Tiket dana (četvrtak, 25.01.2024)

Tiket dana

Nešto slabija je ponuda ovog četvrtka, bar kada je fudbal u pitanju, ali za sastavljanje tiketa nema problema. Predložene kvote bile su važaće u trenutku pisanja predloga.

Rojal Union – Anderleht – 1x,0-2 @ 2.41 u Meridianbet

Gradski derbi belgijske prestonice igra se u četvrtfinalu kupa ove zemlje. U prethodne tri sezone Rojal Union, iz dela grada koji se zove Sent Žiloaz, je mnogo uspešniji od slavnog Anderlehta. Ova ekipa je po povratku u leitu dva puta bila na korak od titule ali je na volšeban način ostajala bez nje. Izgleda da su odlučli da treća bude sreća, pa su ove sezone još ubedljiviji i trenutno su lideri sa 8 bodova više od prvog pratioca, a to je uprwavo Anderleht. Još nipšta nije gotovo, igra se i plej-of, ove sezone sa šest timova, pa nas čeka još jedan dramatičan finiš Župiler lige, mada sumnjamo da se može ponoviti ono od prethodne kada su tri tima bili prvaci u poslednjih pet minuta šampionata. Ove sezone Rojal Union i Anderleht su igrali još u prvom kolu, slavio je tim iz Sent Žiloaza sa 2:0, a isto se dogodilo i u prethodnih šest međusobnih duela u prvenstvu. Tačnije, Anderleht nikad nije uzeo ni bod protiv Rojal Uniona od njegovog ulaska u Župiler ligu. U prošlom kolu kupa Rojal Union je izbacio Beveren pobedom na strani sa 2:0, dok je Anderlehet bio bolji od Standarda iz Liježa istim rezultatom. Već se zna i protivnik boljeg iz ovog duela u polufinalu, to je tim Klub Briža. Rojal je favorit ali bi Anderleht mogao da iznenadi. Biće tvrd meča sa malo golova. Naš predlog je kombinacija 1x,0-2 sa koeficijentom 2.41 u kladionici Meridianbet.

Bornmut – Svonsi – 1/1,2+ @ 1.99 u Meridianbet

Prvi meč šesnaestine finala engleskog FA kupa igraće se na Vitalitiju u Bornmutu. Domaće Trešđnjice čekaju tim Svonsija, člana Čempionšipa, u kome je i Bornmut igrao do ove sezone. Odličan niz rezultata tima sa Vitalitija prekinuo se na Vajt Hart Lejnu kada su od Totenhema izgubili sa 3:1, da bi se nastavio ubedljivim porazom od Liverpula na domaćem terenu u nedelju. Na tabeli Premijer lige nije još ništa zabrinjavajuće za Bornmut, imaju 25 bodova i meč manje, a čak 9 bodova su ispred prvog tima koji je u zoni ispadanja. Za Svonsi su u toku teške godine, nekada stalni član elite, tim iz Velsa je sada daleko od povratka u Premijer ligu i više brine o tome kako da zadrži status drugoligaša. Posle samo jednog osvojenog boda u dva prethodna kola Labudovi su pali na 16. mesto u Čempionšipu i okršaj u Bornmutu ne čekaju spokojno. Oni su u prošlom kolu Fa kupa pobedili nižerazredni Morkamb sa 2:0, dok su Trešnjice izbacile Kvins Park Rendžers sa 3:2 u Londonu. Zanimljivo je da su se letos ova dva tima sastala i u prvoj rundi EFL kupa, a tada je Bornmut slavio u Svonsiju sa 3:2. Mnogo golova bilo je i na poslednjem odmeravanju snaga u prvenstvu, u Čempionšipu su pre skoro dve godine remizirali 3:3. Bornmut bi trebalo lako da dobije ovaj duel, pa predažemo kombinaciju prelaza i golova. Za 1/1,2+ kvota je 1.99 u kladionici Meridianbet.

Rize – Trabzon – GG3+ @ 2.18 u Meridianbet

Posle nešto slabijeg starta prvenstva bivši šampion Turske, ekipa Trabzona, ustalio je formu i sada drži treće mesto, odmah iza neprikosnovenog dvojca iz Istanbula, Galatasaraja i Fenerbahčea. S obzirom da su oni na nedostižnoj udaljenosti, u ovom momentu imaju po 17 bodova više od tima sa obale Crnog mora, jasno je da će Trabzonu cilj biti da zadrži ovu poziciju i tako se izbori za nastup u Ligi Evrope naredne sezone. Trabzon je niz od šest uzastopnih mečeva u Super ligi bez poraza, sa 4 pobede i dva remija, prekinuo u prošlom kolu protiv Galatasaraja. Aktuelni prvak je slavio u Trabzonu sa čak 5:1 i pomalo ražestio navijače domaćeg kluba. Priliku za popravni fudbaleri Trabzona imaju u vanrednom kolu na gostovanju u Rizeu ali to neće biti lak zadatak. Domaći tim je na visokom petom mestu i pored činjenice da je poražen tri puta u poslednje četiri utakmice. Dva puta su gubili u Super ligi a uspeli su da ispadnu i iz Kupa Turske od Ankaragučua. U prvom delu sezone Rize je letos iznenadio Trabzon i slavio kao gost sa 3:2, a istim rezultatom završio se i njihov poslednji ogled u prvenstvu pre dve sezone, pošto je Rize prethonu proveo u drugoj ligi. Igrajte na golove, to je prvi izbor, a za GG3+ koeficijent u kladionici Meridianbet iznosi 2.18.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Meridianbet iznosi 10.45.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.