Tip dana košarka: Monako – Partizan: Crno-beli u Kneževini jure priključak za vodećim ekipama!

Ekipa Partizana će u okviru 24. kola u goste ekipi Monaka. Izabranici Željka Obradovića će nakon poraza u derbiju pokušati da ostvare veoma značajnu pobjedu u Kneževini, koja bi ih značajno približila plasmanu u četvrtfinale. Prošle godine je u ovoj dvorani ostvaren veoma bitan trijumf, pa se u Partizanu nadaju da bi to mogli ponoviti i ovog puta. Utakmica je na programu od 19 časova.

Monako: 5 pobjeda u nizu kao sjajna uvertira pred važan meč!

Želi Monako na kraju ligaškoj dijela sezone u Evroligi plasman među šest najboljih timova, odnosno direktnu kartu za Top 8 fazu, a u prošlom kolu je u Istanbulu u okviru 23. kola napravio korak ka tom cilju. U prepunoj Sinan Erdem dvorani, pred oko 16.000 domaćih navijača dobio je neizvjesnu završnicu meča sa Efesom rezultatom 78:80.
Centimetar je nedostajao Rodrigu Buboi da odvede utakmicu u produžetak i potencijalno postane heroj turskog predstavnika koji se ove sezone muči u elitnom evropskom takmičenju. Trojkom u poslednjem minutu Francuz je potpuno vratio u igru Efes (76:77), a nakon što je Eli Okobo pogodio oba penala, Buboa se još jednom digao na šut za tri i zavrnuo mrežicu. Euforija u dvorani trajala je sve dok sudijska trojka nije provjerila snimak, a on je pokazao da je bek domaćeg tima vrhom patike ipak nagazio na liniju. Do kraja je ostalo 7,4 sekunde, a umjesto 79:79, na semaforu je stajalo 78:79. Novi faul nad Okobom, ali i samo jedno pogođeno bacanje košarkaša Monaka otvorilo je priliku Efesu, za preostalih pet i po sekundi domaći su prenijeli loptu na polovinu rivala, Buboa je odapeo još jednu trojku, ali je promašio čitav obruč i na neki način postao tragičar, iako je jasno da bez njegovih prethodnih poena ekipa Erdema Džana ne bi imala šansu za trijumf.
Čitav meč bio je prilično neizvjestan, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, ali nijedna nije stekla dvocifrenu prednost. Efes je imao 43:39 na poluvremenu, u jednom trenutku treće dionice stigao do +8 (47:39), ali je ekipa Saše Obradovića u nastavku odigrala sjajnu napadačku dionicu i sa 26 poena obezbijedila sebi +5 pred odlučujući period. Zvanje najboljeg strijelca u gostujućem timu podjelili su Majk Džejms i Eli Okobo sa po 16 poena, Džordan Lojd je imao 14, a Alfa Dijalo 11.
Nakon tog trijumfa Monako je izbio na 6. mjesto na tabeli sa ukupno 13 pobjeda i 10 poraza, a večerašnji meč sa Partizanom će biti veoma značajan, pošto gosti iz Beograda zaostaju samo jednu pobjedu.
Pobjedom nad Šalonom u nacionalnom prvenstvu Francuske za vikend, dodatno su se učvrstili sa na prvom mjestu na tabeli sa 19 pobjeda i samo jednim porazom.

Partizan: Kompletni crno-bijeli stižu u Monako!

Posle bolnog poraza od Crvene zvezde u nedelju u ABA ligi, Partizan se sprema za još dva izuzetno važna meča, ovoga puta u Evroligi. Crno-bijeli večeras igraju protiv Monaka, a u petak protiv Virtusa. Baš iz tog razloga Željko Obradović je odlučio da na duplo kolo u Evroligi povede svih 15 igrača koje ima na raspolaganju.
Crno-bijeli više nemaju problema sa povredama pa iz tog razoga trener Obradović uvijek mora da odabere koja tri igrača neće nastupati na utakmici. Na prethodne dvije to su bili Danilo Anđušić, Džejlin Smit i Tristan Vukčević. Ostaje da se vidi kakav će sada sastav biti, ali ono što je svakako olakšavajuća okolnost za Obradovića, može da bira jer sastav ovoga puta ne kroje povrede.
Mnogo je sličnosti u načinu na koji je Crvena zvezda dobila oba derbija u samo 20 dana. Od rane dvocifrene prednosti, razlike koja je u drugoj četvrtini išla nekoliko puta i do 21 poena, uz po sedam ubačenih trojki pred odlazak na pauzu. Sa većom energijom u pristupu, čvršćom odbranom i smislenim napadom. Suštinski, jedino raskršće dvije utakmice jesu završnice. Partizan je prije par večeri uspio da uvede derbi u završnicu za infarkt i imao šut za pobjedu, dok je s prvim danima januara zaustavljen pošto je prišao na devet poena zaostatka i Zvezda je tada bolje reagovala.
Ekipi Željka Obradovića se cijele sezone ponavlja ista stvar i to je sada već sistemski problem koji teško može da se riješi. Dovoljno je veliki da Fredi Gilespi izraste u heroja za jedno veče, odnosno da Džoel Bolomboj još jednim bravuroznim izdanjem potvrdi sve glasniju tezu da je Crvenoj zvezdi ono što je Matijas Lesor bio Partizanu prošle sezone. Tačnije, sve ono što Frenk Kaminski i Bruno Kaboklo nisu.
Još od trenutka kada je potvrđen transfer francuskog centra u Panatinaikos postalo je jasno da će šampion Jadranske lige imati vjerovatno najteži posao da na odgovarajući način nadomjesti sve ono što je donosio heroj južne tribine. A, dao je “cio paket”. Bez obzira na širi spektar napadačkih rešenja, Kaboklo i pogotovo Kaminski ne uspijevaju da pristupom, zalaganjem, energijom i kvalitetom u oba polja, prije svega defanzivno, da zamjene Lesora.
Posle 23 odigrane utakmice, Partizan je na pozitivnom učinku 12-11. Prvi naredni protivnik crno-bijelih, Monako ima jednu pobjedu više u odnosu na klub iz Humske i nalazi se na šestoj poziciji na tabeli elitnog takmičenja.
Ono što je uvek upečatljivo kada su susreti Partizana i Monaka u pitanju, drama je skoro pa zagarantovana. Prošle sezone je sve riješeno trojkom Kevina Pantera kada je Partizan obezbijedio prolaz u plej-of a ove sezone u Beogradu, klub iz Humske je slavio posle produžetka koji je izborio Majk Džejms ludom trojkom.

Naš prijedlog:

Monako kao izraziti favorit ulazi u ovaj meč, a kvota na njihovu pobjedu je 1.38 u MeridianBet kladionici. Daleko da je Partizan bez šanse u ovom meču, a kvota na pobjedu gostiju iz Beograda je okruglo 3.00.

Pošto obje ekipe igraju vrlo brzu košarku na veliki broj poena, mišljenja smo da će na meču biti viđeno više od 163 poena, pa vam predlažemo igru UP+ (granica 163.5) po kvoti 1.80 u MeridianBet kladionici. Predlažemo da probate i sa igrom G+ (granica 79.5) po kvoti 1.75. Takođe mišljenja smo da nas očekuje veoma neizvjesna utakmica, te da Partizan u ovom meču neće izgubiti većom razlikom od 7 poena. Prema tome naš prijedlog je i igra H2 (granica 6.5) po kvoti 1.80 takođe u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.