TIP DANA: Atletik Bilbao – Barselona: Baskijci jure sedmi vezani trijumf na domaćem terenu, ali sa druge strane je Barsa!

U sredu je veoma zanimljiva ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta pripremili meč četvrtfinala španskog Kupa Kralja u kom će snage odmeriti Atletik Bilbao i Barselona.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 21:30h.

Atletik Bilbao: Fantastične partije na domaćem terenu!

Atletik Bilbao je osnovan još 1898. godine, a do sada je klub iz Baskije osam puta osvajao najkvalitetniji rang španskog fudbala, uz konstataciju da se to poslednji put desilo 1984. godine.
Od ostalih trofeja treba izdvojiti čak 23 naslova prvaka u Kupu Kralja, ali i tri Superkupa, uz podatak da je poslednji put to bio slučaj 2021. godine, kada je u velikom finalu savladana Barselona, sa kojom će Atletik Bilbao ove večeri odmeriti snage u četvrtfinalu španskog Kupa Kralja.
Što se tiče evropskih dostignuća, zanimljivo je da je ponos Baskije do sada dva puta igrao u finalima Liga Evrope (Kupa UEFA) i oba puta je španski predstavnik bio poražen.
Primarni cilj za ovu sezonu će kao i godinama unazad biti plasman u Ligu šampiona, a čini se da su Baskijci nikad bliži tome. Naime, u ovom trenutku se izabranici Ernesta Valverdea nalaze na deobi četvrtog mesta na tabeli uz isti broj bodova kao i Atletiko Madrid, koji ruku na srce ima i meč manje.
Na poslednjih pet mečeva u šampionatu, crveno-beli su ostvarili čak četiri trijumfa uz jedan poraz i to baš u prošlom kolu kada je Valensija bila bolja na Mestalji i slavila sa 1:0.
Pre toga je Atletik Bilbao uspeo da slavi u najvećem derbiju Baskije, u duelu protiv Real Sosijedada, a taj susret na San Mamesu je završen rezultatom 2:1.
Na domaćem terenu u prvenstvu su do sada puleni Ernesta Valverdea odigrali jedanaest mečeva i ostvarili osam trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to još u prvom kolu kada je Real Madrid dosta lakše nego što se očekivalo slavio na jednom od najtežih gostovanja u La Ligi.
U svim takmičenjima je Atletik Bilbao vezao čak šest trijumfa na domaćem terenu i sigurno je da sve to navijačima ove ekipe daje razloga za optimizam, kada je u pitanju ovaj duel sa Barselonom, koja ne igra na zavidnom nivou ove sezone.
Poslednji meč između ove dve ekipe je odigran krajem oktobra u Kataloniji kada je Barsa jedva uspela da dođe do trijumfa, a taj susret je završen rezultatom 1:0.
Za kraj, Ernesto Valverde, koji je inače u jednom periodu bio i trener Barselone, za ovaj duel protiv svog bivšeg tima neće moći da računa na de Markosa, dok su pod velikim znakom pitanja Garsija i Vesga.

Barselona: I kada pobeđuju, Katalonci se dosta muče!

Barsa je prošle sezone posle čak četiri godine posta konačno uspela da dođe do naslova prvaka Španije, i mora se priznati da je to bilo potpuno zasluženo, pošto su klubovi iz Madrida bili ispod očekivanog nivoa, a svakako da su Ćavijevi puleni umeli to da kazne.
Ono što nije dobro je da je Barsa drugu godinu zaredom eliminisana iz Lige šampiona još posle grupne faze, pa je svakako primarni cilj za prvi deo sezone bio plasman u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, što je tim iz Katalonije i uradio, nakon što je u jednoj ne previše teškoj grupi završio na prvom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i drugoplasirani Porto, dok je na trećem mestu završio Šahtjor, a na četvrtom Antverpen, uz podatak da su oba tima uspela da slave na svom stadionu protiv Barselone, što je naravno bilo veliko iznenađenje.
Voljom žreba, španski predstavnik je za rivala u osmini finala elitnog takmičenja dobio ekipu Napolija, aktuelnog šampiona Italije, uz konstataciju da tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” ni blizu ne igra dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, kada se ova ekipa prošetala do titule.
Sigurno je da smo dosta više očekivali od Barselone u ovogodišnjem izdanju španske La Lige, a trenutno je situacija takva da se aktuelni šampion ove zemlje nalazi na trećem mestu na tabeli uz osam bodova manjka u odnosu na prvoplasiranu Đironu, ali i sedam manje od drugoplasiranog Reala. Ipak, ono što je dobro, je da trenutno Katalonci imaju tri boda viška u odnosu na Atletiko Madrid i Atletik Bilbao, koji dele četvrtu poziciju, i na prvi pogled deluje da bi borba za plasman u Ligu šampiona mogla da bude veoma zanimljiva ove sezone.
U prošlom kolu su Ćavijevi puleni nekako uspeli da savladaju Betis na strani, a taj duel je završen rezultatom 2:4, iako je na semaforu sve do 90. minuta stajao rezultat 2:2.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, tim sa Nou Kampa je ostvario tri trijumfa, jedan remi i jedan poraz, a ne treba zaboraviti da je Barselona ne tako davno doživela težak poraz u finalu španskog Superkupa od Real Madrida, a taj finalni meč u Saudijskoj Arabiji je završen rezultatom 4:1.
Za kraj, Ćavi za ovaj veoma važan meč neće moći da računa na Gavija, Ter Štegena, Alonsa i Martineza, dok je Rafinja pod velikim znakom pitanja.

Naš predlog

Veoma težak posao za Barselonu, i u velikoj meri smo ubeđeni da Katalonci neće pobediti na ovom duelu, pa vam savetujemo da se oprobate sa duplom šansom 1X za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.54.

Vrlo lako se može dogoditi da i jedna i druga ekipa na ovom meču u Baskiji postigne makar po jedan pogodak, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom GG koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.63.

Za kraj, nismo baš sigurni koji će biti konačan ishod ovog duela, ali smo u velikoj meri ubeđeni da će Atletik Bilbao eliminisati Barselonu, i hrabro vam preporučujemo da pokušate sa ovom varijantom, a sve to uz kvotu 1.99 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.