Najava i analiza: La Liga, 23. kolo: Madridski derbi posle kog će mnoge stvari biti jasne, Đironina šansa za preuzimanje liderske pozicije!

Ove sedmice je na programu 23. kolo po redu u popularnoj La Ligi, a ovo kolo nam donosi mnogo zanimljivih mečeva. Real će odigrati gradski derbi protiv Atletika, te će tako imati najteži mogući zadatak da zadrže bodovnu prednost u odnosu na drugoplasiranu Đironu koja će na domaćem terenu ugostiti Real Sosijedad. Barselona će u goste razbuđenom Alavešu koji je vezao tri uzastopna trijumfa, dok će Atletik Bilbao dočekati Majorku na svom stadionu. Napominjemo da su kvote bile aktuelne u momentu pisanja analize.

Atletik Bilbao – Majorka – 1 @ 1.60 u MozzartBet

Tim iz Baskije igra fantastično ove sezone i do kraja sezone će voditi ogromnu borbu za TOP 4 i plasman u Ligu šampiona, međutim mnoge prognoze govore da će i peto mjesto biti dovoljno za plasman u elitni rang naredne sezone. Sa 42 osvojena boda nalaze se upravo na 5. mjestu na tabeli, 4 manje u četvrtoplasirane Barselone i 6 više od ljutog rivala Real Sosijedada. Trenutno su u nizu od čak 7 uzastopnih pobjeda na domaćem terenu, te se nadamo da će se taj niz nastaviti i posle ovog meča. Majorka se nakon 22. odigrana kola nalazi na 15. mjestu na tabeli sa 20 osvojenih bodova i čini se da će morati još da se bore kako bi bili sigurni u borbi za opstanak. U poslednjem kolu su poraženi na domaćem terenu od Betisa rezultatom 0:1, čime su prekinuli niz od 5 mečeva bez poraza. Ne blistaju na gostujućim terenima i na ovom meču prednost dajemo domaćoj ekipi. Prema tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.60 u MozzartBet kladionici.

Valensija – Almerija – 1 @ 1.65 u MeridianBet

Slijepi miševi su posle mnogo godina zaigrali u skladu sa renomeom kluba, pošto smo ih prethodnih sezona obično gledali u donjem dijelu tabele, nerijetko u borbi za opstanak. Ove sezone su nakon 22 odigrana meča na 8. poziciji na tabeli sa 32 osvojena boda i realnim šansama za plasman u kvalifikacije za neko takmičenje u Evropi, što bi bio ogroman uspijeh za njih. Seriju od čak 4 uzastopna trijumfa u La Ligi, prekinuli su u poslednjem kolu porazom od Atletiko Madrida rezultatom 2:0. Na domaćem terenu su u nizu od 5 mečeva bez poraza, te u ovaj meč ulaze kao apsolutni favorit. Šta reći o Almeriji, jedinom timu koji još uvijek ne zna za trijumf u prvenstvu. Sa 6 osvojenih bodova su zakucani za dno tabele i teško će se izboriti za status prvoligaša do kraja sezone. U poslednjih 5 mečeva su upisali čak 4 trijumfa, a sa 49 primljenih golova su najgora odbrana u La Ligi. Vjerujemo u još jednu dobru partiju Valensije, pa vam prema tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.65 u MeridianBet kladionici.

Granada – Las Palmas – X2 @ 1.62 u MaxBet

Granada je pored Almerije glavni kandidat za povratak u Segundu, pošto nakon 22 odigrana kola imaju samo 11 bodova i nalaze se na pretposlednjem mjestu. Tek 2 trijumfa i čak 15 poraza iz 22 utakmice, a gol razlika -22 je druga najgora u ligi. Sa 3 uzastopna poraza predstavljaju tim sa najgorom trenutnom formom. Las Palmas je pored Đirone najveće iznenađenje ove sezone i niko ove sezone nije lako uzeo bodove protiv njih. Sa 31. osvojenim bodom nalaze se na visokom 9. mjestu na tabeli i do kraja se očekuje borba za Evropu, a ne za opstanak kako su mnogi predviđali. Očigledno je da Las Palmas bolje igra na domaćem terenu ali se u poslednje vrijeme značajno više troše na gostovanjima, što nerijetko rezultuje osvojenim bodovima. Mišljenja smo da nas očekuje jedan borben i neizvjestan meč, te vam predlažemo igru X2 po kvoti 1.62 u MaxBet kladionici.

