Najava i analiza: La Liga, 22. kolo: Nastavlja se trka Reala i Đirone, Barsa vreba svoju priliku!

Ovog vikenda je pred nama 22. kolo La Lige u kom ćemo gledati nastavak trke između Đirone – koja gostuje kod Selte i Reala – koji gostuje na Kanarskim ostrvima ekipi Las Palmasa. Ova runda je počela u petak utakmicom u Andaluziji između Almerije i Alavesa, a nas očekuje još 9 uzbudljivih utakmica. Barsa će na svom stadionu dočekati blijedi Viljareal, dok će Atletiko na svom Metropolitanu ugostiti razgoropađenu Valensiju koja igra kao u transu u poslednje vrijeme. Sevilja će pokušati da prekine niz od 4 uzastopna poraza i to protiv Osasune na domaćem terenu, dok će Almerija pokušati da upiše prvi trijumf u ovoj sezoni – koji im je u prethodnom kolu blago rečeno “ukraden”. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize.

Real Sosijedad – Rajo Valjekano – 1X&2-5 @ 1.68 u MozzartBet

Sosijedad je nakon poraza u derbiju Baskije (2:1) uspio da se oporavi i konsoliduje svoje redove, iako je dosta važnih igrača odsutno, što zbog povreda što zbog obaveza u reprezentacijama. Prvo su u poslednjem kolu La Lige trijumfovali na teškom gostovanju protiv Selte rezultatom 0:1, da bi potom samo 3 dana kasnije istog protivnika savladali na istom stadionu ali ovog puta u okviru četvrtfinala kupa (1:2). Plasirao se Sosijedad i u nokaut fazu Lige šampiona, gdje ih za 3 sedmice očekuje duel sa ekipom PSŽ-a. Rajo Valjekano je sa druge strane u poslednje vrijeme u nešto slabijoj formi, pošto su na poslednja 4 meča upisali čak 3 poraza. U poslednjem kolu su upisali neočekivani poraz na svom stadionu od Las Palmasa (0:2), dok su prethodno eliminisani iz osmine finala kupa od Đirone rezultatom 3:1. Mišljenja smo da je Sosijedad u dosta boljem momentumu, te da neće izgubiti ovaj meč. Prema tome predlažemo igru 1X&2-5 po kvoti 1.68 u MozzartBet kladionici.

Las Palmas – Real Madrid – GG @ 1.78 u MeridianBet

Las Palmas je pored Đirone sigurno najveće iznenađenje ove sezone. Vratili su se u Primeru nakon par godina i većina ih je odmah vidjela u vozu za povratak u Segundu, međutim oni su već na polusezoni maltene obezbijedili opstanak. Nakon 21. kola nalaze se na visokom 8. mjestu na tabeli sa 31. osvojenim bodom, samo 4 manje od pozicije koja vodi u Evropu. U poslednjem kolu su slavili protiv Raja u Valjekanu na veoma teškom gostovanju i tako pokazali da znaju da igraju fudbal i van svog doma. Real u prethodnom kolu na veoma diskutabilan način došao do pobjede i preokreta protiv poslednjeplasirane Almerije, koja je imala 0-2 na poluvremenu ali je na kraju poklekla u poslednjem minutu. Tim iz Madrida tako nastavlja svoju trku sa Đironom, a trenutno je drugoplasirani sa utakmicom manje u odnosu na upravo prvoplasiranu Đironu. Las Palmas igra veoma dobro kod kuće i mišljenja smo da će u ovom meču pružiti snažan otpor, prema tome predlog igra GG po kvoti 1.78 u MeridianBet kladionici.

