MEČ DANA: Fulam – Liverpul: Redsi jednom nogom već u finalu Liga kupa!

Fulam će u okviru revanš meča polufinala Liga kupa na svom stadionu pokušati nadoknaditi zaostatak od jednog gola, pošto su u prvom meču prije 14 dana poraženi na Enfildu (2:1). Utakmica je na programu od 21 čas.

Fulam: Pomaže li magija Krejven Kotidža?

Nije se obrukao Fulam u prvom meču na Enfildu i sigurno je da imaju meču da se nadaju na večerašnjem meču u svom domu. Čak su gosti i poveli preko Vilijana ali na kraju nisu izdržali. Liverpul je na početku utakmice prijetio preko Konora Bredlija, ali je domaćin potom ušao u psihološki problem nakon primljenog gola. Domaćin je imao inicijativu, ali se na prave nalete čekalo tek nakon ulazaka Nunjeza i Gakpa.
Gosti su prije preokreta propustili svojih pet minuta da možda i riješe pitanje pobjednika ove utakmice, ali je prvo Keler zustavio pokušaj Bobija Rida, dok se tri minuta kasnije arbitri nisu oglašavali kada je Antoni Robinson pao u kaznenom prostoru Liverpula.
Posle svega viđenog, ekipa Marka Silve pomješanih je osećanja napustila Enfild. Ispustila je stečenu prednost, ali je u finišu mogla da pretrpi i ubjedljiviji poraz od ovog.
Za vikend je Fulam poražen u okviru Premijer lige i to u malom gradskom derbiju protiv Čelsija, koji je slavio minimalnim rezultatom. I u tom meču je ekipa Marka Silve odigrala dobru utakmicu i potvrdila još jednom da su u dobroj formi tokom čitave sezone, te da se protiv njih svi timovi moraju dobro preznojiti kako bi upisali bodove.
Čak možemo reći da Fulam u tom meču nije imao ni sreće, pošto je golman Čelsija sjajno branio i na kraju odbranio svoj tim od silnih naleta Fulamovih igrača. Nekadašnji golman Čukaričkog imao je dvije spektakularne reakcije, po jednu u oba poluvremena. Prvo je smirenom reakcijom posle pola časa igre zaustavio pokušaj Harija Vilsona, da bi možda i potez utakmice imao u 73. minutu kada je stao Raulu Himenezu na putu da se proslavi i donese izjednačenje. Trenutno su na 13. mjestu na tabeli sa 24 osvojena boda.
Imaće Kolibaši veliki motiv da naprave iznenađenje na svom stadionu, budući da još nikada u klupskoj istoriji nisu osvojili trofej – ako ne računamo Intertoto kup i prva mjesta u nižim ligama – a sada ih dijele samo dva koraka. Napadač sa Jamajke, Bobi de Kordova Rid, bio je posebno inspirisan na prethodnim utakmicama i biće veliki adut Marka Silve na Enfildu.
Kup takmičenja su posebno važna za timove iz sredine tabele prvenstva Engleske. Fulam je to impresivno dokazao, eliminisavši Totenhem i Everton. Takođe je na putu do polufinala bio bolji na teškim gostovanjima Ipsviču i Noriču.

Liverpul: Napad na sve trofeje!

Da li se sjećate Majkla Ovena, Robija Faulera, Stivena Džerarda ili Samija Hipije? Sva ova poznata imena bila su dio uspiješnog tima Liverpula iz sezone 2000/2001, koji je osvojio Kup UEFA, Liga kup, FA kup i potom Komjuniti Šild. Ipak, tim trenera Žerara Ulijea morao je da se zadovolji trećim mjestom u Premijer ligi, iza tada neprikosnovenih Mančester Junajteda i Arsenala.
Više od 20 godina kasnije, Redsi se spremaju da ponovo budu uspiješni na nekoliko frontova u isto vrijeme. Liverpul je lider u nacionalnom prvenstvu, u Ligi Evrope je napravio siguran prolaz u osminu finala, dok je u FA kupu uspio da eliminiše Arsenal. Pored toga, sastav Jirgena Klopa ustremio se i na osvajanje pehara Liga kupa, u sklopu kojeg večeras igra revanš meč polufinala protiv Fulama, kog su u prvom meču porazili na svom Enfildu rezultatom 2:1.
Liverpul je za korak bliži velikom finalu Liga kupa Engleske, ali je sastav Jirgena Klopa morao pošteno da se namuči kako bi stigao do minimalne prednosti u prvom polufinalnom okršaju protiv Fulama.
Tome je doprinjeo rani pogodak Vilijana u 19. minutu utakmice, ali i brojni promašaji napadača Redsa, koji su se ređali kao na traci sve do 68. minuta, kada je Kurtis Džons izjednačio na 1:1. Taj pogodak potpuno je poremetio goste, koji su samo tri minuta kasnije bili na koljenima, kada je Kodi Gakpo krunisao drugu asistenciju Darvina Nunjeza na meču.
Urugvajac se ispostavio kao ključni faktor velikog povratka domaćeg tima na Enfildu, s obzirom da je ušao u igru u 56. minutu umesto Gravenberha, ostvario dvije asistencije, ali mu je sreća okrenula leđa u samoj završnici utakmice kada je propustio tri prilike da zatrese protivničku mrežu i značajno olakša posao svom timu pred večerašnji dvoboj koji je zakazan na Krejven Kotidžu.
Međutim, gosti iz Londona su početkom decembra pokazali da mogu da se drže protiv Redsa i to na Enfild Roudu. Prije nešto više od mjesec dana, Liverpul je tijesno pobjedio Kotidžerse sa 4:3 u Premijer ligi i bila mu je potrebna burna završna faza da pretvori privremeni deficit u pobjedu.

Naš prijedlog:

Liverpul i u ovaj meč ulazi kao favorit, a kvota na njihovu pobjedu je 1.80 u SuperBet kladionici. Pobjeda domaćina plaća se kvotom 4.60.

Fulam je veoma borbena ekipa i sigurno je da se neće predati bez borbe u ovom meču, te vam predlažemo igru GG po kvoti 1.58 u SuperBet kladionici. Takođe igra GG3+ po kvoti 1.87 se čini veoma primamljivom, a za vas koji jurite nešto veće kvote predlažemo igru 4+ po kvoti 2.60 takođe u SuperBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.