TIP DANA: Aston Vila – Njukasl: Vila nastavlja teror u Birmingemu!

Od utorka je na programu pregršt veoma interesantnih mečeva pošto je na programu vanredno kolo engleske Premijer lige, a za vas smo ovog puta pripremili duel koji će biti odigran na Vila Parku, gde će ove sezone sjajna Aston Vila ugostiti Njukasl.
Početak susreta između ova dva tima je zakazan za 21:15h.

Aston Vila: Može li tim iz Birmingema do Lige šampiona?

Aston Vila je ne tako davno igrala u Čempionšipu, i to čak tri sezone, a 2019. se tim iz Birmingema vratio u najkvalitetniji rang engleskog fudbala, i sve do dolaska Unai Emerija na klupu i to sredinom prošle sezone, ova ekipa nije postizala značajnije rezultate u najboljoj ligi na svetu.
Prošlu sezonu je Aston Vila završila na sedmom mestu na tabeli, što je ovom klubu donelo plasman u Ligu konferencije. Kada smo već kod trećeg po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, treba istaći da je engleski predstavnik jedan od glavnih kandidata za osvajanje ovog trofeja, a grupnu fazu su Emerijevi puleni završili na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasiranu Legiju, što je bilo dovoljno za direktan plasman u osminu finala.
Kao što je to ovde već dosta puta pomenuto, utisak je da ni oni najveći optimisti pred početak sezone nisu mogli da naslute da će tim sa Vila Parka igrati na ovako visokom nivou u ovogodišnjem izdanju engleske Premijer lige.
Naime, trenutno se tim koji je čak sedam puta osvajao englesko prvenstvo nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz isti broj bodova kao i trećeplasirani Arsenal, ali i uz tri boda viška u odnosu na petoplasirani Totenhem. U prošlom kolu engleskog šampionata su izabranici Unai Emerija samo remizirali na gostovanju kod Totenhema, pošto je taj meč završen bez pogodaka. Pre toga je Aston Vila bila bolja na svom terenu od Barnlija, i to u jednom sjajnom duelu koji nam je doneo čak pet pogodaka, pošto je na kraju bilo 3:2 za domaćina.
Inače, na domaćem terenu je ova ekipa do sada odigrala deset mečeva i ostvarila čak devet trijumfa uz samo jedan remi, i to protiv Šefilda kada je bilo 1:1, pa sve to klub sa Vila Parka čini najboljom domaćom ekipom u ovogodišnjem izdanju Premijer lige.
Za kraj, Aston Vila je za vikend imala obaveze u FA Kupu, gde je ovaj tim remizirao na gostovanju kod Čelsija, kada nije bilo pogodaka, pa će se taj duel ponoviti 7. februara na Vila Parku, i kako stvari stoje čini se da je tim iz Birmingema favorit, pogotovu što u dosadašnjem toku sezone četa Unai Emerija još uvek ne zna za poraz na domaćem terenu.

Njukasl: Četiri vezana poraza u prvenstvu!

Iza Njukasla je vrhunska sezona, pošto su Svrake konačno uspele da se domognu plasmana u Ligu šampiona, što naravno i jeste bio jedan od primarnih ciljeva od kako su crno-beli dobili prebogate vlasnike. Od prvog do poslednjeg kola je tim sa Sent Džejms Parka igrao na veoma visokom nivou, i na kraju stigao do četvrtog mesta, što nije nimalo lako u ovako paklenoj konkurenciji, kakva je u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala.
Kada smo se već dotakli elitnog takmičenja, treba istaći da engleski predstavnik nažalost nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazi, uz konstataciju da su crno-beli bili u “grupi smrti”, gde su pored njih još bili i PSŽ, Milan i Borusija iz Dortmunda. Na kraju su izabranici Edi Hau zauzeli poslednje mesto na tabeli i nisu uspeli da dođu ni do nastavka takmičenja u Ligi Evrope, a odlučujući meč u poslednjem kolu na Sent Džejms Parku protiv italijanskog Milana, pripao je Rosonerima koji su slavili sa 1:2, i na kraju stigli do nastavka takmičenja u Ligi Evrope.
Što se tiče Premijer lige, ponovo su popularne Svrake startovale dosta dobro u najboljoj ligi na svetu, međutim, kako je vreme prolazilo tako su i crno-beli igrali sve slabije, pa se u ovom trenutku izabranici trenera Haua nalaze tek na desetom mestu na tabeli i kako sada stvari stoje sva je prilika da Njukasl naredne sezone nećemo gledati u evropskim takmičenjima.
Naime, na poslednja četiri susreta u prvenstvu Njukasl je doživeo isto toliko poraza, a u prošlom kolu je tim sa Sent Džejms Parka poražen na svom stadionu od Mančester sitija, u jednom spektakularnom susretu koji su Građani rešili u svoju korist rezultatom 2:3, iako su crno-beli sve do 74. minuta meča vodili sa 2:1, ali su onda na scenu stupili De Brujne i Bob i doneli veoma važan trijumf aktuelnom šampionu Engleske, koji je takođe imao dosta problema u poslednje vreme.
Inače, na gostovanjima je Njukasl do sada odigrao devetnaest mečeva na strani i utisak je da se ovaj tim do sada nimalo nije proslavio van svog terena, pošto je u tom periodu ovosezonski predstavnik Engleske u Ligi šampiona ostvario samo jedan trijumf, dva remija i čak sedam poraza, što je svakako nedopustivo za tim koji je i ove sezone imao evropske ambicije, ali kako sada stvari stoje deluje da će sve ostati samo na tome.

Naš predlog

Na prvi pogled, vidimo da se radi o jednom veoma teškom meču za prognoziranje, međutim, kada se sve sabere i oduzme deluje zaista da je u ovom trenutku Aston Vila bolji rival i da će doći do novog trijumfa, a samim tim se još više približiti plasmanu u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje, pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.92.

Inače, Aston Vila je kao što smo već napomenuli najbolja domaća ekipa u Premijer ligi, a uglavnom klub iz Birmingema svoje protivnike na Vila Parku lomi u prvom delu igre, pa vam savetujemo da se oprobate sa prelazom 1-1 uz fantastičnu kvotu 2.85.

Za očekivati je da nam ovaj duel donese i dosta pogodaka, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.