TIP DANA: Štutgart – Lajpcig: Bitka za Ligu šampiona u gradu Mercedesa!

U subotu je zaista fenomenalna ponuda za klađenje, a za vas smo ovog puta analizirali jedan od najzanimljivijih mečeva 19. kola nemačke Bundeslige, u kom će trećeplasirani Štutgart ugostiti četvrtoplasirani Lajpcig.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 15 časova i 30 minuta.

Štutgart: Mogu li Švabe do Lige šampiona?

Odmah na samom startu, treba istaći da je Štutgart prošle sezone bio na rubu ispadanja u Cvajtu, a sada se ova ekipa mimo svih očekivanja nalazi na fantastičnom trećem mestu na tabeli koje na kraju šampionata donosi plasman u Ligu šampiona.
Naime, popularne Švabe su igrale baraž za opstanak u društvu najboljih i to protiv Hamburga, a ekipa iz grada Mercedesa je bez većih problema uspela da eliminiše HSV i to ukupnim rezultatom 6:1, što je značilo i ostanak u najkvalitetnijem rangu nemačkog fudbala.
Naravno, pred početak ove sezone su primarni ciljevi ponovo bili vezani za opstanak, međutim, nakon sjajnih partija popularnih Švaba, sigurno je da su svima u klubu naglo porasli apetiti, pošto se Štutgart u ovom trenutku kao što smo već to na samom početku ovog teksta i napomenuli, nalazi na trećem mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na četvrtoplasirani Lajpcig i petoplasiranu Borusiju iz Dortmunda.
Do sada su Girasi i drugari odigrali osamnaest mečeva u ovogodišnjem izdanju Bundeslige i ostvarili 11 trijumfa, jedan remi, ali i šest poraza, a ono što može da zabrine sve navijače ovog kluba su jako loše partije u poslednje vreme, pošto je trećeplasirani tim na tabeli na poslednjih pet mečeva u šampionatu ostvario samo jedan trijumf, jedan remi, ali i tri poraza.
U drugom delu šampionata, tačnije u 2024. godini, izabranici Sebastijana Henesa su doživeli isto toliko poraza. Prvi se desio na gostovanju kod Menhengladbaha, kada su popularni Ždrebci bez većih problema slavili sa 3:1, da bi u prošlom kolu trećeplasirani tim na tabeli doživeo poraz i na gostovanju kod Bohuma, a taj duel je završen rezultatom 1:0.
Inače, na domaćem terenu je tim iz grada Mercedesa do sada odigrao devet mečeva i upisao sedam trijumfa, jedan remi i samo jedan poraz, i to zanimljivo od Hofenhajma.
Ono što sasvim sigurno nije nimalo dobro za Sebastijana Henesa kada je ovaj meč protiv Lajpciga u pitanju, je to što trener najprijatnijeg iznenađenja ovogodišnjeg izdanja Bundeslige, neće moći da računa na Girasiija, koji je povredio mišić, a pored njega za ovaj duel neće biti dostupni ni Ito, Vu, Silas, Karazor i Narti, dok je pod znakom pitanja Eglof.
Za kraj, u prvom delu sezone su Švabe ubedljivo poražene na gostovanju kod Lajpciga, a taj meč na Red Bul Areni je završen rezultatom 5:1.

Lajcpig: Blede partije u nastavku šampionata!

U prethodnih nekoliko sezona je Lajpcig redovno dolazio do pozicije koja na kraju prvenstva donosi plasman u Ligu šampiona, a neretko se dešavalo da Red Bul nakon jako loših partija u prvom delu sezone sve to kompenzuje sjajnim igrama u drugom delu šampionata.
Prošle sezone je ovaj tim stigao do treće pozicije na tabeli i obezbedio direktan plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a kada smo već napomenuli to, treba istaći da je nemački predstavnik nikad lakše stigao do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona.
Naime, u grupi sa Mančester sitijem, Jang Bojsima i Crvenom zvezdom, Lajpcig je došao do drugog mesta u grupi, a definitivni prolaz među šesnaest najboljih evropskih ekipa je ostvaren dva kola pre kraja, i to nakon trijumfa na gostovanju kod Crvene zvezde, kada je bilo 1:2 za popularne Bikove.
Rival u osmini finala je Real Madrid, koji je na osnovu svega ovog što smo do sada videli u ovom trenutku možda i najveći favorit za osvajanje “ušatog” trofeja.
Bilo kako bilo, do tog prvog duela koji je zakazan za 13. februar, izabranici Marka Rozea će se u potpunosti fokusirati na nacionalni šampionat, gde se trenutno ova ekipa nalazi na četvrtom mestu na tabeli, i to uz isti broj bodova kao i petoplasirana Borusija iz Dortmunda, ali i bod manjka od trećeplasiranog Štutgarta, kod koga između ostalog Red Bul i gostuje u ovom kolu.
Nisu stvari dobro počele za ovu ekipu u nastavku šampionata, pošto je Lajcpig poput Štutgarta na dva odigrana meča u prvenstvu doživeo isto toliko poraza.
Prvo je nekadašnji polufinalista Lige šampiona izgubio na svom terenu od Ajntrahta, kada je tim iz Frankfurta pomalo i neočekivano slavio sa 0:1, da bi nakon toga Red Bul doživeo poraz i od prvoplasiranog Leverkuzena, takođe na svom stadionu, uz konstataciju da je lider na tabeli do sva tri boda došao golom u poslednjim trenucima susreta, koji je završen rezultatom 2:3.
Pre svega toga je Lajpcig samo remizirao na gostovanju kod Verdera iz Bremena, pa dolazimo do podatka da je ova ekipa poslednji trijumf u šampionatu ostvarila još pre skoro mesec i po dana, kada je četa Marka Rozea na domaćem terenu savladala Hofenhajm sa 3:1.
Inače, u gostima su do sada popularni Bikovi odigrali osam mečeva i ostvarili četiri trijuma, samo jedan remi, ali i tri poraza, uz konstataciju da je Red Bul poslednji trijumf na strani ostvario kod Borusije iz Dortmunda, još početkom decembra kada je bilo 2:3.

Naš predlog

I jedni i drugi se nisu previše iskazali na početku šampionata, a kada je u pitanju ovaj duel, treba istaći da je ulog zaista ogroman, pošto bi pobednik bio u veoma lepoj situaciji, dok poraženi tim gotovo izvesno pada na peto mesto na tabeli.
I jedni i drugi će dati sve od sebe da dođu do prvog trijumfa u drugom delu šampionata, a u takvoj situaciji je verovatno i idealno da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.50 u Meridianu
.

Deluje ipak da Lajpcig ima dosta više iskustva kada su ovakvi mečevi u pitanju, pa zbog toga najviše i dajemo prednost popularnim Bikovima na ovom susetu i predlažemo vam da odigrate 2 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.47.

Za kraj, odbrana i jednih i drugih je pokazala dosta slabosti u poslednje vreme, pa nas pre svega po svemu sudeći očekuje jedan veoma efikasan duel zbog čega vam predlažemo da se oprobate sa igrom 4+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.37.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.