Alaveš – Barselona – GG @ 1.73 u SuperBet

Nije Alaveš dobro izgledao u poslednjem mjesecu 2023. godine i činilo se da će biti u ozbiljnim problemima kada je u pitanju borba za opstanak. Međutim po ulasku u novu 2024. godinu na 6 mečeva su upisali čak 4 trijumfa i tako se značajno uzdigli na tabeli. Sa 26 osvojenih bodova nalaze se na 11. mjestu na tabeli, a trenutno su u nizu od 3 uzastopna trijumfa. Barselona je nakon šokantnog poraza u pretposlednjem kolu protiv Viljareala uspijela da se trzne i da upiše veoma bitan trijumf u poslednjem kolu protiv Osasune (1:0). Nije sve idealno u Ćavijevom timu i ukoliko žele da povrate timsku hemiju i odlučno uđu u drugi dio sezone, moraju da uspostave kontinuitet dobrih igara. Sa 47 osvojenih bodova nalaze se na 4. mjestu na tabeli, čak 10 manje od prvoplasiranog Reala i svaki sledeći kiks je praktično opraštanje od titule. Po trenutnoj formi obje ekipe nameće se igra u kojoj će obje ekipe postići makar po gol, pa prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.73 u SuperBet kladionici.

Đirona – Real Sosijedad – GG @ 1.75 u PrimoBet

Nastavila je Đirona svoj pobjednički niz i u prethodnom kolu, iako nisu imali nimalo lak zadatak na gostovanju u Vigo kod ekipe Selte. Bilo je to jedna od rijetkih utakmica Đirone na kojoj je viđeno manje od 2 gola, pošto su tijesnom ali vrijednom pobjedom od 0:1 zadržali priključak za vodećim Realom. Sa 55 osvojenih bodova Đirona je na drugom mjestu na tabeli i ukolko Real ne slavi protiv Atletika mogli bi vrlo lako preuzeti lidersku poziciju. Doduše u goste im dolazi veoma nezgodni Real Sosijedad koji je u stanju da savlada svaku ekipu i koji ima veoma kvalitetan sastav. Sosijedad sa 36 osvojenih bodova zauzima 6. mjesto na tabeli, ali su ove sezone samo 4 puta poraženi. U poslednjem kolu su remizirali sa Rajo Valjekanom, te na ovo gostovanje odlaze motivisani i sa željom da u Baskiju odnesu sva 3 boda. Mišljenja smo da nas očekuje veoma zanimljiv meč dvije veoma kvalitetne ekipe, pa prema tome predlažemo igru GG po kvoti 1.75 u PrimoBet kladionici.

Viljareal – Kadiz – 1 @ 1.65 u MozzartBet

Ne liči Viljareal na sebe ove sezone i prosto je nevjerovatno da ove sezone imaju samo 6 trijumfa, te da se sa 23 osvojena boda nalaze na 14. mjestu na tabeli. Dugo vremena su bili bez pobjede, sve do prethodnog kola kada su na maestralan način savladali Barselonu u gostima rezultatom 3:5. Ta pobjeda im je sigurno ulila neophodno samopouzdanje pred nastavak prvenstva, a dobru formu će željeti da potvrde upravo u ovom meču. Kadiz će do kraja voditi grčevitu borbu za opstanak, što im je u neku ruku i predviđano na početku sezone. Sa 16 osvojenih bodova nalaze se na 18. mjestu na tabeli, sa bodom manje od Selte i Sevilje, te će svaka naredna utakmica za njih predstavljati malo finale. Na poslednjih 5 mečeva Kadiz ne zna za trijumf, a u tom periodu su upisali 3 poraza i 2 remija, od kojih je poslednji bio u prethodnom kolu kada su remizirali sa Atletik Bilbaom u meču bez golova. Mišljenja smo da je domaći tim u boljem momentumu i da je samim tim bliži pobjedi u ovoj dvoboju, pa prema tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.65 u MozzartBet kladionici.

