Najava i analiza: Bundesliga, 20. kolo: Lider u Darmštatu, stari derbi na Alijanc areni, Milioneri u Hajdenhajmu

Posle neočekivanog remija Bajera protiv Menhengladbaha, i to u Leverkuzenu, Bajern je primakao na samo dva boda zaostatka. Sve je prilika da će se ova dva tima boriti za Salataru, kao i to da će za još dva upraženjana mesta u Ligi šampiona konkurisati Dortmund. Štutgart. Lajpcig i Ajntraht. Tri ekipa sa dna tabele su najugroženije, ali mirno ne spava ni Union Berlin. U 20. kolu Leverkuzen ide na gostovanje u Darmštat dok će Bajern na svom terenu ugostiti Borusiju iz Menhengladbaha. Kvote iz najave važile su u trenutku pisanja analize.

Hajdenhajm – Dortmund – 2 @ 1.76 u SuperBet

mada su debitanti u Bundesligi fudbaleri Hajdenhajma igraju odlično i moralo bi mnogo toga da krene po zlu da bi se našli među timovima koji će ispasti na kraju. Sada su daleko i od razmišljanja o toj soluciji jer imaju šest uzastopnih mečeva bez poraza, sa tri pobede i tri remija. Godinu su završili sa tri vezane pobede a 2024. otvorili sa tri nerešena rezultata. Njihove utakmice pravo su uživanje za gledaoce i prepune su pogodaka. Razloga za zadovoljstvo početkom godine imaju i navijači Borusije iz Dortmunda. Milioneri su jedini tim koji ima maksimalan učinak u tri utakmice odigrane u 2024. godini i vratili su se na mesto koje vodi u Ligu šampiona. Od borbe za titulu teško da će nešto biti ove sezone, oni su svoju priliku prokockali prethodne, ali su u dobroj situaciji u Ligi šampiona gde ih uskoro očekuje dvomeč osmine finala protiv holandskog PSV-a. Hajdenhajm je jesenas svoj prvi bod u eliti uzeo baš u Dortmundu, u 3. kolu, a sada očekujemo revanš Borusije. Za dvojku se dobija kvota 1.76 u kladionici SuperBet.

Bajern – Menhengladbah – GG3+ @ 1.95 u MaxBet

Bavarci su ponovo plesali ivicom oštrice, ni dva gola prednosti nisu im bila dovoljna da mirno čekaju finiš meča u Augzburgu, a ko zna šta bi na kraju bilo da je Sven majkl realizovao jedanaesterac u finišu. Ovako je na kraju Bajern slavio sa 3:2 i primakao se Leverkuzenu na samo dva boda zaostatka. Zasluge za smanjenje distance u većoj meri idu na adresu fudbalera Borusije iz Menhengladbaha koja je uzela bod na Baj areni. Da sve bude čudnije Farmaceuti nisu uspeli da zatresu mrežu Menhengladbaha, a to se njima baš retko dešava. Za Borusiju ovaj bod ima veću psihološku težinu od one praktične. Na tabeli su i dalje u grupi timova koji drže zlatnu sredu ali su shvatili da se mogu nadmetati i sa onim najboljim timovima. Samo sedam dana kasnije čeka ih duel sa drugoplasiranom ekipom, aktuelnim šampionom Bajernom, pa će moći da primene ono što su naučili u meču sa Farmaceutima. Bajern je slavio 2:1 u Menhengladbahu jesenas ali je zato izgubio proletos. Međutim, u dve prethodne sezone Bajern nije uspeo da pobedi Borusiju u Minhenu, jednom su slavili Ždrepci a jednom je bilo nerešeno. Očekujemo zanimljiv meč i golove na obe strane. Za GG3+ kvota je 1.95 u kladionici MaxBet.

Bohum – Augzburg – GG @ 1.65 u Meridianbet.

Bohum je odličan start u 2024. godini prekinuo porazom u Dortmundu ali to i nije bilo mesto gde se mogu tražiti bodovi. Za sada je sve pod kontrolom, Bohum je 14. ali sa 8 bodova više od Kelna, tima u zoni baraža. Opstanak je daleko, ali ako nastave sa dobrim partijama ne bi trebali da imaju većih problema oko njegovog obezbeđivanja. Šansa za nove bodove otvara se u meču sa Augzburgom. Bavarci su jesenas igrali odlično na svom terenu, u Augzburgu su poraženi samo od Darmštata, a u prethodna dva meča na svom terenu upisali su dva poraza. Međutim, igrali su protiv dve najbolje ekipe, Bajera i Bajerna, i oba puta su pružili odličan otpor, ali ih sreća nije pogledala. Povoljna okolnost po Augzburg je činjenica da su između ta dva neuspeha pobedili u Menhengladbahu, pa se na tabeli ništa dramatično po njih nije desilo. U prvom okršaju u sezoni između ova dva tima gledali smo pravu goleadu u Augzburgu i podelu bodova rezultatom 2:2. Po gol bi morao da padne i sada, pa za GG u kladionici Meridianbet dobijate koeficijent koji iznosi 1.65.

