Tiket dana: Poeni igrača

Večeras nas čeka novi ”večiti” derbi, ovog puta u ABA ligi. Od ishoda ovog meča umnogome će zavisiti onačan poredak na vrhu pred doigravanje. Evo predloga za učinak košarkaša. Kvote i granice važile su u trenutku postavljanja teksta.

Džoel Bolomboj (Crvena zvezda) – Poeni + (granica 9,5) @ 1.85 u MaxBet

Kada ne igra Miloš Teodosić kao da ne igra ni Bolomboj. Vidi se to i po učinku centra sa ruskim pasošem u prethodnim utakmicama dok je Teodosić bio povređen. Asistencije bivšeg srpskog reprezentativca ”hranile” su visoke igrače Zvezde i bez njega crveno-beli su vezali dva poraza u Evroligi koji ih mogu skupo koštati. Vraća se Teodosić, a trebalo bi to da pomogne i Bolomboju koji se izborio za status prvog centra. On u ABA ligi igra mnogo manje, trener Sferopulos ga štedi napora za Evroligu, pa mu je učinak u Evropi duplo bolji nego u regionalnom takmičenju. U Evroligi daje 10,5 koševa po meču, dok je u ABA ligi tek na nešto više od 5. Ovo je utakmica koja nadilazi regionalno takmičenje, a njena važnost je veća i od evroligaške. Bolomboj će igrati mnogo više i verujemo da će imati dvocifren učinak. Za (+) poene, na granicu od 9,5, koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 1.85.

Adam Hanga (Crvena zvezda) – Poeni + (granica 6,5) @ 1.85 u MaxBet

I za ovog iskusnog košarkaša smatramo da će imati solidnu minutažu u derbiju. Hanga je odličan odbrambeni igrač, neko će morati da pazi na Pantera i Doužera, a Lazić bi lako mogao da uđe u problem sa ličnim greškama. Mađarski reprezentativac je odigrao odlično u Berlinu ali je i njegova igra ostala u senci očajnog timskog izdanja Zvezde. Hanga je košarkaš koji uskoro puni 35 godina, u bogatoj karijeri igra je, između ostalih timova, i za oba španska velikana, i njegovo iskustvo može biti jako važno u ovakvim utakmicama. Prošustio je dobar deo sezone zbog povrede kolena, ali nam se čini da je sada potpuno spreman, a u oba meča protiv Partizana ove sezone, na kojima je igrao, davao je po 11 koševa. Trebalo bi sada da bude preko 6,5, koliko mu je zadata granica u kladionici MaxBet sa kvotom 1.85 za (+) koševe.

Zek Ledej (Partizan) – Poeni + (granica 10,5) @ 1.83 u MaxBet

Kako je Ledej odigrao protiv Žalgirisa izgleda da je njegova povreda kuka prošlost. Imao je sjajni krilni centar dosta problema na par utakmica pre ove sa Litvancima, nije ličio na sebe protiv Fenera, panatinaikosa, pa ni Makabija, ali je zato Žalgirisu ubacio 21 poen uz 5 skokova i poneo epitet igrača utakmice. Kao i prošle sezone Zek Ledej igra više od 30 minuta u proseku u Evroligi, dok u regionalnom takmičenju ima malu ”poštedu” i Obradović ga u proseku drži jedno poluvreme ukupno. U oba takmičenja u proseku ubacuje 10 koševa po meču, a znajući koliko je motivisan protiv Zvezde, pogotovo kada Partizan gostuje, očekujemo da bude makar na tom svom proseku, tačnije da ga prebaci. Granica za učinak Zeka Ledeja je 10,5 poena a za (+) koševe kvota je 1.83 u kladionici MaxBet.

Pi Džej Doužer (Partizan) – Poeni + (granica 12,5) @ 1.83 u MaxBet

Novajlija iz SAD polako preuzima dirogentsku palicu u Partizanu. Bivši igrač Denvera je fantastičan košarkaš, ali su mnogi sumnjali u to da može u Evropi igrati na mestu plejmejkera. Posle povrede Avramovića angažovan je i Džejlin Smit, ali se čini da to nije bilo potrebno. Doužer je uzeo loptu kod sebe i u prethodnih nekoliko mečeva pokazao o kakvom se znalcu radi. Makabiju je ubacio 23 poena uz 7 skokova, u Atini mu je malo falilo za tripl-dabl protiv Panatinaikosa, a u trijumfu nad Žalgirisom učestvovao je sa 23 poena i 4 asistencije. Pritom treba reći da je bukvalno sam održavao Partizan u životu u prvoj i drugoj četvrtini. U tri meča protiv Zvezde je dva puta ubacio po 12 a jednom 9 koševa. Ono što mođe da brine je to što Doužer igra najbolje kada Panter nije u petorci, a za trijumf Partizanu trebaju obojica. Granica na Pi Džej Diužera u kladionici MaxBet iznosi 12,5 poena a kvota za (+) je 1.83.

Ukupna kvota na tiketu za nedelju u kladionici MaxBet iznosi 11.46.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.