Najava i analiza: Premijer liga, 22. kolo: Vanredno kolo posle kog će nam u Engleskoj mnoge stvari biti jasnije!

premijer liga

Pred nama je 22. kolo Premijer lige koje će biti odigrano u naredna 3 radna dana, pa će tako svi mečevi počinjati u večernjim terminima. Liverpul koji je trenutni lider na tabeli, dočekaće zahuktalu ekipu Čelsija, a sve to nakon objave dugogodišnjeg trenera Jirgena Klopa da napušta kormilo na kraju sezone. Mančester Siti će dočekati Barnli i imaće odličnu priliku da upiše četvrti uzastopni trijumf, a Kompani će ponovo izaći na teren Etihada, samo ovog puta kao trener protivničke ekipe. Arsenal će nakon ubjedljivog trijumfa u prethodnom kolu, gostovati kod ekipe Notingem Foresta. Njukasl će imati težak zadatak na Vila Parku u namjeri da prekine seriju od 4 uzastopna poraza, dok će Totenhem dočekati Brendford. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize.

Notingem Forest – Arsenal – 2 @ 1.56 u MozzartBet

Dočekaće ekipa Notingem Foresta na svom Siti Graundu Arsenal u meču koji će otvoriti 22. kolo Premijer lige. Ono što odmah odmah upada u oči jeste broj izostanaka kod domaće ekipe, uslijed reprezentativnih obaveza igrača. Čak 6 igrača Notingema je na Afričkom kupu nacija i sigurno je da će mnogo nedostajati ekipi u ovom teškom meču. Domaći tim je trenutno na 16. mjestu na tabeli sa 20 osvojenih bodova, što je 4 više od timova koji se nalaze u opasnoj zoni. Notingem je u poslednjih 5 mečeva upisao 3 poraza i 2 trijumfa, a u poslednjem kolu je od njih bio bolji Brendford rezultatom 3:2. Arsenal je sa druge strane u prethodnom kolu prekinuo seriju loših rezultata i tako upisao prvi trijumf u okviru Premijer lige u novoj 2024. godini, pošto su na Emirejtsku ubjedljivo slavili protiv Kristal Palasa rezultatom 5:0. Artetin tim je trenutno na 3. mjestu na tabeli sa 43 osvojena boda, 5 manje od prvoplasiranog Liverpula. Arsenal ovde jednostavno mora iskoristiti širiku tima i slaviti na suvi kvalitet, ukoliko misle da nastave trku za trofej Premijer lige. Naš prijedlog je prema tome čista dvojka po kvoti 1.56 u MozzartBet kladionici.

Fulam – Everton – 1X&0-3 @ 1.87 u MeridianBet

Igrao je Fulam sredinom decembra možda i najljepši fudbal na Ostrvu i činilo se kako u timu sve funkcioniše na sjajan način. Međutim nakon toga je došao nešto gušći i teži raspored, što je rezultovalo nešto slabijim učinkom u poslednje vrijeme i očiglednim padom forme. Za vrlo kratko vrijeme su eliminisani iz polufinala Liga kupa od Liverpula, a potom i iz FA kupa prije par dana od Njukasla (0:1). U Premijer ligi su trenutno na 13. mjestu na tabeli sa 24 osvojena boda, uz samo 1 trijumf u poslednjih 5 mečeva. Everton je u poslednjem kolu, koje su odigrali prije skoro 3 sedmice, prekinuo niz od 3 uzastopna poraza i upisao remi sa Aston Vilom na svom Gudisonu (0:0). Sa 17 osvojenih bodova trenutno se nalaze tik iznad opasne zone, sa samo bodom više od Lutona. I oni su kao i Fulam eliminisani iz FA kupa, upravo od direktnog rivala u borbi za opstanak Lutona. Mišljenja smo da će ovaj meč biti veoma tvrd i borben, te da nećemo vidjeti više od 3 gola na utakmici, a domaćin po nama trenutno posjeduje kvalitetniji sastav koji na domaćem terenu igra dosta bolje nego u gostima. Naš prijedlog za ovaj meč je igra 1X&0-3 po kvoti 1.87 u MeridianBet kladionici.

Luton – Brajton – 3+ @ 1.63 u MaxBet

Mnogi su nakon 10 odigranih kola otpisali Luton i bilo je već viđeno da su oni prvi povratnici u Čempionšip. Međutim simpatični Luton je vrlo brzo sve demantovao i pokazao da se nisu slučajno našli u elitnom društvu. Prije par dana su eliminisali Everton iz FA kupa i plasirali se u osminu finala ovog takmičenja. Sa 16 osvojenih bodova nalaze se na 18. mjestu na tabeli i sigurno je da će do kraja sezone svaki meč za njih biti jedno malo finale. Brajton je nastavio tamo gdje je stao prethodne sezone, igraju veoma lepršavo i skoro svaki meč gledamo rapsodiju na terenu. U poslednje vrijeme su povrede nekih ključnih igrača doprinijele da se igra malo transformiše i da se odbrana dodatno zategne, što je rezultovalo sa 2 uzastopna remija bez golova u Premijer ligi. Sa 32 osvojena boda trenutno se nalaze na visokom 7. mjestu na tabeli, a ono što je veoma zanimljivo je da su na 10 gostovanja ove sezone primili čak 19 golova. Mišljenja smo da nas u ovom meču očekuje dosta golova, pa vam predlažemo igru 3+ po kvoti 1.63 u MaxBet kladionici.

