Najava i analiza: Serija A, 23. kolo: Duel dva tima koja su do sada najviše pokazala!

Od petka su na programu mečevi 23. kola italijanske Serije A. Svakako, derbi kola se igra u Milanu gde će snage odmeriti Inter i Juventus, a svakako da će interesantno biti i na susretu između Atalante i Lacija.
Milan putuje kod Frosinonea, dok će aktuelni šampion Napoli ugostiti Veronu. Roma je vezala dva trijumfa od kako je na klupu seo De Rosi, a ovog puta će Vučica na svom terenu odmeriti snage protiv Kaljarija, što će ujedno biti i poslednji meč 23. kola najkvalitetnijeg ranga italijanskog fudbala.

Leće – Fiorentina – GG @ 1.95 u Maxbet

Sve pozitivno što smo videli od Lećea desilo se u prvih par kola ove sezone, kada je ovaj tim čak bio i na deobi prvog mesta na tabeli, ali od tada Krstović i drugari igraju jako loše i biće na kraju još i dobro ukoliko ova ekipa obezbedi opstanak u društvu najboljih.
U ovom trenutku se Leće nalazi na četrnaestom mestu na tabeli, a na poslednjih pet mečeva u Seriji A ovaj tim ne zna za trijumf.
U goste im stiže Fiorentina koja je nakon serije loših rezultata pala na šestu poziciju na tabeli, međutim, i to je dosta dobro, pošto je primarni cilj Viole plasman u Ligu Evrope.
U prošlom kolu je tim koji predvodi Vinčenco Italijano pružio dobar otpor Interu, ali su na kraju ipak Neroazuri slavili na tom duelu sa 0:1.
Vrlo je moguće da nam ovaj meč na Via del Mareu donese makar po jedan pogodak na obe strane pa savetujemo igru GG uz kvotu 1.95 u Maxbetu.

Empoli – Đenova – X2 @ 1.44 u Mozzartbet

Prvi meč subotnjeg programa se igra u Toskani gde će Empoli ugostiti Đenovu. Plavci se trenutno nalaze na pretposlednjem mestu na tabeli, ali je evidentno da ova ekipa u poslednje vreme igra dosta dobro, pošto je posle trijumfa na domaćem terenu protiv Monce, Empoli u prošlom kolu uspeo da remizira i protiv Juventusa na strani, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Đenova je jedno od najprijatnijih iznenađenja dosadašnjeg toka šampionata, a trenutno se popularni Grifoni nalaze na sredini tabele, preciznije na jedanaestom mestu.
U prošlom kolu je ova ekipa uspela da savlada Leće u gostima, a taj susret je završen rezultatom 1:2, što je sedmi vezani meč na kom ovaj tim nije doživeo poraz.
Mišljenja smo da bi ta serija mogla da se produži i na gostovanju u Toskani, pa vam predlažemo da odigrate duplu šansu X2 koju kladionica Mozzartbet plaća sa kvotom 1.44.

Udineze – Monca – 3+ @ 1.97 u Meridianbet

Udineze će mimo svih očekivanja imati dosta problema da sačuva prvoligaški status, a trenutno se popularne Zebre nalaze na sedamnaestom mestu na tabeli, koje je ujedno i poslednje koje na kraju prvenstva garantuje opstanak u društvu najboljih.
U prošlom kolu su crno-beli doživeli novi poraz u prvenstvu i to na gostovanju kod Atalante, a taj meč u Bergamu je završen rezultatom 2:0.
Monca će po svemu sudeći i drugu godinu zaredom uspeti da obezbedi opstanak u društvu najboljih, pošto se trenutno izabranici trenera Paladina nalaze na dvanaestom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja. U prošlom kolu je ovaj tim na svom stadionu savladao Sasuolo sa 1:0.
Deluje da bi ovo mogao da bude veoma efikasan meč, pa savetujemo igru 3+ uz sjajnu kvotu 1.97 u Meridianu.