Barselona – Viljareal – 1&2-5 @ 1.60 u MaxBet

Doživjela je Barsa prije par dana težak poraz u okviru četvrtfinala kupa od Atletik Bilbaa i tako potvrdila da je ovaj tim u ozbiljnoj krizi. Izgubili su priliku da se bore za još jedan trofej i sada je preostalo da se fokusiraju na La Ligu u kojoj su na tek 3. mjestu sa 7 bodova manje od Reala i 8 manje od prvoplasirane Đirone. U poslednjem meču u La Ligi su slavili na teškom gostovanju protiv Betisa (2:4) ali sada moraju nastaviti u istom ritmu. Viljareal nikako da se pronađe i kako sezona odmiče čini se da igraju sve lošije. Trenutno su na tek 14. mjestu na tabeli sa 20 osvojenih bodova i samo 5 trijumfa u ovoj sezoni. U poslednjem kolu su na domaćem terenu remizirali sa Majorkom (1:1), a na poslednjem gostovanju se nisu dobro proveli, pošto su poraženi od Las Palmasa sa ubjedljivih 3:0. Mišljenja smo da Barsa ne smije sebi dozvoliti novi kiks, pa predlažemo igru 1&2-5 po kvoti 1.60 u MaxBet kladionici.

Majorka – Betis – X2 @ 1.60 u SuperBet

Majorka je tim koji igra veoma neatraktivan i tvrd fudbal, pa i ne čudi da su ove sezone postigli svega 19 golova, međutim primili su 25 golova i time predstavljaju jednu od najboljih odbrana u ligi. Sa 20 osvojenih bodova nalaze se na 15. mjestu na tabeli i izvjesno je da će se do kraja boriti za opstanak sa timovima iz donjeg doma. U poslednjem kolu su remizirali protiv Viljareala (1:1), dok su prije toga identičnim rezultatom okončali meč protiv Selte na svom stadionu. Betis će po svemu sudeći morati kroz Ligu Evrope da se izbori za mjesto u Ligi šampiona iduće sezone, pošto u domaćem prvenstvu zauzimaju tek 9. mjestu na tabeli i za vodećim timovima zaostaju već 10 i više bodova. U poslednjem kolu su poraženi od Barselone rezultatom 2:4, dok su prethodno slavili protiv Granade na svom stadionu rezultatom 1:0. Mišljenja smo da gosti u ovom meču neće biti poraženi, pa vam predlažemo igru X2 po kvoti 1.60 u SuperBet kladionici.

Selta – Đirona – 3+ @ 1.70 u PrimoBet

Upisala je Selta 2 poraza u svega 3 dana i to od istog protivnika i to oba puta na svom stadionu. Prvo ih je Sosijedad savladao (0:1) u okviru La Lige a potom ih je eliminisao iz nacionalnog kupa, pošto je slavio rezultatom 1:2. Ono što preostaje za izabranike Rafe Beniteza je grčevita borba za opstanak, pošto trenutno zauzimaju 16. mjesto na tabeli sa 17 osvojenih bodova, samo 2 više od opasne zone. Đirona je takođe eliminisana iz kupa ove sedmice, pošto je od njih bila bolja Majorka rezultatom 3:2. Ono najvažnije za Đironu tek predstoji, a to je svakako borba za titulu do poslednjeg atoma snage. Biće veoma težak ispit za njih, ali su u poslednjem kolu pokazali da mogu da se nose sa izazovom, savladavši Sevilju sa ubjedljivih 5:1. Mišljenja smo da će i ovaj meč biti veoma efikasan, pa vam predlažemo igru 3+ po kvoti 1.70 u PrimoBet kladionici.

Kadiz – Atletik Bilbao – PIK X @ 1.73 u MozzartBet

Kadiz je ekipa koja će sasvim sigurno do poslednjeg kola morati da se bori za bodove, pošto su trenutno u opasnoj zoni sa 15 osvojenih bodova i samo 2 upisana trijumfa za čitavu sezonu. U poslednjih 5 mečeva su u veoma lošoj formi, a trenutno su u nizu od 3 uzastopna poraza, od kojih je poslednjih bio od Alaveša rezultatom 1:0. Bilbao je ove sezone prikazao fantastičnu igru i trenutno se nalaze na 5. mjestu na tabeli sa 41. osvojenim bodom, koliko ima i Atletik Bilbao. Njihov glavni cilj je ove sezone svakako plasman u Ligu šampiona, a pobjedom nad Barselonom u četvrtfinalu kupa ove sedmice, pokazali su da su spremni za velika dijela. Gostovanje ekipi Kadiza ne predstavlja lak zadatak ni za jednu ekipu, pošto igraju veoma tvrd i “negledljiv” fudbal. Mišljenja smo da će na kraju prvog ili drugog poluvremena na semaforu stajati neriješen rezultat, pa predlažemo igru PIK X po kvoti 1.73 u MozzartBet kladionici.