Kristal Palas – Šefild Junajted – 1X&0-3 @ 1.60 u SuperBet

Kristal Palas kao i sezonama unazad vodi veliku bitku u donjem dijelu tabele i čini se da će i ove sezone uspiješno izvojevati opstanak u Premijer ligi. Trenutno su na 15. mjestu sa dvadeset i jednim osvojenim bodom, što i dalje nije dovoljno za miran san i nešto opušteniju igru, te će ovaj meč biti veoma važno ne izgubiti. Eliminisani su još ranije iz FA kupa i sada mogu sve snage da usmjere na opstanak. Šefild je trenutno u velikim problemima i veoma teško će biti do kraja obezbijediti dovoljan broj bodova za opstanak u eliti. Trenutno su na poslednjem mjestu na tabeli sa samo 10 osvojenih bodova, a ove sezone su upisali samo 2 trijumfa i čak 15 poraza. U poslednjih 5 kola ne znaju za trijumf, a u poslednjem su remizirali sa Vest Hemom na domaćem terenu (2:2). I oni su kao i Palas eliminisani iz FA kupa i to prije svega par dana od Brajtona (2:5), te će sada sve svoje raspoložive resurse preusmjeriti na ovo takmičenje. Naš prijedlog za ovaj meč je igra 1X&0-3 po kvoti 1.60 u SuperBet kladionici.

Aston Vila – Njukasl – GG3+ @ 1.75 u PrimoBet

Tima Unaja Emerija je i dalje visoko plasiran na tabeli, iako su u poslednja 3 kola Premijer lige upisali samo 1 trijumf. Nevjerovatno kakvu je transformaciju doživio klub koji se do nedavno borio za opstanak, a koji je trenutno na 4. mjestu na tabeli, sa istim brojem bodova kao i drugoplasirani Mančester Siti (43). Aston Vila je uz lidera na tabeli Liverpul i Mančester Siti, jedini tim koji ove sezone ne zna za poraz na svom terenu, a svakako je da će Njukasl u ovom meču jurišati na sva 3 boda. Povrede su značajno uzele mahe kada je u pitanju ekipa Njukasla i sada im se igranje na više frontova itekako obija o glavu. Trenutno su na tek 10. mjestu na tabeli sa 29 osvojenih bodova, ono što zabrinjava je serija od 4 uzastopna poraza i sigurno je da će biti silno motivisani da konačno upišu bodove. Sigurno je da ćemo gledati jedan zanimljiv meč, te vam preporučujemo igru GG3+ po kvoti 1.75 u PrimoBet kladionici.

Totenhem – Brendford – 1X&3+ @ 1.83 u MozzartBet

Ušao je Totenhem nekako neobavezno i bez ambicija u ovu sezonu i čini se da je upravo to doprinijelo da se Postekogluov tim ovako dobro pokaže u prvom dijelu sezone. Sa 40 osvojenih bodova Totenhem je i dalje u igri za prvu poziciju iako zaostaje 8 bodova za Liverpulom, ali svakako je taj bodovni minus nadoknadiv. Igraju veoma lepršavo tokom čitave sezone iako i oni nisu imali sreće sa povredama. Najbolji igrač Totenhema iskusni Son je odsutan uslijed reprezentativnih obaveza, ali je ohrabrujuća vijesti da je Medison ponovo počeo sa treninzima te da će kandidovati za ovaj meč. Brendford je povratkom Tonija u poslednjem kolu pokazao da će to biti njihovo najveće pojačanje u nastavku sezonu. Slavili su na domaćem terenu protiv Notingema rezultatom 3:2 i tako prekinuli seriju loših rezultata, te su trenutno na 14. mjestu na tabeli sa 22 osvojena boda. Totenhem igra veoma efikasne mečeve na svom terenu ove sezone, a mišljenja smo da će uz pozitivan rezultat za domaćina u ovom meču biti viđena makar 3 gola. Prema tome predlažemo igru 1X&3+ po kvoti 1.83 u MozzartBet kladionici.