Frosinone – Milan – 2 @ 1.67 u Superbet

Frosinone je dosta dugo igrao na veoma visokom nivou, međutim, deluje da tim iz prestonice u poslednje vreme ima baš dosta problema. Na poslednjih pet mečeva ova simpatična ekipa je ostvarila samo jedan trijumf, jedan remi i čak tri poraza, što je u ovom trenutku dovoljno za trinaesto mesto na tabeli, i pet bodova viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja. Ipak, u prošlom kolu je Frosinone remizirao na teškom gostovanju kod Verone, kada je bilo 1:1.
Što se tiče Milana, Rosoneri su u prošlom kolu nažalost samo remizirali na domaćem terenu protiv Bolonje, koja je došla do boda na tom meču nakon gola u sudijskoj nadoknadi, ali svakako treba napomenuti da su Rosoneri na tom duelu promašili čak dva penala, što je svakako previše.
Trenutno se nekadašnji šampion Evrope nalazi na trećoj poziciji na tabeli i kako sada stvari stoje poprilično je siguran na tom mestu.
Gosti su po našem mišljenju veliki favoriti, pa vam predlažemo da odigrate 2 za koju je kladionica Superbet pripremila koeficijent 1.67.

Bolonja – Sasuolo – 1 @ 1.80 u Mozzartbet

Generalno, navijači Bolonje mogu da budu prezadovoljni sa partijama svog omiljenog tima u ovogodišnjem izdanju Serije A, iako tim koji sa klupe predvodi Tijago Mota na poslednja četiri meča ne zna za trijumf. Sve to je trenutno dovoljno za osmo mesto na tabeli, a treba napomenuti da je Bolonja u prošlom kolu uspela da dođe do boda na jednom od najtežih gostovanja u Seriji A, kod Milana, a taj meč je završen rezultatom 2:2, nakon pogotka Orsolinija sa bele tačke u sudijskoj nadoknadi.
Sasuolo je godinama unazad nepredvidiv, i to je naravno slučaj i ove sezone. Klub iz Ređo Emilije se trenutno nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo bod viška u odnosu na najugroženije timove na tabeli, pa deluje da Neroverdima nakon nekoliko poprilično mirnih sezona, ovog puta predstoji velika borba za opstanak.
Bolonja igra sjajno na svom terenu i sigurno je da je favorit na ovom duelu pa savetujemo da se opredelite za jedinicu uz kvotu 1.80 u Mozzartu.

Torino – Salernitana – 3+ @ 2.18 u Meridianbet

Da je Torino igrao ovako dobro od samog starta sezone, sada bi se uveliko pričalo o borbi popularnih Bikova za plasman u neko od evropskih takmičenja, a ovako se izabranici Ivana Jurića trenutno nalaze na sredini tabele, odnosno na desetoj poziciji.
Na tri poslednja meča ovaj tim ne zna za poraz, a u prošlom kolu je Torino uspeo da slavi na veoma teškom gostovanju kod Kaljarija, kada je bilo 1:2.
Salernitanu ćemo po svemu sudeći naredne sezone gledati u Seriji B, pošto se Očoa i drugari trenutno nalaze na poslednjem mestu na tabeli uz čak šest bodova manjka u odnosu na timove koji su stacionirani u bezbednoj zoni.
U prošlom kolu je tim iz Salerna pružio dobar otpor Romi, ali to nije bilo dovoljno za podvig, pošto je Vučica na tom meču slavila sa 1:2.
Sva je prilika da će nam ovaj duel u Torinu doneti dosta pogodaka, pa savetujemo da se oprobate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.18.

Napoli – Verona – GG @ 2.10 u Maxbet

Napoli ni blizu ne igra onako dobro kao što je to bio slučaj prošle sezone, ali mora se priznati da je to bilo i očekivano. U ovom trenutku se aktuelni šampion Italije nalazi na devetom mestu na tabeli, a u prošlom kolu su Napolitanci remizirali na veoma teškom gostovanju kod Lacija, kada nije bilo golova, što svakako može da se navede kao dobar rezultat, pogotovu što su Lacijali pre toga vezali četiri trijumfa u prvenstvu.
Verona će imati velikih problema da sačuva prvoligaški status, a trenutno se tim iz grada ljubavi nalazi na šesnaestom mestu na tabeli, uz isti broj bodova kao i Kaljari, koji se primera radi nalazi na poziciji koja na kraju prvenstva znači i selidbu u Seriju B.
U prošlom kolu je Verona remizirala na svom stadionu protiv Frosinonea, a taj meč je završen rezultatom 1:1.
Napoli je naravno veliki favorit na ovom duelu, ali se čini da je daleko sigurnija varijanta igra GG za koju je Maxbet pripremio fantastičnu kvotu 2.10.

