Najava i analiza: Serija A, 22. kolo: Zahuktali Lacio ruši aktuelnog šampiona, Neroazuri gostuju u Firenci, lak posao za Staru damu!

Od petka su na programu mečevi 22. kola italijanske Serije A koje nam sa sobom donosi pregršt veoma interesantnih mečeva, a za vas smo ovog puta posebno izdvojili dva duela – susret između Lacija i Napolija, kao i duel između Fiorentine i Intera, što će ujedno biti i meč između trenutno četvrtoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli.
Juve ne bi smeo da ima previše problema na svom stadionu protiv Empolija, a isto važi i za Milan koji će na San Siru ugostiti Bolonju, koja ruku na srce generalno igra dosta dobro u dosadašnjem toku šampionata, o čemu najbolje i svedoči trenutna pozicija broj sedam.
Od ostalih duela, treba pomenuti i mečeve između Atalante i Udinezea, kao i Salernitane i Rome.

Kaljari – Torino – 0-2 @ 1.59 u Meridianbet

Prvi meč 22. kola italijanske Serije A se igra na Sardiniji, gde će snage odmeriti Kaljari i Torino. Kaljari za primarni cilj svakako ima opstanak u društvu najboljih, a trenutno se popularni Sardi nalaze na sedamnaestoj poziciji na tabeli. U prošlom kolu je ova ekipa nakon preokreta poražena na gostovanju kod Frosinonea, a taj duel je završen rezultatom 3:1.
U goste im ovog puta stiže Torino, za koga je i ove sezone po starom dobrom običaju rezervisana sredina tabele, konkretno deseta pozicija. Na poslednjih pet susreta u prvenstvu popularni Bikovi su ostvarili dva trijumfa, dva remija i samo jedan poraz, a u prošlom kolu je ovaj tim remizirao na strani kod Đenove, kada nije bilo pogodaka.
Poznato je da Torino na strani skoro uvek igra mečeve sa malim brojem pogodaka, pa deluje da će to biti slučaj i ovog puta zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola uz kvotu 1.59 u Meridianu.

Atalanta – Udineze – 1 @ 1.53 u Superbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra u Bergamu gde će Atalanta ugostiti Udineze. Atalanta igra na veoma visokom nivou u poslednje vreme, pošto je popularna Boginja na tri poslednja meča u prvenstvu ostvarila dva trijumfa i remi, a u prošlom kolu je ova ekipa slavila na svom stadionu protiv Frosinonea kada je bilo više nego ubedljivih 5:0, i zaista nećemo preterati ako kažemo da je taj rezultat mogao da bude i ubedljiviji. Inače, trenutno se izabranici Đanpjera Gasperinija nalaze na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu.
Sa druge strane, Udineze se nalazi u veoma teškoj situaciji, pošto je ovaj tim trenutno stacioniran na šesnaestoj poziciji na tabeli i kako sada stvari stoje deluje da će se Zebre do kraja boriti za opstanak.
U prošlom kolu su crno-beli nesrećno poraženi na svom terenu od Milana, a taj duel je završen pobedom Rosonera od 2:3.
Atalanta je po našem mišljenju veliki favorit na ovom duelu, pa predlažemo jedinicu uz kvotu 1.53 u Superbetu.

Juventus – Empoli – 3+ @ 1.83 u Meridianbet

Nakon ne baš najboljeg starta prvenstva, Juventus u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou, što nam najbolje pokazuje i tabela, pošto se Bjankoneri trenutno nalaze na prvom mestu uz bod viška u odnosu na drugoplasirani Inter, koji ruku na srce ima i meč manje.
U prošlom kolu je Stara dama bez većih problema slavila na gostovanju kod Lećea, a taj duel na jugu Italije je završen pobedom tima iz Torina od 0:3.
Empoli je u prošlom kolu ostvario veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Monce, i to sa 3:0, pa se tim iz Toskane makar malo pomakao sa dna tabele, ali je i dalje situacija alarmantna.
Juve je veliki favorit na ovom duelu, koji bi po našem mišljenju mogao da nam donese i dosta pogodaka, pa savetujemo da pokušate sa igrom 3+, a sve to uz sjajnu kvotu 1.83 u Meridianu.

