TIP DANA: Atletiko Madrid – Valensija: Mogu li zahuktali “slepi miševi” da bezbolno prelete prestonicu Španije?

U nedelju nas očekuje pregršt veoma interesantnih mečeva, a jedan od najzanimljivijih se sasvim sigurno igra na Vanda Metropolitanu gde će Atletiko Madrid ugostiti Valensiju.
Početak ovog susreta je zakazan za 21h.

Atletiko Madrid: Brutalne partije na domaćem terenu!

Od kako je Čolo Simeone seo na klupu Atletiko, a desilo se to sada već davne 2011. godine, klub iz prestonice je dva puta osvojio naslov prvaka Španije, a ono što je svakako najbitnije je da Jorgandžije od tada pripadaju samom kremu španskog fudbala, rame uz rame sa Real Madridom i Barselonom.
Prošle godine je Atletiko došao do treće pozicije i naravno ostvario svoj primarni cilj, što je svakako plasman u Ligu šampiona, a potpuno iste ambicije ovaj klub ima i ove godine, iako je utisak da sve to neće biti nimalo lak zadatak.
Pre ovog kola se klub iz prestonice nalazio na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i petoplasirani Atletik Bilbao, ali i tri boda manjka u odnosu na trećeplasiranu Barselonu.
Do sada su izabranici Čola Simeonea odigrali dvadeset mečeva u najkvalietnijem rangu španskog fudbala i ostvarili trinaest trijumfa, dva remija i pet poraza.
U prošlom kolu je Atletiko nekako uspeo da dođe do sva tri boda na gostovanju kod Granade, a taj susret je završen rezultatom 0:1, a jedini pogodak na tom meču je delo Alvara Morate koji i ove sezone igra na veoma visokom nivou.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, Atletiko Madrid je ostvario dva trijumfa, dva poraza i jedan remi, a posebno treba izdvojiti gostovanje nekadašnjeg šampiona Španije kod Đirone, pošto smo na tom susretu videli čak sedam pogodaka, a najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige je golom u finišu meča slavilo sa 4:3.
Bez većih problema je španski predstavnik stigao do plasmana u osminu finala Lige šampiona, pošto su Jorgandžije grupu sa Lacijom, Fejnordom i Seltikom završili na prvom mestu, a naravno, treba napomenuti i da je četa Čola Simeonea u četvrtak uveče eliminisala Sevilju u četvrtfinalu španskog Kupa Kralja, pa je sigurno da je Atletiko glavni favorit za osvajanje trofeja u Kupu, pošto su svoje učešće u ovom takmičenju završili Real Madrid, Barselona, ali i ove sezone očajna Sevilja.

Valensija: “Slepi miševi” vezali četiri trijumfa u prvenstvu!

Pamtimo svi onaj zlatni period Valensije početkom ovog veka, kada je na klupi ovog tima sedeo legendarni Rafa Benitez, koji je za samo tri godine uspeo dva puta da osvoji naslov prvaka Španije, ali i da dođe do trofeja u Ligi Evrope.
Do svog poslednjeg trofeja popularni “slepi miševi” su stigli 2019. godine kada je osvojen Kup Kralja, i to nakon trijumfa u finalu nad ekipom Barselone, za koju je u tom trenutku nastupao Lionel Mesi.
Prošla sezona je bila za zaborav, pošto je tim sa Mestalje jedva uspeo da dođe do opstanka u društvu najboljih, a na kraju su izabranici Rubena Barahe šampionat završili na šesnaestom mestu na tabeli uz samo dva boda viška u odnosu na tim koji je na kraju ispao u Segundu.
Ponovo nije bilo previše kadrovskih promena tokom leta, a iz kluba su najavljivali borbu za plasman u neko od evropskih takmičenja, gde je Valensija poslednji put zaigrala pre čak četiri godine, što je svakako previše za jedan od najtrofejnijih španskih klubova.
Utisak je da svi navijači Valensije za sada mogu da budu zadovoljni sa partijama svoje omiljene ekipe pošto su se pre ovog kola popularni “slepi miševi” nalazili na sedmom mestu na tabeli, koje će ukoliko jedna od šest prvoplasiranih ekipa na tabeli La Lige dođe do trofeja u španskom Kupu Kralja, na kraju sezone doneti plasman u kvalifikacije za Ligu konferencije.
Posebno dobro izabranici Rubena Barahe igraju u poslednje vreme, pošto je Valensija na četiri poslednja meča u prvenstvu ostvarila isto toliko trijumfa.
U prošlom kolu je nekadašnji finalista Lige šampiona slavio na svom stadionu protiv ove sezone odličnog Atletik Bilbaa, a taj duel je završen rezultatom 1:0, uz napomenu da je jedini pogodak delo Dura sredinom drugog dela igre.
Pre toga je tim sa Mestalje bio bolji od Kadiza na gostovanju, koji inače igra dosta dobro na svom terenu, a taj duel su gosti rešili u svoju korist rezultatom 1:4.
Inače, kada su u pitanju partije na strani, do sada je Valensija odigrala jedanaest susreta van svog terena i ostvarila tri trijumfa, isto toliko remija i čak pet poraza.

Naš predlog

Konačno je Valensija proigrala, pošto je ovaj tim kao što smo napomenuli vezao čak četiri trijumfa u prvenstvu, ali ipak smo mišljenja da popularni “slepi miševi” nemaju šta da traže na gostovanju kod Atletiko Madrida, kome su bodovi iz ovog duela preko potrebni, pa vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.50.

Neće biti iznenađenje ako nam ovaj duel donese dosta pogodaka, pa je topla preporuka igra 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.81.

Za kraj, najmanje što od Valensije na ovom gostovanju na Vanda Metropolitanu može da se očekuje je makar jedan postignut pogodaka, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru G1+ uz kvotu 1.75 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.