Osasuna – Selta Vigo – PIK X @ 1.60 u MeridianBet

Jedan od najujednačenijih mečeva ovog kola odigraće Osasuna i Selta. Dvije ekipe koje tokom čitave sezone igraju po sistemu toplo/hladno i koje mogu da se nadigravaju sa svima. Osasuna je na 12. poziciji sigurna i po svemu sudeći neće imati problema u borbi za opstanak, dok će Selta morati još mnogo toga da učini da ostane u eliti. Seriju od 3 uzastopna meča bez poraza Osasuna je prekinula u prethodnom kolu protiv Barselone, dok je Selta na poslednja 2 meča u La Ligi upisala 2 poraza. Prvo je od njih bio bolji Real Sosijedad a potom i Đirona, te su sad na bilansu od 3 pobjede, 8 remija i 11 poraza. Sa 15 postignutih golova Selta je tim sa najmanje postignutih golova i jasno je da je efikasnost njihov najveći problem ove sezone. Po nama ovo je meč u kom će sitnice odlučiti pobjednika, a mi vam prema tome predlažemo igru PIK X po kvoti 1.60 u MeridianBet kladionici.

Betis – Hetafe – 1 @ 1.90 u MaxBet

Teško će Betis ove sezone preko domaćeg šampionata obezbijediti plasman u Ligu šampiona, što je poslednjih godina primarni cilj ekipe sa Benito Viljamarina. Nakon 22 odigrana kola nalze se na 7. mjestu na tabeli sa 34 osvojena boda, a kao i prethodnih godina tako i ove Betis većinu svojih bodova osvaja na domaćem terenu. Nakon poraza od Barselone u pretposlednjem kolu, u poslednjem su savladali Majorku na gostujućem terenu rezultatom 0:1 i tako značajno zakuvali stanje na tabeli. Hetafe je sa 29 osvojenih bodova na samoj sredini tabele i za njih će svaki naredni meč biti ispit zrelosti ekipe, pošto neće imati pretjerano veliki motiv za nešto više. U poslednjem meču su poraženi od Reala na svom terenu rezultatom 2:0, što je bio njihov 7 poraz ove sezone. Prednost po nama ima domaća ekipa, pa vam prema tome predlažemo jedinicu po kvoti 1.90 u MaxBet kladionici.

Real Madrid – Atletiko Madrid – GG @ 1.63 u SuperBet

Gradski derbi koji je veoma značajan i za jednu i za drugu ekipu. Real će eventualnim trijumfom ostati na liderskoj poziciji i tako još jednom odbiti nalet direktnog rivala za titulu, dok će Atletiko pobjedom na Santijago Bernabeu ponoviti biti u trci za titulu. Sa 57 osvojenih bodova Real je lider na tabeli, dok je Atletiko na trećem mjestu sa 47 osvojenih bodova. Oba tima su u veoma dobroj formi a poslednji derbi koji je odigran prije dvije nedelje, dobio je Atletiko nakon produžetaka i tako dokazao i sebi ali i navijačima da se protiv Reala može igrati. Njihovi dueli nam u poslednje vrijeme donosi jako veliki broj golova, a nadamo se da će tako biti i ovog puta. Real je u poslednjem kolu slavio protiv Hetafea, a Atletiko protiv Rajo Valjekana, pa tako u dobrom raspoloženju dočekuju derbi. Mi smo se opredijelili za golove, te vam predlažemo igru GG po kvoti 1.63 u SuperBet kladionici.

Rajo Valjekano – Sevilja – X2 @ 1.64 u PrimoBet

Bio je Rajo dugo vremena u gornjem dijelu tabele ali su onda uslijedili nešto slabiji mečevi, što je prouzrokovalo padom na 13. mjesto na tabeli. U poslednjih 5 mečeva su upisali 3 poraza, te po jedan remi i trijumf. U poslednjem kolu su nakon velike borbe poraženi od Atletiko Madrida rezultatom 2:1, što je bio njihov 8 poraz ove sezone. Sevilja sa druge strane izgleda neprepoznatljivo. Eliminisani su iz Evrope, igraju katastrofalno i trenutno su na diobi 16. mjesta sa samo 17 osvojenih bodova i samo 3 ostvarena trijumfa u ovoj sezoni. Samo bod su udaljeni od opasne zone, te je borba za opstanak njihova realnost ove sezone. Seriju od čak 4 uzastopna poraza su prekinuli u poslednjem kolu, kada su na domaćem terenu remizirali protiv Osasune, iako su vodili skoro tokom čitavog susreta. Tim iz Andaluzije jednostavno mora početi osvajati bodove, pa je po nama tim X2 po kvoti 1.64 u PrimoBet kladionici najrealniji.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.