Tiket dana (ponedeljak, 22.01.2024)

Tiket dana

Dosta zanimljivih događaja je i danas i pored toga što je ponedeljak. Pored utakmica u nekim najjačim ligama igra se u finale Super kupa Italije i utakmice na dva kontinentalna šampionata, u Aziji i Africi. Predložene kvote važile su u trenutku sastavljanja tiketa.

Granada – Atletiko Madrid – 2,2+ @ 2.12 u MaxBet

Pobeda Jorgandžija u Kupu Kralja protiv Reala mogla bi da prelomi sezonu. Atletiko ne može biti u potpunosti zadovoljan dosadašnjim učinkom, nekako su prošli u nokaut fazu Lige šampiona, ispali u polufinalu Super kupa, a meč sa Granadom čekaju na 5. mestu, doduše sa dva zaostala meča. Zaostatak za Đironom i Realom je dvocifren, pa borba za titulu ne zavisi samo od Simeonove čete. Ukoliko bi napravili neku seriju pobeda sve bi bilo moguće, ali je Atletiko gubio mnogo bodova tamo gde to nije smeo. Granada je jedno od tih mesta gde se bodove ne smeju izgubiti. Domaćini su trenutno na pretposlednjem mestu, sakupili su samo 11 bodova, a pobedili su samo dva puta u prvih 20 kola. Jedna od te dve pobede dogodila se u prošlom kolu kada su slavili protiv Kadiza. Gosti su u naletu i verujemo u njihov trijumf na ovom gostovanju, a napad Atletika je njihov najveći adut. Predloge je 2,2+ sa kvotom 2.12 u kladionici MaxBet.

Lester – Ipsvič – 1 @ 1.93 u MaxBet

Sigurni smo da ni Ipsvič ni Lester ne bi imali ništa protiv da se sezona završila pre ovog kola. U tom slučaju bi oba tima direktno izborila ulazak u Premiejr ligu, što se za Lisice i očekuje, dok bi za Traktor Bojse to bio fantastičan uspeh. Zanimljivo je da prošle sezone ni jedni ni drugi nisu igrali u Čempionšipu. Domaćin je bio u eliti, iz koje je, mimo svih očekivanja, ispao, dok je gost igrao u Ligi 1. Pred ovaj meč Ipsvič je pao na 3. poziciju jer je Sautempton lako slavio u gostima u subotu, mada Sveci i Ipsvič imaju isti broj bodova, s tim da Plavi imaju ovaj meč manje. Lester je sakupio 7 bodova više od Sautemptona i Ipsviča i u slučaju neuspeha u ovom meču zakomplikovali bi svoju situaciju. Razlog za to je poraz u prošlom kolu u Koventriju, četvrti u sezoni. Ipsvič ima poraz manje do sada, ali mnogo više nerešenih rezultata. Jedan od tih remija desio se u prvom okršaju ova dva tima odigranom pred kraj prošle godine. Da nisu izgubili u Koventriju fudbaleri Lester bi mogli da kalkulišu na svom King Paueru, ovako Lisice moraju da pobede i sačuvaju distancu u odnosu na pratioce. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.93.

Zelenortska Ostrva – Egipat – 2 @ 1.55 u MaxBet

U konkurenciji Gane i Egipta, posle dva kola, jedino su Zelenortska Ostrva sigura za drugu fazu takmičenja na Afričkom kupu nacija. Plave Ajkule su dobile oba meča na startu prvenstva, prvo su napravili iznenađenje i pobedili Ganu sa 2:1, da bi u drugom kolu ubedljivo porazili Mozambik. Nije ova selekcija bila za potcenjivanje ni pre, a pogotovo sada kada je u seriji uspeha. Za Egipćane je duel trećeg kola biti ili ne biti. Oni su osvojili samo dva boda do sada, oba puta su odigrali 2:2, prvo sa Mozambikom a onda i Ganom. Nevolja je što se povradio i Mohamed Salah, ali su najave da će on zauzeti svoje mesto u timu u ovom veoma važnom duelu. Verujemo da će Faraoni uspeti da urade ono što se od njih očekuje, tim sa Salahom, Marmušom, Elnenijem i ostalima mora da igra u nokaut fazi. Zelenorćani su sigurno prvi u grupi i oni ovaj meč mogu i da malo odmore najbolje igrače, Bebea, Kabrala, Rodrigeza ili Mendeša. Očekujemo trijumf Egipta a za njega se u kladionici MaxBet dobija koeficijent 1.55.

FCSB – UTA Arada – 1,2+ @ 1.78 u MaxBet

Rumuni su nastavili sezonu posle mesec dana pauze a situacija na tabeli posle jesenjeg dela je takva da je najprijatnije navijačima FCSB-a. Nekadašnja Staeua iz Bukurešta je lider na tabeli sa 44 boda, čak osam biše od prvog pratioca Kluža. Tu je i još jedna ekipa iz prestonice, Rapid sa 36 bodova posle ovog kola, ali FCSB driži distancu. U prvoj utakmici u 2024. godini tim iz Bukurešta dočekuje ekipu UTA iz Arada, od koje su u prvom delu poraženi sa 2:1. Taj meč odigran je još krajem avgusta, a od tada se dosta toga promenilo, pa je UTA tek na 12. mestu na tabeli i, gotovo izvesno, igraće u plej-autu posle regularnog dela sezone. Nije bilo mnogo promena tokom zime ni kod jednih ni kod drugih, pa je jasno da je domaćin u ovom meču izraziti favorit. Pored jedinice u koju verujemo, očekujemo da FCSB postigne i barem dva gola. Za 1,2+ koeficijent u kladionici MaxBet znosi 1.78.

Ukupna kvota na tiketu za ponedeljak u kladionici MaxBet iznosi 11.29.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.