Tiket dana Evroliga (petak, 02.02.2024)

Večeras se igra u pet evropskih hala u Evroligi čime će biti okončao i 25. kolo elitnog košarkaškog takmičenja. Kvote i granice iz tiketa bile su važeće u vreme njegovog sastavljanja.

Anadolu Efes – Olimpija Milano – UP+ (granica 160,5) @ 1.85 u MaxBet

Loši rezultati Pivara najzad su došli glave i treneru Emreu Čanu. Ruku na srce nije samo on krivac za samo 9 pobeda dvostrukog uzastopnog šampiona Evrope, već i veliki broj povređenih igrača tokom sezone. Efes je radio prinudnu doselekciju ali se to pokazalo kao nedovoljno za neki bolji skor od trenutnog 9-15. Kap koja je prelila čašu bio je poraz od 26 poena razlike u Kaunasu u utorak. Kao moguća zamena pominje se hrvatski trener Tomislav Mijatović, dugogodišnji pomoćnik u stručnom štabu ovog kluba. On bi mogao da debituje kao prvi trener već u meču sa Milanezima, ekipom koja je, ako i Efes, podbacila do sada. I oni imaju opravdanje u kadrovskim problemima i povredama Šildsa, Mirotića i Maodo Loa. Prva dvojica su se vratila, Mirotić je odigrao svoj prvi meč posle pauze u Atini, ali ni to nije bilo dovoljno da Olimpija izbegne poraz. Tim Etorea Mesine je na skoru 10-14, tek nešto malo boljem od Pivara, ali su i prošle sezone mnogo zaostali i malo je falilo da uđu u plej-of. Poraženi iz ovog meča imaće male izglede da uđe u doigravanje, pa sve to dodaje težinu na pleća pred ovaj duel. U prvom delu sezone Milano je ubedljivo slavio, a naš predlog za meč u Istanbulu je više poena ukupno od ponuđene granice. Ona je na 160,5 poena, a za (+) kvota je 1.85 u kladionici MaxBet.

Žalgiris – Panatinaikos – P1 @ 2.10 u MaxBet

”Zelena šuma” ne odustaje i pored gotovo bezizlazne situacije. Žalgiris je dobio 3 od poslednjih 5 utakmica, a uzeli su skalp Fenerbahčea i Anadolu Efesa na svom terenu, te Valensije na strani. Da su tako igrali ranije, pogotovo u Kaunasu, sada bi bilo mnogo bliže vrhu tabele. Neće Andrea Trinkijeri odustati, pobeda nad Panatinaikosom mogla bi da im otvori vrata plej-ina, ali bi i u prestalim utakmicama morali da imaju više pobeda nego poraza. Zeleni su popravili formu sa početka sezone ali nam se i dalje čini da mogu i bolje. U poslednjih 10 utakmica, u oba takmičenja, imaju 9 pobeda, a u Evroligi im je skor 5-1 u šest poslednjih kola. Sada su na 15-9, ako i Barselona i Virtus, nakon 24 kola, a cilj je da ostanu među četiri najbolja tima i tako steknu prednost domaćeg parketa u četvrtfinalu. Znajući koliko im znači domaći parket, ta činjenica biće im veoma značajna. I protiv Fenera i protiv Efesa Žalgiris je furioznom igrom na startu rešio meč. Protiv Pivara su imali 20 poena razlike nakon 10 minuta, pa ne sumnjamo da će na takav način otvoriti i duel sa Panatinaikosom, ekipom koja je igrački jača. Naš predlog je jedinica posle prvog poluvremena, a za P1 kvota je 2.10 u kladionici MaxBet.

Monako – Fenerbahče – D+ (granica 83,5) @ 1.90 u MaxBet

Kneževi su pobedili Partizan od koga su izgubili tri prethodnna meča. Sada igraju drugi uzastopni duel pred svojim navijačima a u goste im dolazi turski Fenerbahče. Ovo je duel od koga će umnogome zavisiti ko će završiti među 4 najbolja tima posle regularnog dela sezone a u ovom momentu Fener ima pobedu više u odnosu na Monako. Moguće je da i koš razlika bude bitna, u prvom meču Fenerbahče je slavio sa 12 koševa prednosti u Istanbulu. Ipak, za Monako je najbitnije da pobedi i bodovno se izjednači sa rivalom. Vezali su tri pobede, na svom parketu protiv Reala i Partizana i na strani protiv Anadolu Efesa. Fener je doživeo katastrofu u Kaunasu, ali im je to bio tek drugi poraz od dolaska Šarunasa Jasikevičijusa na klupu. U utorak su očekivano slavili u Vilerbanu, ali do pobede nisu stigli na lak način. Da bi Fener bio konkurentan za najviši plasman moraju da igraju mnogo čvršće u odbrani, ali se to nekako još ne dešava. Monako ima dobar napadački potencijal mada se još uvek čeka pun doprinos Džordana Lojda, koji je dugo bio povređen. Naš predlog je domaćin daje više poena od ponuđene granice, a ona je u kladionici MaxBet na 83,5 poena. Za (+) koševe Monaka kvota je 1.90.

Virtus – Partizan – UP – (granica 164,5) @ 1.90 u MaxBet

Crno-beli su sve dalje od plej-ofa, a ni plej-aut više nije toliko izvestan. Pre tri dana poraženi su u Monte Karlu a to je možda bila i poslednja šansa da se Partizan nađe među šest najboljih posle 34 kola. Igra se još dosta mečeva, a raspored beogradskog tima biće, barem na papiru, nešto lakši, pošto će više mečeva igrati pred svojim navijačima, a zna se šta znači puna Arena. Samo dva puta je ove sezone Partizan izgubio na svom parketu a jedan od ta dva poraza naneo im je Virtus. Bolonjezi su se na taj način osvetili za dvostruki poraz od Partizana iz prošle sezone. U poslednje vreme Virtus je daleko od te forme koju je imao u trenutku pobede u Beogradu, imaju 4 poraza u poslednjih 5 utakmica i više nisu sigurn ni za prvih 6, a kamoli za kvartet vodećih. Razlog za loše rezultate treba tražiti i u povredi najboljeg igrača Šengelije ali i Ognjena Dobrića, koji se vratio na meču u Barseloni. Van stroja je Kejkok, a postoji šansa da se Šengelija pojavi u timu u meču protiv Partizana koji je veoma važan za Virtus. Partizan nema problema sa povredama ali ima sa formom. Retko se dešava da neki košarkaš odigra dve dobre utakmice uzastopno. Protiv Monaka najbolji je bio Panter, odličan je bio i kaminski, dok su svi ostali podbacili. Za trijumf u Bolonji dvojica će biti malo, utakmica se dobija timski, ali momentum za crno-bele nije dobar. Ne očekujemo mnogo poena, biće tvrd meč, pa je predlog manje poena od granice koja je u kladionici MaxBet na 164,5 poena ukupno. Za (-) koševe kvota je 1.90.

Ukupna kvota na tiketu za petak u kladionici MaxBet iznosi 14.02.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.