Milan – Bolonja – 1 @ 1.70 u Mozzartbet

Milan je u prošlom kolu došao do zlata vrednih bodova na gostovanju kod Udineza, i to nakon pogoka u trećem minutu sudijske nadoknade, pa se trenutno Rosoneri nalaze na trećem mestu na tabeli uz čak devet bodova viška u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu, i čini se da gigant iz Milana neće imati nikakvih problema da se ponovo domogne plasmana u Ligu šampiona, što naravno i jeste bio primarni cilj pred početak ove sezone.
Bolonja nakon fenomenalnih partija u prvom delu šampionata u poslednje vreme igra dosta slabije, a u prošlom kolu su izabranici Tijaga Mote poraženi na gostovanju kod Kaljarija, kada je bilo 2:1, nakon čega je ovaj tim pao na sedmu poziciju na tabeli.
Milan je u sjajnoj seriji i mišljenja smo da će se ona produžiti i nakon ovog duela pa savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 1.70 u Mozzartu.

Đenova – Leće – 1 @ 2.13 u Primobet

Generalno, Đenova igra dosta dobro ove sezone i kako sada stvari stoje sva je prilika da ćemo ovu ekipu gledati u društvu najboljih i sledeće sezone.
Trenutno se tim sa Marasija nalazi na jedanestom mestu na tabeli, a na poslednjih pet mečeva je ova ekipa ostvarila dva trijumfa uz tri remija. U prošlom kolu je Đenova nakon preokreta slavila na gostovanju kod Salernitane, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Leće odavno ne zna za trijumf u Seriji A, i ukoliko ova simpatična ekipa ovako nastavi, nema sumnje da će se boriti za opstanak do kraja šampionata. Trenutno se Nikola Krstović i drugari nalaze na četrnaestoj poziciji na tabeli, a u prošlom kolu je Leće poražen na svom stadionu od Juventusa, pošto je taj susret na stadionu Via del Mare završen pobedom gostiju od 0:3.
Mišljenja smo da će domaća ekipa slaviti na ovom duelu i to dosta lakše nego što se očekuje pa savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 2.13 u Primobetu.

Monca – Sasuolo – GG @ 1.60 u Maxbet

Iako je Monca ponovo sjajno započela ovogodišnje izdanje italijanske Serije A, ovaj tim u poslednje vreme ima baš dosta problema. Naime, prvo je tim koji je u vlasništvu Adrijana Galijanija doživeo težak poraz na svom stadionu od Intera, kada je bilo 1:5, da bi nakon toga u prošlom kolu Monca doživela novi poraz, ovog puta na strani kod Empolija, kada je bilo čak 3:0. U ovom trenutku se ova ekipa nalazi na dvanaestom mestu na tabeli, ali ipak još uvek dosta daleko od opasne zone.
Sasuolo je poprilično nepredvidiv ove sezone, a trenutno se klub iz Ređo Emilije nalazi na petnaestom mestu na tabeli. U prošlom kolu su Domeniko Berardi i drugari poraženi na gostovanju kod Juventusa, a taj meč je završen rezultatom 3:0, dok je pre toga Sasuolo uspeo na svom stadionu da savlada ove sezone nimalo naivnu ekipu Fiorentine sa 1:0.
I jedni i drugi neguju napadački stil fudbala pa deluje da nas na ovom meču očekuju golovi na obe strane, zbog čega vam savetujemo da pokušate sa igrom GG uz kvotu 1.60 u Maxbetu.

Verona – Frosinone – 3+ @ 1.95 u Meridianbet

Iako je Verona u poslednje vreme odigrala nekoliko dosta dobrih mečeva, neminovno je da će ekipa sa Bentegodija imati baš dosta problema da sačuva prvoligaški status.
Trenutno se tim iz grada ljubavi nalazi na osamnaestom mestu na tabeli koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva znači selidbu u niži rang, a u prošlom kolu je Verona skupo prodala kožu na gostovanju kod Rome, a taj susret je završen pobedom Vučice od 2:1.
Frosinone ni blizu ne igra onako dobro kao što je to slučaj bio na početku šampionata i svakako da je najbolji pokazatelj za to činjenica da je ova ekipa na pet poslednjih mečeva u prvenstvu doživela čak četiri poraza uz samo jedan trijumf, ali taj jedan se dogodio baš u prošlom kolu kada je tim iz Rima nekako slavio na svom stadionu protiv Kaljarilja i to sa 3:1, što je možda znak da bolji dani po ovu ekipu dolaze.
Veoma težak meč za prognoziranje, ali miriše na dosta pogodaka, pa je najbolje da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.95.

