi prije početka sezone predviđali Vulvsima borbu za opstanak, oni su vrlo brzo demantovali sve i počeli da igraju dobar fudbal. U Premijer ligi su trenutno u nizu od čak 3 uzastopna trijumfa, a u tom periodu padali su Čelsi, Brendford i gore pomenuti Everton. Trenutno su sa 28 osvojenih bodova na 11. mjestu na tabeli, daleko od opasne zone, pa će u nastavak sezone moći da igraju bez pritiska, što je itekako važno.

Naš prijedlog:

Ekipa Brajtona kao favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu je 1.62 u MeridianBet kladionici. Kvota na pobjedu gostiju je 5.25.

Galebovi kao što nam je svima dobro poznato igraju veoma efikasan i ofanzivan fudbal, a golovi na njihovim mečevima vrlo rijetko izostaju. Vulverhempton je u sjajnoj formi i mišljenja smo da će u ovom meču obje ekipe postići makar po gol, kvota na igru GG je 1.69 u MeridianBet kladionici. Takođe igra 3+ po kvoti 1.64 izgleda veoma primamljivo. Za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 4+ po kvoti 2.63 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.