MEČ DANA: Marsej – Monako: Velodrom je za sada neosvojiva tvrđava!

U subotu nas očekuje puno sjajnih duela širom Evrope, a po našem mišljenju se meč dana igra na Velodromu gde će snage odmeriti Marsej i Monako.
Početak susreta između dva francuska velikana je zakazan za 21h.

Marsej: Sjajne partije na domaćem terenu!

Marsej spada u red najtrofejnijih francuskih timova a do sada je ova ekipa devet puta osvajala francuskog prvenstvo uz konstataciju da je to poslednji slučaj bio davne 2010. godine.
Pored toga, tim sa Velodroma je deset puta osvajao i francuski Kup, međutim, najveći uspeh u dosadašnjoj istoriji Marsej je ostvario 1993. godine kada je ovaj tim postao šampion Evrope i to nakon trijumfa nad Milanom (1:0), uz konstataciju da je francuski predstavnik samo dve godine ranije poražen u finalu od Crvene zvezde, nakon slabijeg izvođenja jedanaesteraca.
Inače, Marsej je prošlu sezonu završio na trećem mestu na tabeli, što je ovom timu donelo plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, gde se nažalost tim sa Velodroma nimalo nije proslavio, pošto je u trećem kolu neočekivano eliminisan od grčkog Panatinaikosa, pa je samim tim odmah na startu sezone tim sa Velodroma ostao bez svog primarnog cilja, a to je naravno plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje.
Morali su u klubu da se zadovolje sa Ligom Evrope, a kada smo već kod ovog takmičenja treba istaći da su izabranici Đenara Gatuza završili na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Brajton, što je bilo dovoljno za plasman u šesnaestinu finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, gde će francuski predstavnik uskoro odmeriti snage sa ukrajinskim Šahtjorom, koji je ostavio dosta dobar utisak u Ligi šampiona, ali nažalost u konkurenciji Barselone i Porta nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu.
Kada je u pitanju Liga 1, Marsej od samog starta šampionata igra promenljivo, a u ovom trenutku se nekadašnji šampion Francuske nalazi na sedmom mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na trećeplasirani Brest, a upravo ta treća pozicija i jeste primarni cilj ove ekipe pošto ona donosi direktan plasman u Ligu šampiona na kraju sezone.
Na poslednjih pet mečeva izabranici Đenara Gatuza su bez poraza, a u tom periodu je tim sa Velodroma ostvario tri trijumfa, uz dva remija i to oba u prethodna dva kola. U prošlom kolu je Marsej remizirao na svom stadionu protiv Strazbura, i to nakon primljenog gola u prvom minutu sudijske nadoknade.
Na domaćem terenu je do sada nekadašnji šampion Francuske odigrao devet mečeva i ostvario šest trijumfa uz tri remija, što znači da Marsej još uvek ne zna za poraz na svom stadionu ove sezone, a vrlo lako se može desiti da to ostane slučaj i nakon ovog meča sa Monakom.

Monako: Može li tim iz kneževine konačno do plasmana u Ligu šampiona?

Monako je osnovan 1924. godine, što znači da ovaj klub ove godine slavi stogodišnjicu postojanja, i svakako da se svi u klubu nadaju da će u slavljeničkoj godini ovaj tim uspeti da dođe do plasmana u Ligu šampiona, što i jeste primarni cilj godinama unazad.
Inače, poput Marseja, i Monako spada u red najtrofejnijih francuskih klubova, a do sada je ova ekipa osam puta dolazila do naslova prvaka Francuske, uz konstataciju da je to poslednji put bio slučaj 2017. godine, a bila je to ona sjajna generacija tima iz kneževine, koju su predvodili Embape i Bernardo Silva.
Pored toga, tim sa stadiona Luj II je pet puta do sada osvajao francuski Kup, uz napomenu da Monako ima i finale Lige šampiona, i to 2004. godine, u kom je nažalost ova ekipa poražena od Porta sa 3:0, a ne treba zanemariti ni finale Kupa Pobednika Kupova, 1991. godine, u kom je francuski tim poražen u velikom finalu od Verdera iz Bremena sa 2:0.
Nažalost, Monako ni prošle sezone nije uspeo da dođe plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, a poražavajuće zvuči podatak da je ekipa iz kneževine sezonu završila na šestom mestu na tabeli što dalje znači da tim sa stadiona Luj II ove sezone nećemo gledati ni u jednom evropskom takmičenju, što je malo ko očekivao.
Ove sezone imamo jednu novinu u francuskom fudbalu, pošto će na kraju šampionata tri prvoplasirane ekipe na tabeli izboriti direktan plasman u Ligu šampiona, dok će četvrtoplasirani tim morati u kvalifikacije, pa će samim tim i izabranicima Adi Hitera biti lakše da se domognu svog primarnog cilja.
U ovom trenutku se Golovin i drugari nalaze na upravo tom četvrtom mestu na tabeli uz bod manjka u odnosu na trećeplasirani Brest, koji je bez ikakve sumnje najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja francuske Lige 1.
Na poslednjih pet mečeva u šampionatu Hiterovi puleni su ostvarili tri trijumfa uz dva poraza, a u prošlom kolu je četvrtoplasirani tim na tabeli poražen na svom stadionu od Remsa, kada je bilo 1:3. Ipak, pre toga je tim iz kneževine slavio na veoma teškom gostovanju kod Tuluza, kada je bilo 1:2, uz napomenu da su gosti skoro kompletno drugo poluvreme igrali sa igračem manje, nakon isključenja Golovina.
Kada se radi o mečevima na strani, do sada je nekadašnji šampion Francuske odigrao devet mečeva na strani i ostvario četiri trijumfa, tri remija i dva poraza.

Naš predlog

Ako se osvrnemo na nekoliko prethodnih međusobnih susreta između Marseja i Monaka, doći ćemo do zaključka da su to uglavnom sve bili susreti sa velikim brojem pogodaka, pa je sva prilika da će tako biti i ovog puta, zbog čega vam savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.70.

Iz potpuno istog razloga vam predlažemo da se fokusirate i na igru GG, a sve to uz kvotu 1.60 u kladionici Meridianbet.

Za kraj, pomenuli smo već da Marsej u dosadašnjem toku sezone nema nijedan poraz na svom terenu, pa je možda i idealno da se oprobate sa kombinacijom igara 1X&3+, za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 2.70.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.