Lacio – Napoli – 1 @ 2.30 u Superbet

Derbi kola se igra na Olimpiku, gde će snage odmeriti Lacio i Napoli, a ovo će ujedno biti i duel između aktuelnog šampiona i vicešampiona Italije.
Naravno, i jedni i drugi ne igraju tako dobro kao što je to bio slučaj prošle godine, a to se pre svega odnosi na Napolitance, koji se u ovom trenutku nalaze na devetom mestu na tabeli. Ruku na srce, u prošlom kolu je ova ekipa bila bolja od Salernitane sa 2:1, uz gol Rahmanija u poslednjim trenucima tog susreta.
Lacio nakon katastrofalnog starta šampionata beleži sjajne partije u poslednje vreme, pa su tako Rimljani na poslednja četiri meča u Seriji A ostvarili isto toliko trijumfa, i trenutno se izabranici Maurisija Sarija nalaze na šestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu, što znači da je sve otvoreno kada je u pitanju borba za plasman u Ligu šampiona.
Ne treba ovde očekivati previše pogodaka, a prednost na osnovu forme dajemo domaćoj ekipi i hrabro vam preporučujemo da se fokusirate na jedinicu uz kvotu 2.30 u Superbetu.

Fiorentina – Inter – 2 @ 1.90 u Mozzartbet

Uz duel između Lacija i Napolija, susret između Fiorentine i Intera je bez ikakve sumnje najzanimljiviji duel ovog kola.
Ljubičasti se trenutno nalaze na sjajnom četvrtom mestu na tabeli koje na kraju prvenstva garantuje plasman u Ligu šampiona, međutim, veliko je pitanje da li će Viola moći da zadrži tu poziciju do kraja.
U prošlom kolu je tim iz Firence remizirao na svom stadionu protiv Udinezea, a taj duel je završen rezultatom 2:2, uz konstataciju da je Viola do boda stigla u poslednjim trenucima meča.
Inter je bez ikakve sumnje tim koji je do sada najviše pokazao od svih ekipa iz Serije A, iako se trenutno Neroazuri nalaze na drugom mestu na tabeli, uz meč i bod manjka u odnosu na prvoplasirani Juventus.
Treba napomenuti da je nedavno Inter stigao do trofeja u Superkupu, i to nakon pobede nad Napolijem, a junak tog susreta bio je Lautaro Martinez koji je postigao jedini pogodak u finišu susreta.
Inter u veoma lepom raspoloženju dolazi i na ovo gostovanje, i deluje da bi serija pobeda mogla da bude produžena i nakon ovog meča, pa savetujemo da se oprobate sa 2 uz kvotu 1.90 u Mozzartu.

Salernitana – Roma – GG @ 2.10 u Maxbet

Poslednji susret 22. kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala se igra u Salentu, gde će fudbaleri Salernitane ugostiti Romu.
Salernitana se trenutno nalazi na poslednjem mestu na tabeli sa samo dvanaest osvojenih bodova, i svakako da je ovaj tim trenutno najozbiljniji kandidat da se na kraju sezone preseli u niži rang. U prošlom kolu je tim iz Salenta poražen na svom terenu od Đenove, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Roma je nedavno promovisala novog trenera – Danijelea De Rosija, a bivši fudbaler ovog tima je startovao sa pobedom, pošto je u prošlom kolu Vučica na svom stadionu savladala Veronu sa 2:1.
Trenutno se Rimljani nalaze na osmom mestu na tabeli, a ako uzmemo u obzir da je primarni cilj i dalje plasman u Ligu šampiona, deluje da je pred De Rosijem zaista ozbiljan posao.
Svakako, mišljenja smo da će ovde i jedna i druga ekipa postići makar po jedan pogodak, pa savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 2.10 u Maxbetu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.