Atalanta – Lacio – 1 @ 2.08 u Primobet

Jedan od najzanimljivijih mečeva ovog kola se igra u Bergamu gde će Atalanta ugostiti Lacio. U poslednje vreme popularna Boginja igra na veoma visokom nivou, i kako sada stvari stoje čini se da će popularna Boginja voditi glavnu reč kada je u pitanju borba za četvrtu poziciju a samim tim i plasman u Ligu šampiona.
U prošlom kolu su izabranici Đanpjera Gasperinija bez većih problema na svom terenu savladali Udineze, a taj duel je završen rezultatom 2:0.
Lacio igra odlično u poslednje vreme, i sve to nakon bledog starta prvenstva, a u prošlom kolu je ova ekipa ipak samo remizirala na svom stadionu protiv Napolija, što je kada se sve sabere i oduzme meč koji su Rimljani možda i morali da dobiju, pogotovu što aktuelni šampion Italije igra jako loše ove sezone.
Bilo kako bilo, biće ovo okršaj za poziciju broj četiri, a veću prednost dajemo Atalanti koja igra sjajno na svom stadionu u poslednje vreme, pa vam preporučujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Primobet pripremila sjajnu kvotu 2.08.

Inter – Juventus – 1 @ 1.85 u Meridianbet

Derbi kola igra se u Milanu, gde će snage odmeriti dva tima koja su u dosadašnjem toku prvenstva ubedljivo najviše pokazala, a to su naravno Inter i Juventus.
Inter je lider na tabeli, i trenutno Neroazuri imaju bod viška u odnosu na drugoplasirani Juventus, ali i meč više od Stare dame, pa je sva prilika da je milanski gigant u jednoj veoma lepoj situaciji, i sigurno je da su izabranici Simonea Inzagija glavni favoriti za naslov prvaka Italije.
U prošlom kolu Serije A, Inter je slavio na veoma teškom gostovanju kod Fiorentine, a taj duel je završen rezultatom 0:1. Podsećamo vas naravno da je tim iz Milana nedavno došao i do trofeja u italijanskom Superkupu, nakon trijumfa nad Napolijem.
Juventus igra iznad svih očekivanja, a zanimljivo je da je čak i sam Masimilijano Alegri nedavno izjavio da je Inter prvi favorit za Skudeto. Nažalost, u prošlom kolu je ova ekipa samo remizirala na svom stadionu protiv Empolija, kada je bilo 1:1, a tome je u velikoj meri doprinelo isključenje za Milika, koje se desilo sredinom prvog dela igre.
Generalno, Stara dama retko pobeđuje na Đuzepe Meaci i mišljenja smo da je u ovom trenutku lider na tabeli bolji tim i da će to i te kako umeti da pokaže na ovom meču pa vam savetujemo da odigrate jedinicu za koju je kladionica Meridianbet odredila kvotu 1.85.

Roma – Kaljari – 1 @ 1.48 u Mozzartbet

Poslednji meč 23. kola italijanske Serije A se igra na Olimpiku gde će Roma ugostiti Kaljari. Prodisala je Vučica od kako je na klupu ovog tima seo Danijele De Rosi, a u ovom trenutku se tim iz prestonice Italije nalazi na petom mestu na tabeli uz samo bod manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Atalantu, pa deluje da će se Rimljani do kraja šampionata boriti za plasman u Ligu šampiona, što Murinjo nije uspeo da ostvari dva puta zaredom.
U prošlom kolu je Roma bila bolja od Salernitane u gostima, a čini se da je ovog puta očekuje dosta lakši posao protiv Kaljarija.
Tim sa Sardinije je trenutno stacioniran na osamnaestom mestu na tabeli sa isto toliko osvojenih bodova, a u prošlom kolu je ova ekipa poražena na svom stadionu od Torina kada je bilo 1:2, što je samo još više zakomplikovalo situaciju za popularne Sarde.
Smatramo da bi sve osim sigurne pobede Rome bilo veliko iznenađenje, pa vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom uz kvotu 1.48 u Mozzartu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.