Darmštat – Leverkuzen – 2,3+ @ 1.67 u SuperBet

U najgorem trenutku po Darmštat u goste im dolazi lider na tabeli. Bajer je ispustio dva boda na svom terenu protiv Menhengladbaha i sigurno da se bi ne sme da dozvoli još jedan kiks jer bi u suprotnom, najvervatnije, prepustio prvo mesto Bajernu. Ipak, čini nam se da remi sa Borusijom i nije baš toliko iznenađenje. Od početka 2024. godine vide se pukotine u igri tima iz Leverkuzena, pa su Augzburg dobili golom u poslednjim sekundama, a i u Lajpcigu su trijumfovali tako što su preokrenuli vožstvo domaćina i slavili sa 3:2, opet golom na isteku meča. Ljiljani su uzeli samo jedan bod u poslednja tri kola i sve su u težoj poziciji. Darmštat je poslednji sa 11 bodova, koliko ima i Majnc, ali novajlija ima i slabiju gol razliku. U prošlom kolu su igrali jako važan meč u Berlinu protiv Uniona, ekipe koja je prva iznad crte i koja je legitimna meta za sva tri tima iz zone ispadanja. Nadali su se pobedi i bodovnom poravnanju sa Berlincima, a poraženi su 1:0 i sada zaostaju 6 bodova za timom koji je igrao jesenas Ligu šampiona. Teško će Darmštat odoleti ekipi kakva je Bajer, a uz dvojku dodajemo i barem tri pogotka. Za 2,3+ kvota je 1.67 u kladionici SuperBet.

Frajburg – Štutgart – x @ 3.67 u Primobet

Švabe su počele godinu sa dva uzastopna poraza na strani ali su prošle sedmice zablistali kada su mnogi najmanje očekivali. Štutgart je dao pet golova Lajpcigu, direktnom konkurentu u bici za plasman u Ligu šampiona, a pobeda od 5:2 mogla bi da bude najava povratka forme sa početka sezone. U Frajburgu im neće biti lako, domaći tim uskoro nastavlja svoj put u Ligi Evrope dvomečom sa francuskim Lansom, a svoj prvi poraz u godini doživeli su prošle sedmice u Bremenu. Štutgart bi bio prezadovoljan četvrtim mestom, ova ekipa je prošlog proleća opstanak izborila tek u baražu, ali su Švabe i u četvrtfinalu DFB kupa i već u utorak igraju protiv Bajera u Leverkuzenu. Nisu imali sreće na žrebu, pogotovo zbog činjenice da je, uz njih i Farmaceute, samo još Menhenglabah predstavnik Bundeslige, uz 4 drugoligaša i jednog trećeligaša. Frajburg sigurno još uvek pamti ”petardu” sa Mercedes Benz arene iz septembra, tada je Štutgart slavio sa 5:0 i taj meč je, u neku ruku, pokazao da će Švabe ove sezone biti potpuno drugačiji tim. Nekako nam se čini da je ovde remi najrealniji, a sigurno bi oba tima bila i zadovoljna sa po bodom. Za x se u kladionici Primobet dobija koeficijent 3.67.

Majnc – Verder – 0-2 @ 1.80 u Mozzartbet

Za domaći tim meč ima ogromnu važnost. Majnc je na deobi poslednjeg mesta sa Darmštatom i do kraja sezone svaka utakmica je jedno malo finale. Povoljna okolnost je da imaju jedan zaostali meč i već u sredu će ga odigrati protiv uniona na svom terenu. Ne treba ni govoriti o tome koliko bi dobro za njih bilo da osvoje 6 bodova iz ove dve utakmice jer bi ih to dovelo na prag izlaska iz ”crvene” zone. Na dve utakmice odigrane u ovoj godini uzeli su jedan bod, remizirali sa Volfsburgom i minimalno poraženi u Frankfurtu, što je malo konkretnog benefita, osim povoljnog utiska. Verder je u seriji od šest mečeva bez poraza, a posebno su se istaklu i prethodna tri meča. Prvo su uzeli bod u Bohumu, onda slavili, prvi put u poslednjih 50 godina, u Minhenu protiv Bajerna, a onda prošle sedmice pobedili i Frajburg pred svojim navijačima. Odlaze u Majnc puni samopouzdanja, pogotovo jer su ovu ekipu pobedili sa 4:0 na svom Vezeru jesenas. čeka nas tvrd meča i mali broj golova, bar je to naše mišljenje. Za 0-2 gola koeficijent u kladionici Mozzartbet iznosi 1.80.

