Najava i analiza: Bundesliga, 19. kolo: Farmaceuti drže distancu, Bavarci bez prava na kiks

Ni u drugom delu sezone fudbaleri Leverkuzena ne popuštaju. Na dve utakmice u 2024. godini, obe na strani, uspeli su da pobede, ali tik golovima u sudijskoj nadoknadi. Posle trijumfa nad Unionom, u zaostalom meču, Bajer je prišao na četiri boda zaostatka i diše za vrat lideru. U ovom kolu bi najzanimljive trebalo da bude u duelu Štutgarta i Lajpciga, dva tima koja žele u Ligu šampiona, ali će prštati i u komšijskom okršaju u Frankfurtu. Bajer i Bajern ne bi smeli da imaju mnogo problema da dođu do novih pobeda. Kvote su važile u trenutku pisanja analize.

Ajntraht – Majnc – GG @ 1.82 u Mozzartbet

Dule sa komšijama Ajntraht čeka u gornjem delu tabele, na mestu koje vodi u Evropu, dok su gosti trenutno u zoni ispadanja. Majnc je osvojio samo 11 bodova do sada, toliko imaju i jedina dva tima ispod njih, Keln i Darmštat, pa će ova trojka uz, eventualno, Union Berlin, voditi grčevitu bitku za opstanak. Problem mođe biti to što se već napravila distanca u odnosu na ostale timove iz donjeg dela tabele, pa tako 14. Bohum već ima 20 bodova, 9 više od trojke na dnu. Majnc ima jedan meč manje od rivala, njihov duel sa Unionom je odložen i on će imati ogromnu važnost kada se bude igrao. Do tada će Majnc pokušati da smanji rastohjanje u odnosu na rivale i za ispunjenje tog cilja ne može da bira utakmice. Poslednja dva gostovanja u Frankfurtu su izgubili, ali su pre toga na tri uzeli čak 7 bodova. Domaćin je ispustio trijumf u još jednom komšijskom okršaju prošle sedmice, vodili su u Darmštatu sa 2:0, ali su na kraju uzeli samo bod. Oba tima igraće na pobedu i očekujemo golove na obe strane. Za igrau GG kvota je 1.82 u kladionici Mozzartbet.

Augzburg – Bajern – 0-3 @ 1.87 u Meridianbet

Domaćin je imao tu nesreću da na dva uzastopna meča na svom terenu igra protiv dve najbolje ekipe. Protiv Leverkuzena, na premijeri u 2024. godini, su se držali dobro, zaslužili su makar bod, ali su primili gol u poslednjim sekundama nadokande i ostali praznih šaka. Taj gubitak su nadoknadili sedam dana kasnije na gostovanju u Menhengladbahu gde su osvojili sva tri boda. Zanimljivo je da je Augzburg tokom jeseni ogromnu većinu bodova osvojio na svom terenu, dok je na strani pobedio samo u Hajdenhajmu. Trijumf na Borusija parku im je tek drugi u aktuelnom prvenstvu. Bajern je neprijatno iznenadio sve, od navijača do kladilaca, porazom od Verdera na Alinac areni. U sredu su napokon odigrali odavno odloženi meč protiv Uniona, ponovo nisu ličili na sebe ali su bar pobedili, minimalno, ali su tri boda na kontu. Isplivala je informacija da fudbaleri i trener Tuhel nisu u najboljim odnosima i sada se postavlja pitanje kako će reagovati uprava koja je otkaz uručila Nagelsmanu u trenutku kada je rušio sve pred sobom. Bejr beži četiri boda i bilo kakav kiks Bajerna u bavarskom derbiju mogao bi skupo da ih košta. Bajern je gubio u dve prethonde sezone prvenstvene mečeve na ovom mestu, a i sada očekujemo veliku borbu i ne toliko mnogo golova. Za igru 0-3 gola kvota je 1.87 u kladionici Meridianbet.

