Tiket dana Evroliga (petak, 26.01.2024)

Utakmicama u Istanbulu, Vitoriji, Milanu i Beogradu završava se 23. kolo košarkaške Evrolige. Takmičenje polako ulazi u završnicu, pa je svaka pobeda zlata vredna. Predložene kvote i granice važile su u momentu sastavljana predloga.

Anadolu Efes – Monako – OTDG+ (granica 79,5) @ 1.92 u MaxBet

Pivari ne odustaju od doigravanja ali im je skor i dalje loš i svaki poraz dodatno ih udaljava od cilja. U prošlom kolu su demolirali Barselonu na svom terenu i tako vezali drugu uzastopnu pobedu u Istanbulu. Problem su i dalje utakmice na strani pa Efes na 12 gostovanja ima samo 2 pobede. Nisu ni Kneževi prezadovoljni svojim učinkom. Dok Efes razloge mođe da traži u mnogobrojnim povredama najvažnijih igrača, Monako nije imao baš toliko pehova, mada su i oni retko bili kompletni. Poput Pivara i Monako igra mnogo bolje pred svojom publikom, namerno ne kažemo navijačima, jer oni to i nisu u pravom smislu te reči. Nema ni Efes podrđku poput beogradskih klubova ili Panatinaikosa i Fenera, ali svakako da mu sa tribina dolazi vetar u leđa. Jednu od dve gostujuće pobede Efes je zabeležio baš u Monte Karlu, pre dva i po meseca, a sada su favoriti i na svom parketu. Biće efikasan meč, to je sigurno, a naš predlog je oba tima daju više od 79,5 poena. Ako i sa jedne i sa druge strane prva cifra bude 8, kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.92.

Baskonija – Valensija – 1,UP+ (granica 162,5) @ 2.85 u MaxBet

Baskijci su ostvarili zlata vredu pobedu u Beogradu protiv Crvene zvezde a Markus Hauard je još jednom pokazao kako je paklen strelac. Trijumf je zabeležila i Valensija i obe špnaske ekipe veruju da mogu u doigravanje. Bliža tome je Baskonija, ne samo zbog jedne pobede više u ovom trenutku, nego i zbog, realno, kvalitetnijeg tima. Slepi miševi su iskoristili probleme Milaneza i slavili posle tri uzastopna poraza u Evroligi. Što se Baskonije tiče oni su angažovali novo pojačanje, u tim iz Baskije je stigao reprezentativac Makedonije Džordan Tiodor, nedaka košarkaš Milana, a do skoro francuskog Metropolitana. On bi trebalo da zameni povređenog plejmejkera Krisa Ćiozu. Kada su se ove ekipe sastale u La Fonteti u Valensiji ubedljivo je slavila Baskonija početkom decembra, a amo par dana ranije Baskijci su bili uspešniji i u ACB ligi. Očekujemo da Baskonija i ovog puta bude pobednik, Hauard, Moneke, Sedekerskis, Kostelo, Marinković i ostali garant su velikog broja koševa za domaćina, ali i Valensija ima svoje adute U Odželeju, Džonsu, Dejvisu, pa uz jedinicu dodajemo i (+) poene ukupno. Granica za koševe je 162,5 ukupno, a za 1,UP+ kvota je 2.85 u kladionici MaxBet.

Milano – Barselona – OTDG+ (granica 73,5) @ 2.00 u MaxBet

Situacija sa povredama je tek nešto bolja u timu Olimpije, utoliko pto se vratio Šejvon Šilds a i dalje su van stroja Nikola Mirotić, Maodo Lo i Bili Beron. Za Loa postoji šansa da zaigra protiv Katalonaca, barem je tako najavio trener Olimpije. Ova sezona sve više liči na prethodnu kada je tim iz grada mode, ophrvan povredama, debelo zaostao za konkurentima, pa ni serija pobeda na kraju regularnog dela nije uspela da ih uvede u plej-of, mada su, realno, imali tim za fajnal-for. I sada su izvršili dodatnu selekciju, vraćen je Šabaz Nejpir, mada je on tek u prošlom kolu u Valensiji pokazao kakav je igrač bio prole godine. Međutim, i ta meč tim Etroea Mesine je izgubio, pa Barselonu čeka sa skorom od 9 pobeda i 13 poraza. Šanse za plej-in postoje, dve pobede zaostaju a očekuje se da već kroz sedam dana u timu bude i Mirotić. Pitanje je koliko će vremena trebati igračima koji izlaze iz povreda da uhvate ritam i da li će to za Olimpiju da bude kasno. Barsa se stabilizovala, mada je posle četiri uzastopne pobede u Evroligi dođivela ubedljiv poraz u Istanbulu od Efesa. Posao treneru Grimauu je spasio trijumf nad Realom, ali mu nad glavom i dalje visi Damoklov mač. Zanimljivo je da je Olimpija pobedila u Blaugrani u prvom delu sezone i to im je bila jedna, od samo dve, pobede na strani. Očekujemo da obe ekipe prebace granicu od 73,5 koševa, a za igru oba tima daju više poena u kladionici MaxBet kvota iznosi 2.00.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 10.94.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.