Keln – Ajntraht – 1x,2+ @ 2.26 u Meridianbet

utakmice između ova dva rivala uvek su više od igre mada se ne radi o klasičnom kompijskom derbiju. Sada je Ajntraht u povoljnijoj poziciji, Orlovi su u vrhu tabele i bore se ponovo za izlazak u Evropu, dok Keln ima samo jednu brigu a to je očuvanje statusa prvoligaša, makar i preko baraža. Jarčevi su sada na toj 16. poziciji koja na kraju sezone donosi igranje u dvomeču baraža protiv trećeplasiranog tima Cvajte. Loše su otvorili i 2024. godinu, sa dva poraza i jedni remijem, a pritom su dva puta bili domaćini. Keln ima samo jedan bod više od dve ekipe iza njih a legitimna meta im je Union koji je ispred sa 5 bodova više i utakmicom manje. To samo govori koliko je utakmica važna za ekipu iz Rajne Vestfalije, što može da bude mač sa dve oštrice, jer će pritisak koji će osećati uzeti svoj danak. Ekipa iz Frankfurta je uzela sedam bodova u tri poslednja meča, a mogli su i svih 9 da nisu ispustili dva gola prednosti u Darmštatu. Keln je samo jednom pobedio na svom terenu u 9 utakmica u aktuelnoj sezoni, ali već tri godine, ili pet poslednjih mečeva, ne znaju za neuspeh protiv Ajntrahta. Bod su uzeli i u Frankfurtu, pa bi trebalo bar jedan i pred svojim navijačima. Predlog je dupla šansa na domaćina uz bar dva gola ukupno. Za 1x,2+ kvota je 2.26 u kladionici Meridianbet.

Volfsburg – Hofenhajm – 1 @ 2.10 u SuperBet

Ni jedni ni drugi odavno nisu pobedili, domaćin ima četiri meča bez trijumfa a gost čak pet. S druge strane Vukovi retko gube, u tri kola koja su odigrana u 2024. godini imaju isto toliko remija, a svaki put je rezultat bio 1:1, u Majncu i Hajdenhajmu, te sa Kelnom na svom terenu. Hofenhajm tone na tabeli, osvojili su samo dva boda u prethodnih pet kola, i to po jedan u duelima sa novajlijama na svom terenu. Sve ovo se mora uzeti kao kriza tima iz Sinshajma i od velikih planova o povratku, možda čak i u Ligu šampiona, neće biti ništa. Sada je najvažnije da prekinu post, ali pobediti Volfsburg u gradu automobila nije lak zadatak. Domaćin je mnogo uspešniji pred svojim navijačima, a i njima je stalo do prekida niza bez trijumfa. Jesenas je Hofenhajm slavio protiv Vukova u Sinshajmu sa 3:1, to im je bila prva pobeda na svom terenu, ali je prošlog proleća u Volfsburgu meč pripao Vukovima. Domaći teren će i sada odlučiti, za jedinicu se u kladionici SuperBet dobija koeficijent koji iznosi 2.10.

Lajpcig – Union Berlin – 1,2+ @ 1.63 u MaxBet

Porazonm u Štutgartu Bikovi su ostali van zone plasmana u Ligu šampiona, što i nije čudo pošto su poraženi na sva tri meča posle nastavka sezone. Čini se da je Lajpcig u velikoj kriti i to baš pred dvomeč sa Realom iz Madrida u osmini finala LIge šampiona. Možda ti dueli sa Špancima i nisu toliko važni u ovom momnetu, najbitnije je da se pobedi Union, takođe tim koji se jesenas, po prvi put u svojoj istoriji, okušao u elitnom evropskom takmičenju. Berlincima bi mogli da se osvete uspesi iz prethodnih sezona, pogotovo iz prošle, jer očigledno još uvek nisu spremni da podjednako dobro igraju na tri fronta. Od dolaska trenera Bjelice Union je znatno popravio formu, solidno igraju i u 2024. godini, i uzeli su 4 boda u tri meča. U sredu imaju važniji duel od ovog, u zaostaloj utakmici gostuju u Majncu kod direktnog konkurenta u bici za opstanak. Bikovi jednostavno, kako umeju i znaju, moraju da pobede Union, a uz jedinicu verujemo i u bar dva gola domaćina. Za kombinaciju 1,2+ kvota u kladionici MaxBet iznosi 1.63.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.