Mančester Siti – Barnli – 4+ @ 1.89 u MeridianBet

Imaće Gvardiola i njegova ekipa itekako dosta posla u nastavku sezone gdje ih očekuju najbitniji mečevi, kako u Premijer ligi tako i u Ligi šampiona. Trenutno zaostaju 5 bodova za prvoplasiranim Liverpulom ali imaju i utakmicu manje, što nam govori da će borba za titulu biti zanimljivija nego ikad. U poslednje vrijeme su značajno podigli formu, što govore i 3 uzastopna trijumfa u Premijer ligi ali i trijumf na gostovanju kod Totenhema i prolazak u osminu finala FA kupa. Barnli je uz Šefild ove sezone najveći kandidat za ispadanje i povratak u drugi rang. Ekipa koju sa klupe predvodi proslavljeni kapiten upravo Mančester Sitija – Kompani, imaće veoma težak zadatak da upiše bodove na Etihadu. U poslednjem kolu su remizirali sa Lutonom na domaćem terenu (1:1), što je bio njihov 12 bod ove sezone, koji je dovoljan za samo pretposlednje 19. mjesto na tabeli. Barnli takođe posjeduje drugu najgoru odbranu i ligi, te smo mišljenja da će ovo biti jedan veoma efikasan meč. Prema tome predlažemo igru 4+ po kvoti 1.89 u MeridianBet kladionici.

Liverpul – Čelsi – 1 @ 1.65 u MaxBet

Bilo veoma emotivno na meču Liverpula i Noriča koji je odigran prije par dana u okviru šesnaestine finala FA kupa. Klop je objavio da odlazi na kraju sezone i to je sigurno mnogo potreslo sve navijače Redsa, kojima će ova borba za titulu sada svakako dobiti novi okvir. Liverpul ove sezone igra veoma dobar fudbal i zasluženo su na prvom mjestu na tabeli sa samo jednim porazom u ovoj sezoni, po čemu daleko odskaču od ostalih timova. U poslednjem kolu su ubjedljivo slavili na gostovanju protiv Bormuta rezultatom 0:4, što je bila njihova 14 pobjeda ove sezone. Čelsi se u poslednje vrijeme malo trgao i konačno počeo da igra pravi fudbal i osvaja bodove. U Premijer ligi su vezali 3 uzastopna poraza, a trenutno su na 9. mjestu na tabeli. Takođe obezbijedili su i plasman u finale Liga kupa gdje će igrati upravo protiv Liverpula, dok su prije par dana odigrali neriješeno sa Aston Vilom u okviru FA kupa, te će taj meč biti ponovljen. Mišljenja smo da je Liverpul u ovom momentu kvalitetnija ekipa te da će na svom terenu slaviti protiv Čelsija. Kvota na pobjedu domaćina je 1.65 u MaxBet kladionici.

Vest Hem – Bormut – 1 @ 2.40 u SuperBet

Čekićari u poslednje vrijeme igraju zaista sjajan fudbal i biće veoma zanimljivo ih gledati u nastavku sezone. Dejvid Moes je zaista sklopio sjajan tim, što su potvrdili i plasmanom u osminu finala Lige Evrope, dok su u Premijer ligi trenutno na 6. mjestu na tabeli 35 osvojenih bodova. U poslednjih 5 mečeva ne znaju za poraz, a u poslednjem kolu su remizirali sa Šefildom (2:2), što je svakako bilo malo neočekivano. Neočekivano se eliminisani iz šesnaestine finala FA kupa od Bristola i sada će sasvim sigurno sve snage usmjeriti na Premijer ligu i Ligu Evrope. Bormut je nakon serije dobrih rezultata zaigrao nešto lošije, što je rezultovalo sa 2 ubjedljiva poraza u Premijer ligi, doduše protiv kvalitetnog Totenhema i Liverpula. Sa 25 bodova nalaze se na 12. mjestu na tabeli, a sa 39 primljenih golova imaju jednu od najslabijih odbrana u ligi. Mišljenja smo da će Vest Hem u ovom meču trijumfovati, pa vam predlažemo čistu jedinicu po kvoti 2.40 u SuperBet kladionici.

Vulvs – Mančester Junajted – 3+ @ 1.73 u PrimoBet

Meč koji će zatvoriti 22. kolo je onaj između Vulsa i Mančester Junajteda. Vukovi igraju zaista dobar fudbal u poslednje vrijeme, a posle 3 vezana trijumfa u Premijer ligi, u poslednjem kolu su upisali remi sa Brajtonom (0:0) što je svakako sjajan rezultat. Sa 29 osvojenih bodova nalaze se na 11. mjestu na tabeli, dok su prije par dana bili uspiješni i u okviru FA kupa gdje su se plasirali u osminu finala nakon pobjede na Vest Bromom rezultatom 0:2. Mančester Junajted je takođe obezbijedio plasman u narednu rudnu eliminišući Njuport rezultatom 2:4, te će to zasigurno biti takmičenje koje će strijemiti da osvoje. U Premijer ligi su trenutno na 8. mjestu na tabeli sa 32 osvojena boda, a za trijumf u prvenstvu ne znaju više od mjesec dana. Po svemu sudeći ovaj meč ima mnogo potencijala da vidimo veliki broj golova, pa vam prema tome predlažemo igru 3+ po kvoti 1.73 u PrimoBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.