Hofenhajm – Hajdenhajm – 1x,GG @ 1.90 u MaxBet

U ovom duelu golovi bi trebalo da budu zagarantovani. I Hofenhajm i Hajdenhajm daju veliki broj golova ali ih još više i primaju. Tako je bilo i u njihovom prvom međusobnom zvaničnom duelu u istoriji, odigran je u 2. kolu a Hof je slavio kao gost sa 3:2. U to vreme je Hofenhajm igrao bolje na strani nego u svom Sinshajmu, dok je sada situacija potpuno drugačija. Debitant u ligi, ekipa Hajdenhajma, igra iznad očekivanja i za sada je ušuškana u sredini tabele. Samo dva boda više je sakupio Hof i nalazi se samo jedno mesto ispred Hajdenhajma. Domaći su bez pobede već 4 kola, imaju jedan trijumf u poslednjih 9 rundi, dok su gosti bez poraza na poslednjih pet utakmica. Rasterećeni Hajdenhajm bi mogao da iskoristi to što nema pritisak, ali su golovi opet najbolji izbor. Za igru 1x,GG kvota je 1.90 u kladionici MaxBet.

Štutgart – Lajpcig – x @ 3.75 u Primobet

Derbi kola trebalo bi da bude okršaj na Mercedes Benz areni iako su oba tima u 2024. godini upisali po dva poraza. Izgleda da pauza nije prijala ni Švabama ni Bikovima, samo što će Lajpcig morati pod hitno da se izdigne iznad problema jer ga uskoro očekuje dvomeč sa madridskim Realom u osmini finala Lige šampiona. Nije ni Štutgart spokojan, ovaj tim je sjajno započeo sezonu, pobeđivao je sve rivale i jedno vreme proveo i kao lider. Problemi su krenuli kasnije ali to nije nešto što je iznenadilo. Prošle sezone su se Švabe spasile ispadanja tek u baražu, pa je bilo iluzorno očekivati da se sada bore za titulu. Problem zbog održavanja kontinentalnih šampionata imaju i jedni i drugi, a Štutgartu mnogo nedostaje najbolji strelac Girasi, koji je sa svojom Gvinejom na Afričkom kupu nacija. Ovo je i okršaj za treće mesto u ovom momentu, Štutgart ima bod više od Bikova i Dortmunda i pokušaće da se osveti za ”petardu” iz prvog dela sezone. Možda je nerešen rezultat najrealniji pa pokušajte da odigrate x sa kvotom 3.75 u kladionici Primobet.

Verder – Frajburg – GG @ 1.65 u SuperBet

Pobeda nad Bajernom je dostignuće na koje je Verder čekao od 2008. godine. Prošlo je, dakle, čak 16 godina od prethondog trijumfa Zelenih nad Bavarcima, a u međuvremenu se tim iz Bremena selio i u Cvajtu, prvi put u istoriji, iz koje se vratio posle samo jedne sezone. Nema sumnja da je prošlonedeljna pobeda najveća od povratka u elitu, ali i ona nosi tri boda kao i svaka druga. Sigurno je da e im porasti samopouzdanje, ali ta pobeda neće puno značiti ako na Vezeru ne padne Frajburg. Gosti prvi put igraju van svog stadiona u 2024. godini, u prva dva meča uzeli su četiri boda i amlo se oporavili posle jedne dosta prosečne jeseni, u kojoj su igrali i u Ligi Evrope. Njih uskoro očekuje nastavak takmičenja u tom kupu, a rival u baražu im je francuski Lans. U 2. kolu Frajburg je minimalnim rezultatom savladao Verder na svom terenu, a sada predlažemo igru gol-gol sa kvotom 1.65 u kladionici SuperBet.

Volfsburg – Keln – 1 @ 1.85 u Primobet

Jarčevi su sve bliži Cvajti kako se kraj prvenstva približava. Istina, tek je prošla polovina, ali je Keln, zajedno sa Darmštatom i Majncom u teškoj situaciji. Ova tri tima imaju samo po 11 bodova, tu negde je i Union, dok su svi ostali već umakli na popriličnu distancu. Za Keln je sada svaki meč kvalifikacioni, neverano da li ga igraju na svom Rajn Energiju ili u gostima. U prva dva kola polse zimske pauze su osvojili samo bod, mada su oba puta bili domaćini. Nisu uspeli da pobede Hajdenhajm, dok su protiv Dortmunda ubedljivo poraženi. Violfsburg je dva puta gostovao i oba puta doneo po bod. Igrali su 1:1 u Majncu i Hajdenhajmu, pa su sa dva nova boda došli na 11. mesto sa 21 ukupno. Daleko je to od njihovih očekivanja, opet se spekuliše o smeni trenera Kovača, ali bi pobeda nad Kelnom utišala sve to. Vukovi su pobedili letos u Kelnu i verujemo da mogu i na svojoj Volksvagen areni. Za jedinicu se u kladionici Primobet dobija koeficijent 1.85.

