Tiket dana (petak, 26.01.2024)

Tiket dana

Pred nama je bogat fudbalski vikend, ali će uzbudljivo biti na rukometnim i teniskim terenima gde se završavaju važna takmičenja. Predložene kvote bile su aktuelne u vreme pisanja teksta.

Kaljari – Torino – 1x,0-3 @ 2.01 u Primobet

Na Sardiniji će svaki meč za Kaljari biti malo finale. Naravno, tako će biti i sa utakmicama na strani ali nekako više verujemo u Kaljari kada igra na svom Unipol-u. Trenutno su van zone ispadanja ali sa samo jednim bodom više od Verone, prve ispod crte. Na poslednjih šest utakmica na svom terenu Kaljari je bez poraza, sa 4 pobede i dva remija. Prethodni su igrali sa Bolonjom i ostvarili važan trijumf. Pre sedam dana su gostovali kod Frozinonea i poraženi su sa 3:1, mada su prvi došli do prednosti. Sada imaju vrlo teškog rivala. Tim Torina nije pobedio na pet poslednjih utakmica na strani, ali Granata vrlo retko prima golove. Za Bikove bi ovo mogla da bude još jedna ”dosadna” sezone, neće se boriti za opstanak ali neće ni za Evropu. Na poslednjih sedam utakmice mreža Vanje Milinkovića-Savića zatresla se samo dva puta ukupno, pa ne očekujemo goleadu ni protiv Kaljarija. S druge strane domaćin ne bi smeo da izgubi, pa je naš predlog kombinacija 1x,0-3 sa kvotom 2.01 u kladionici Primobet.

Ajntraht – Majnc – 3+ @ 1.94 u Primobet

Za Majnc će ovo biti tek drugi zvanični meč u 2024. godini s obzirom da je njihova utakmica prethodnog kola odložena. Zato su na tabeli i dalje u zoni ispadanja sa 11 bodova, koliko imaju i Darmštat i Keln ispod njih, samo sa utakmicom više. Biće ovo teška sezona za njih mada su se i ranije suočavali sa borbom za goli život. U komšijski Frankfurt odlaze po bodove, s obzirom da su ovde tradicionalno igrali dobro, pa na pet poslednjih mečeva na Dojčebank areni imaju dve pobede i jedan remi. Međutim, na prethodna dva gostovanja su izgubili. Ajntraht je prošle sedmice imao prednost od dva gola na gostovanju kod još jednih komšija u Darmštatu, ali je na kraju osvojio samo jedan bod. Skočili su na šesto mesto i sa 28 bodova ga dele sa Frajburgom. Njihov cilj je novi izlazak u Evropu a da bi to ostvarili moraju da ostanu makar na ovoj poziciji na kojoj su sad. U prvom delu sezone meč u Majncu je završen bez pobednika sa po jednim golom na obe strane. Golova bi trebalo da bude i sada, naš predlog je 3+ sa koeficijentom 1.94 u kladionici Primobet.

Totenhem – Mančester Siti – 2,2+ @ 1.84 u Primobet

Apsolutni derbi šesnaestine finala engleskog FA kupa je meč između Totenhema i Mančester Sitija. Šteta je što se ovaj duel igra u vreme afričkog i azijskog kontinentalnog prvenstva, pa timovi neće biti kompletni. Možda će Pevcima biti teže, jer će biti i bez Korejva Sona, jednog od glavnih nosilaca u timu. Inače ova dva tima su imala skoro dve sedmice pauze od prethodnog meča. Tada je Siti slavio u dramatičnoj utakmici u Njukaslu i osvetio se Svrakama za eliminaciju iz EFL kupa. Totenhem je igrao protiv drugog tima iz Mančestera, Junateda na Old Trafrodu, a i to je bio pravi mali spektakl, okončan podelom bodova 2:2. Na tabeli je Siti drugi sa 5 bodova manje, i utakmicom manje, od Liverpula, dok je Totenhema na 5. poziciji sa 3 boda mnnaje od Građana ali i utakmicom više. Početkom decembra ova dva tima su igrala u prvenstvu na Etihadu a meč je završen, uz vatromet golova, rezultatom 3:3. Čini nam se da je Siti sada u mnogo boljoj formi a i biće u kompletnijem sastavu, pa je naš predlog dvojka uz dva gola gostiju. Za 2,2+ kvota u kladionici Primobet je 1.84.

Eibar – Mirandes – 1 @ 1.65 u Primobet

Posle dve vezane pobede u Segundi ekipa Eibara se vratila u vrh tabele i uključila u bitku za direktan plasman u La Ligu. Sada ne smeju da dozvole neku novu krizu i da na taj način omoguće konkurentima da se ponovo odvoje. Pobedili su Rasing iz Santandera na svom terenu i Uesku na strani, dok su pre toga imali niz od četiri meča bez trijumfa u prvenstvu sa samo dva osvojena boda. Mirandes sada u slabije timove u drugoj ligi Španije. Oni su trenutno na solidnom 14. mestu sa 7 bodova više od prvog tima ispod crte ali ne smeju da se opuštaju jer se stvari brzo menjaju. Zanimljivo je da Mirandes nije izgubio na poslednjih osam mečeva u prvenstvu ali od toga nije imao mnogo benefita s obzirom da su pobedili samo dva puta u tom intervalu, a čak 6 utakmica završeno je nerešenim rezultatom. Čvrsta odbrana im je glavna karakteristika, samojedan gol su primili u poslednjih šest kola i to u prošlom meču kada su sa Levanteom igrali 1:1, a gol su primili posle skoro 500 minuta mirne mreže. Mirandes nikad nije pobedio Eibar u Segundi a igrali su već 7 puta. Jesenas je bilo 3:1 za Eibar, pa očekujemo novu pobedu ove ekipe. za jedinicu se u kladionici Primobet dobija kvota 1.65.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici Primobet iznosi 11.84.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.