MEČ DANA: Napoli – Inter: Ko će do trofeja u Superkupu?

U ponedeljak je nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to bio slučaj u protekla dva dana, ali nam ovaj dan ipak donosi veliko finale italijanskog Superkupa, u kom će snage u Saudijskoj Arabiji odmeriti ekipe Napolija i Intera.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 20 časova.

Napoli: Može li bledi Napoli do trofeja u Superkupu?

Dosta puta smo pominjali prošlu sezonu Napolija, koji je mimo svih očekivanja stigao do Skudeta i to na jedan veoma ubedljiv način, gde su praktično stvari bile poznate već na samom početku drugog dela šampionata. Neočekivano je sigurno bilo i da Lučano Spaleti napusti tim odmah nakon šampionske titule, a čini se da je tada i krenulo sve nizbrdo za tim sa stadiona “Diego Armando Maradona”.
Za novog trenera je postavljen Rudi Garsija, koji se blago rečeno nije snašao na klupi aktuelnog šampiona Italije, a nakon smene bivšeg trenera Liona, Rome i Lila, na užarenu klupu Napolitanaca seo je Valter Macari, čovek koji je od Napolija i napravio respektabilnog prvoligaša. Veliko je pitanje da li je i to bilo pravo rešenje za kontroverznog De Laurentisa, a u ovom trenutku se tim sa juga Italije nalazi na devetom mestu na tabeli, ruku na srce uz samo tri boda manjka u odnosu na četvrtplasiranu Fiorentinu, a poznato je da to četvrto mesto donosi plasman u Ligu šampiona, pa stvari možda i ne izgledaju toliko loše, sve dok ne bacimo pogled na dosadašnji učinak Napolitanaca.
Naime, na dvadeset odigranih mečeva tim podno Vezuva je ostvario devet trijumfa, četiri remija i čak sedam poraza, što je svakako previše za tim koji je prošle godine stigao do Skudeta.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu klub iz Napulja je upisao dva trijumfa, dva poraza, uz jedan remi, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Salernitane i to nakon pogotka Rahmanija u dubokoj sudijskoj nadoknadi.
U Ligi šampiona je italijanski predstavnik ostavio sasvim dobar utisak i u konkurenciji Reala, Brage i Union Berlina stigao do drugog mesta u grupi i plasmana u osminu finala, gde će tim sa “Maradone” sredinom februara odmeriti snage sa Barselonom.
U italijanskom Kupu su Napolitanci doživeli bolnu eliminaciju od Frosinonea, pošto je taj susret u Napulju završen pobedom gostiju od čak 0:4.
Deluje da su izabranici Valtera Macarija svoju najbolju partiju u dosadašnjem toku sezone pružili upravo u polufinalu Superkupa, kada je ova ekipa savladala Fiorentinu sa 3:0. Strelci za aktuelnog šampiona Italije bili su Simeone i Zerbin koji je postigao dva pogotka, a od prvog do poslednjeg minuta su Napolitanci kontrolisali ritam i bez većih problema savladali trenutno četvrtoplasiranu ekipu na tabeli Serije A.
Za kraj, Macari za ovaj finalni susret italijanskog Superkupa protiv Intera neće moći da računa na Natana i Traorea.

Inter: Neroazuri blistaju ove sezone!

Inter ove sezone igra na veoma visokom nivou, i čini se da bi kruna dosadašnjih partija bila trofej u Superkupu Italije, gde će milanski gigant odmeriti snage sa Napolijem, koji je prošle sezone mimo svih očekivanja stigao do naslova prvaka Italije.
U ovom trenutku se izabranici Simonea Inzagija koji radi zaista sjajan posao na klupi Neroazura, nalaze na drugom mestu na tabeli Serije A, uz samo bod manjka u odnosu na prvoplasirani Juventus, ali i uz meč manje, pošto je Inter pauzirao ovo kolo zbog obaveza u italijanskom Superkupu.
U prošlom kolu je tim iz Milana odigrao jedan od svojih najboljih mečeva ove sezone i bez većih problema savladao ekipu Monca na strani, a taj duel je završen rezultatom 1:5.
U dosadašnjem toku šampionata Inzagijevi puleni su odigrali dvadeset mečeva i ostvarili šesnaest trijumfa, tri remija i samo jedan poraz, i to od Sasuola, što je bilo veliko iznenađenje.
U Ligi šampiona su Neroazuri takođe igrali dosta dobro i na kraju je italijanski predstavnik zauzeo drugo mesto u grupi, uz isti broj bodova kao i prvoplasirani Sosijedad, a za protivnika u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, tim iz Milana je dobio ekipu Atletiko Madrida, i utisak je da nas očekuje jedan sjajan dvomeč.
Jedino takmičenje gde je Inter do sada podbacio je sasvim sigurno italijanski Kup, pošto su tu izabranici Simonea Inzagija eliminisani u osmini finala od Bolonje, nakon produžetaka, ali treba pomenuti da su prioritet ove sezone ipak Serija A i Liga šampiona.
Najzad, u polufinalu italijanskog Superkupa, nekadašnji šampion Italije je odigrao vrhunski meč protiv Lacija koji je završen rezultatom 3:0, pa su tako Neroazuri izborili plasman u veliko finale gde će ovaj tim odmeriti snage sa Napolijem, koji ni blizu ne liči na onu ekipu koja se prošle sezone prošetala do Skudeta.
Do prednosti je tim iz Milana stigao nakon gola Tirama u sedamnaestom minutu susreta, a već na startu drugog dela igra je rezultat povisio Čalhanoglu, sa bele tačke. Konačnih 3:0 postavio je Fratesi u finišu susreta.
Za kraj, Simone Inzagi za ovaj finalni meč neće moći da računa samo na Kvadrada, koji sve i da je zdrav sasvim sigurno se ne bi našao u startnoj postavi.

Naš predlog

Utisak je da Inter odavno nije bio veći favorit protiv Napolija, bez obzira što se radi o finalu Superkupa, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.70.

Inter je izuzetno efikasan u poslednje vreme, dok odbrana Napolija ima baš dosta problema ove sezone, i deluje zaista da bi Neroazuri bez većih problema mogli da postignu makar dva pogotka, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom G2+ uz kvotu 1.78.

Za kraj, mišljenja smo da će aktuelni vicešampion Evrope dosta lakše nego što se očekuje doći do trijumfa na ovom meču a samim tim i trofeja, pa vam predlažemo da probate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa sjajnom kvotom 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.