MEČ DANA: Lacio – Napoli: Na Olimpiku bitka za Ligu šampiona!

U moru zanimljivih susreta koji su na programu u nedelju, deluje da se meč dana igra na Olimpiku gde će Lacio ugostiti Napoli, što će ujedno biti i susret između prošlosezonskog vicešampiona i šampiona Italije.
Početak duela između ova dva tima je zakazan za 18 časova.

Lacio: Sjajne partije u poslednje vreme!

Lacio je igrao na veoma visokom nivou prošle sezone o čemu najbolje svedoči vicešampionska titula, koja je Rimljanima donela novo učešće u Ligi šampiona.
Zanimljivo, Sergej Milinković-Savić je tokom leta odlučio da napusti prestonicu i preseli se u Saudijsku Arabiju, a utisak je da čelni ljudi kluba nisu doveli odgovarajuću zamenu, pošto je teško očekivati da to može da bude Genduzi, koji je stigao iz Marseja.
Lacio je jako loše startovao u ovom izdanju italijanske Serije A, međutim, deluje da kako je vreme prolazilo tako je i Maurisio Sari pronašao dobitnu kombinaciju, o čemu sasvim sigurno najbolje svedoče i četiri trijumfa u poslednja četiri kola, pa su se Lacijali pre ovog kola nalazili na šestom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu, što znači da se klub iz prestonice nakon očajnog starta šampionata, ravnopravno uključio u borbu za plasman u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, što će naravno i ovog puta biti primarni cilj.
U prošlom kolu su Sarijevi puleni ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Lećea a taj duel na Olimpiku je završen rezultatom 1:0.
U međuvremenu je ova ekipa učestvovala na finalnom turniru italijanskog Superkupa, gde je Lacio u polufinalu eliminisan od Intera, uz konstataciju da Superkup svakako nije jedno od primarnih takmičenja za ovu ekipu.
Na domaćem terenu je za sada tim iz italijanske prestonice odigrao deset mečeva i ostvario šest trijumfa, dva remija i isto toliko poraza.
Naravno, Lacio je u prvom delu sezone predstavljao Italiju u Ligi šampiona, gde su Rimljani osvetleli obraz, pošto su stigli do plasmana u nokaut fazu.
Grupu je italijanski predstavnik završio na drugom mestu na tabeli uz četiri boda manjka u odnosu na prvoplasirani Atletiko Madrid, a za protivnika u osmini finala Lacijali su dobili Bajern iz Minhena, a kako Bavarci igraju u poslednje vreme, slobodno možemo reći da je u tom dvomeču apsolutno sve moguće.

Napoli: Mogu li Napolitanci makar do plasmana u Ligu šampiona?

Sigurno je da će se u Napulju još dugo sećati prošle sezone, pošto je ovaj tim mimo svih očekivanja stigao do naslova prvaka Italije i to na jedan veoma ubedljiv način, uz ogromnu bodovnu razliku u odnosu na drugoplasirani Lacio, sa kojim će Napolitanci u ovom kolu i odmeriti snage.
Kao što smo to već dosta puta napomenuli, odmah nakon osvojenog Skudeta, Lučano Spaleti je odlučio da napusti klub, a na njegovo mesto je tokom leta postavljen Rudi Garsija što je za mnoge neutralne ljubitelje italijanskog fudbala bilo ogromno iznenađenje.
Kako to obično biva, u poslednje vreme dosta osporavani Garsija se blago rečeno nije proslavio na klupi aktuelnog šampiona Italije, a zanimljivo je da je na njegovo mesto postavljen Valter Macari, što je možda bilo i još veće iznenađenje.
Jasno je da Napoli ni blizu ne izgleda onako dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, a u ovom trenutku se tim sa stadiona “Diego Armando Maradona” nalazi na devetom mestu na tabeli, i jedina stvar koja donekle nije loša, je da je aktuelni šampion Italije pre ovog kola imao samo tri boda manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Fiorentinu, a poznato je da to četvrto mesto na kraju donosi plasman u Ligu šampiona. Inače, u prošlom kolu je Napoli nekako uspeo da slavi na svom stadionu protiv Salernitane sa 2:1, a junak tog susreta bio je Rahmani koji je postigao pobedonosni pogodak u dubokoj sudijskoj nadoknadi, što je bio povod za ogromno slavlje na “Maradoni”.
Početkom ove nedelje je tim sa juga Italije doživeo poraz od Intera u velikom finalu italijanskog Superkupa, a taj duel je završen rezultatom 1:0, uz konstataciju da su Neroazuri došli do trijumfa golom u finišu susreta.
Poput Lacija i Napoli je uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona, i to takođe sa drugog mesta u grupi, iza neprikosnovenog Reala, ali ispred Brage i Union Berlina, koji svakako nisu nimalo naivne ekipe. Za protivnika u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, italijanski predstavnik je dobio ekipu Barselone, koja nije više toliko jaka kao što je to bio slučaj pre recimo četiri ili pet sezona, ali i pored toga deluje da su Katalonci ipak favoriti u tom dvomeču.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, i ako posmatramo igru i jednog i drugog tima u poslednjih mesec dana utisak je da je Lacio veliki favorit na ovom duelu zbog čega vam savetujemo da odigrate jedinicu, a sve to kladionica Meridianbet plaća sa fenomenalnom kvotom 2.30.

Ne treba ovde zaista očekivati previše pogodaka, pa vam hrabro predlažemo da se oprobate sa igrom 0-2 gola uz kvotu 1.64 u Meridianu.

Za kraj, možda je zapravo i idealno da se oprobate sa kombinacijom igara 1X&0-3, za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.69, a ne treba zanemariti ni igru 1X&0-2 uz još bolji koeficijent 2.14.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.