Sevilja – Osasuna – 1X&2+ @ 1.75 u MeridianBet

Sevilja je u nevjerovatno lošoj formi i prosto zvuči zastrašujuće podatak da su nakon 21. kola ostvarili samo 3 trijumfa i da se trenutno nalaze na samo bod iznad opasne zone. Trenutno su u nizu od čak 5 uzastopnih poraza, a poslednji je upisan na gostovanju kod Atletika u okviru nacionalnog kupa, iz kog su eliminisani. U poslednjem kolu su petardom ispraćeni iz Đirone, pa je za očekivati da u svaki naredni meč uđu sa “nožem u zubima”. Osasuna je u poslednje vrijeme podigla formu i upisala 2 vezana trijumfa, u poslednjem kolu su bili bolji od Hetafea na domaćem terenu rezultatom 3:2. Sevilja posjeduje kvalitetan tim i mišljenja smo crna serija nekada mora prestati. Prema tome predlažemo igru 1X&2+ po kvoti1.75 u MeridianBet kladionici.

Atletiko Madrid – Valensija – 1+I&1+II @ 1.60 u MaxBet

Tim Čola Simeonea je veoma ambiciozno ušao u ovu sezonu, sa željom da vrate šampionsku titulu u svoje vitrine, međutim trenutno su na 4. mjestu na tabeli sa 41. osvojenim bodom, 11 manje od prvoplasirane Đirone ali i uz meč manje. Igraju veoma atraktivan i ofanzivan fudbal što nije karakteristično za njih, međutim u poslednje vrijeme su značajno podigli formu. U poslednjem kolu su trijumfovali na gostovanju protiv Granade rezultatom 0:1, dok su prije par dana u meču četvrtfinala nacionalnog kupa trijumfovali protiv Sevilje na svom stadionu rezultatom 1:0 i tako ostvarili plasman u polufinale. Valensija je uz vodeći dvojac u najboljoj formi, pošto na poslednjih 5 mečeva imaju čak 4 trijumfa (uzastopna) i jedan remi. U poslednjem kolu su slavili protiv veoma kvalitetnog Atletik Bilbaa rezultatom 1:0 i tako nagovjestili svima da će se do kraja sezone boriti za visok plasman. Obje ekipe igraju lepršav fudbal, pa predlažemo igru 1+I&1+II po kvoti 1.60 u MaxBet kladionici.

Hetafe – Granada – 1X&2-5 @ 1.88 u PrimoBet

Hetafe će u poslednjem meču 22. kola La Lige dočekati Granadu i pokušati da niz od 2 uzastopna poraza prekine na domaćem terenu. Trenutno su na 10. mjestu na tabeli sa 26 osvojenih bodova, a u poslednjem kolu su poraženi od Osasune rezultatom 3:2. Na domaćem terenu su ove sezone poraženi samo jednom, i to na poslednjem meču na njihovom stadionu protiv Rajo Valjekana (0:1). Granada je sa 11 osvojenih bodova na pretposlednjem mjestu i vodiće grčevitu borbu za opstanak do kraja sezone. U poslednjem kolu su poraženi od Atletiko Madrida rezultatom 0:1, što je bio njihov 14 poraz u ovoj sezoni. U ovoj sezoni su ostvarili samo 2 trijumfa, a mišljenja smo da im to neće poći za rukom ni na ovom gostovanju. Prema tome predlažemo igru 1X&2-5 po kvoti 1.88 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.