Tiket dana Evroliga (četvrtak, 25.01.2024)

I ove sedmice samo jedno kolo se igra u Evroligi dok već naredne imamo dva. Prvih 5 utakmica 23. kola na programu su u četvrtak. Kvote i granice bile su važeće u trenutku sastavljanja predloga.

Fenerbahče – Virtus – H1 (granica 9,5) @ 2.36 u Mozzartbet

Tim iz Bolonje daleko je od forme koja ga je krasila na početku sezone. Jeste Virtus pobedio prošle sedmice protiv Asvela ali se i tada mnogo mučio sa timom koji ima najslabiji učinak. U Istanbulu im se ne daju velike šanse posebno posle debakla Fenera u Kaunasu, pa sada Jasikevičijusov tim mora da ”vadi fleke”. Oba tim biće oslabljena ali nam se čini da će više problema imati Luka Banki bez Šengelije, Dobrića i Kejkoka. Fener je na duže ostao bez Dešona Pjera, klub je odmah doveo zamenu, bar na kratko, a pod znakom pitanj je ove sezone sjajni Najdžel Hejz-Dejvis. Posle prvih 22 kola Virtus ima 7 poraza dok je Fener sakupio dva više. U prvom delu sezone na meču u Bolonji slavio je Virtus sa 8 koševa razlike, što može da bude važno ako završe sa istim učinkom. Kada ne ubaci 90 poena Fener teško pobeđuje. Očekujemo ubedljiv trijumf domaćina, sa dvocifrenom razlikom, pa je naš predlog H1 sa granicom od 9,5 poena uz kvotu 2.36 u kladionici Mozzartbet.

Makabi – Panatinaikos – UP+ (granica 162,5) @ 1.90 u Mozzartbet

Ponos Izraela se navikao da igra u Beogradu kao domaćin, mada bez navijača Makabi nikad nije isti. Opet je najveći problem za Katašev tim to što na strani ne liče na sebe. Makabi je izgubio od Partizana i Olimpijakosa i primio ponovo veliki broj koševa. Nema previše discipline u igri tima iz Tel Aviva i kada igra počne da bude ”tvrđa”, to se odmah odrazi na njihovu odbranu. Pod košem to i ne izgleda loše sa Nibom i Sorkinom, dok Lorenco Braun i Vejd Boldvin ne poklanjaju mnogo pažnje defanzivi. Panatinaikos se učvrstio u vrhu tabele, novi igrači su se navikli jedni na druge i sada je to već ozbiljna mašinerija. U prethodnoj sedmici upisali su dva važna trijumfa, protiv Partizana u Evroligi i Olimpijakosa u domaćem prvenstvu. Računajući oba tamićenja imaju seriju od sedam uzastopnih pobeda a 4 su od toga u Evroligi u kojoj su sada samo na jednu pobedu zaostatka u odnosu na Virtus i Barselonu, timove koji dele drugo mesto. Makabi je iznenadio u Atini u prvom delu sezone i slavio je posle produžetka. U tim se vratio Lorenco Braun koji je propustio meč sa Pirejcima, a što se predloga time očekujemo veliki broj koševa pošto Makabi skoro svakom daje 90 poena u Beogradu, a i Pao ima ofanzivni potencijal. Granica je na 162,5 koševa u kladionici Mozzartbet a kvota za (+) je 1.90.

Bajern – Asvel – 1,UP – (granica 162,5) @ 2.38 u Mozzartbet

Posle četiri uzastopna poraza Bajern je u prošlom kolu slavio u svenemačkom derbiju protiv Albe u Berlinu i sačuvao nadu da može makar do plej-ina. To ne izgleda mnogo realno u ovom trenutku, Bajern ima 9 pobeda i 13 poraza, ali je to samo dve pobede manje od poslednjeg tima u zoni doigravanja. Međutim, kraj takmičenja se bliži i sve je manje mogućnosti da se zaostatak nadoknadi. Meč sa Asvelom Bavarci jednostavno moraju da dobiju. Ekipa iz Vilerbana je samo protiv Zvezde ličila na ozbiljan tim a samo par dana posle te pobede bili su očajni i izgubili čak i od Albe na svom terenu. U prošlom kolu su igrali bolje u Bolonji ali nisu izdržali do kraja. Sa samo 4 pobede do sada Asvel nema nikakve šanse da bude među prvih 10 na kraju, a prvi duel između ova dva tima dugo će se pamtiti. Igrala su se dva produžetka i Asvel je uspeo da izgubio gotovo dobijeni meč. Na kraju je bilo 101:100 za Bajern. Pobeda domaćina je izvesna ali ne verujemo u preterano efikasan meč. Granica za ukupna broj poena je 162,5, a za kombinaciju 1,UP- kvota je 2.38 u kladionici Mozzartbet.

Real Madrid – Olimpijakos – 1,UP+ (granica 161,5) 2.22 u Mozzartbet

Oba tim su izuzetno oslabljena pod košem, u timu reala nema Valtera Tavaresa dok su Pirejci, posle Mustafe Fala, ostali i bez Nikole Milutinova. Sav teret u Olimpijakosu pada na pleća Filipa Petruševa koji je već protiv Panatinaikosa u prvenstvu Grčke bio najefikasniji sa 18 poena. Real ima Vensana Poarjea koji igra odlično ove sezone, ali i Ediaj može da odmeni Francuza na petici. Svoj treći poraz u Evroligi Madriđani su doživeli prošle sedmice u Monte Karlu, i to vrlo ubedljiv, sa 24 poena razlike. S obzirom da su izgubili i od Barselone i Fenera na strani, za sada su jedini tim bez poraza na svom terenu i sa učinkom 10-0. Najbliži porazu bili su u meču protiv Anadolu Efesa kada su do pobede stigli tek nakon 4 produžetka. Olimpijakos je daleko od učinka koji su imali prošle sezone u ovo vreme, sada su na skoru od 12 pobeda i 10 poraza i mogu da dođu u situaciju da ostanu i bez doigravanja, pošto imaju mnogo kadrovski problema. Igrali su odlično protiv Makabija ali tada je zablistao Milutinov sa 20 koševa i 20 skokova. Teško će neko to uspeti da nadomesti u Vizink centru, pa je naš predlog za ovaj meč kombinacija 1,UP+. Granica za broj koševa je na 161,5 a za naš predlog kvota je 2.22 u kladionici Mozzartbet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici Mozzartbet iznosi 23.69.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.