Leverkuzen – Menhengladbah – 1,4+ @ 2.25 u Meridianbet

Kada se pogleda unazad, iza Bajera su sve ”zeleni” kvadratići, što znači da su pobeđivali, ali kada se malo zagrebe po površini vidi se da to više ne rade onako dominantno kao u većem delu jeseni. I u Augzburgu i u Lajpcigu Farmaceuti su do trijumfa stizali golovima u sudijskoj nadoknadi, a protiv Bikova su čak i gubili posle prvih 45 minuta. Ipak, kada neki tim ima 15 pobeda i samo 3 remija u prvenstvu, a uz to je pobedio na svim utakmicama u domaćem kupu i Ligi Evrope, mesta za kritiku stvarno nema. Bajern im je opet prišao na 4 boda i nema mogućnosti za opuštanje u ekipi Ćabija Alonsa. Na Baj arenu dolazi Menhengladbah, ekipa koja igra ofanzivno u gostima i na strani je na svakom meču dala barem po gol, a na jednom 4 i tri puta po tri. Sada su bez pobede na strani već pet uzastopnih utakmica i na njima su uzeli samo jedan bod. Zato je Bajer veliki favorit, a uz jedinicu dodajemo i igru 4+. Za 1,4+ kvota je 2.25 u kladionici Meridianbet.

Union Berlin – Darmštat – 1 @ 1.68 u MaxBet

Nema sumnje da je ovo meč u kome su bodovi najzančajniji, kako jednoj tako i drugoj elkipi. Radi se o direktnim konkurentima u borbi za opstanak, s tim da je Union u boljoj situaciji jer ima tri boda više i meč manje odigran. Ljiljani iz Darmštata su u teškoj situaciji, lako je moguće da će se ekspresno vratiti u Cvajtu, ranije nego u svom prvom nastupu kada su se zadržali dve sezone. Berlinci nisu dali gol u dve utakmice u 2024. godini, prvo su bez golova igrali u Frajburgu, da bi u zaostalom meču minimalno poraženi od Bajerna u Minhenu. To je ipak mnogo bolje nego u onom periodu jesenas kada su vezali dvocifren broj poraza i rastali se sa trenerom Fišerom. Od dolaska Bjelice sve je bolje, ali ni to nije ni blizu učinka iz prethodnih sezona. Darmštat je dva puta igrao kući i uzeo samo bod. Poraz od Dortmunda bio je očekivan, a protiv komšijskog Ajntrahta su isčupali bod i pored dva gola minusa. Union je u Darmštatu slavio sa 4:1 u 2. kolu, a verujemo da može do pobede i u svojoj ”Kući starog šumara”. Za jedinicu se u kladionici MaxBet dobija kvota 1.68.

Dortmund – Bohum – 1,4+ @ 2.50 u Mozzartbet

Godina je odlično počela za Borusiju, na dva gostovanja su uzeli maksimalnih 6 bodova, dali 7 a nisu primili nijedan gol. To je mnogo bolje nego jesenas kada su gubili bodove na raznim terenima, ali i na svom Signal Iduna parku. Za titulu je kasno, ostaje borba sa Štutgartom i Lajpcigom za Ligu šampiona, ali i nastojanje da u elitnom tamičenju odu dalje od osmine finala u kome se sastaju sa holandskim PSV-om. Bohum je moda, naravno uz Majnc, koštao Dortmund titule u prošloj sezoni. Pred kraj prvenstva Milioneri su uzeli samo bod kod Bohuma, pa im je trebao trijumf nad Majncom na svom terenu u poslednjem kolu, do koga nisu došli, a ostalo je istorija. Jesenas Dortmund ponovo nije slavio u Bohumu, bilo je opet 1:1, pa bi sada trebalo da se upišu tri boda. Nesporazumi između igrača i trenera Terzića su stavljeni Ad Akta, bar za sada i rezultati su vidjivi. Bohum igra solidno, uzeo je 4 boda u dva prethodna kola ali će ovde izgubiti. Predlog je kombinacija jedinice i dosta golova. za 1,4+ kvota je 2.50 u kladionici Mozzartbet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.