DERBI DANA: Ajaks – PSV: Gosti iz Ajndhovena nisu odavno bili ovoliki favoriti u Amsterdamu!

Ajaks će u okviru 20. kola Eredivizije dočekati ljutog rivala PSV, a čini se da gosti iz Ajndhovena odavno nisu bili veći favoriti na Johan Krojf Areni. Utakmica je na programu od 20 časova.

Ajaks: Bez pobjede u derbiju na poslendjih 6 susreta!

Svi smo bili svijedoci katastrofalnog starta sezone za Ajaks i na momente se činilo da bi velikan iz Amsterdama mogao da vodi grčevitu borbu za opstanak ove sezone. Međutim malo su konsolidovali svoje redove u nastavku sezone i do kraja će se boriti za mjesta koja vode u Evropu.
Učinak od 13 golova u prvenstvu prošle sezone bio je dovoljan da Brajan Brobi dospije na širu fudbalsku mapu, ali je aktuelna sezona zapravo donijela pun procvat Ajaksovog bisera. Fudbaler rođen 2002. godine u poslednjem kolu je sa dva gola režirao preokret i pobjedu protiv Heraklesa (4:2), dostigao prošlosezonske brojke i potvrdio da ga sa pravom prati Mančester Junajted.
Perspektivni ofanziovac je u 18 utakmica aktuelnog prvenstva izjednačio prošlosezonski učinak i tako nastavio golgetersku seriju i na najbolji način opravdao interesovanje Erika ten Haga za njega. Fudbaler koji se u medijima prethodnih dana pominjao kao potencijalno rešenje za probleme sa efikasnošću Crvenih đavola golovima u tom meču je stigao do devet pogodaka u poslednjih šest kola, dok je Ajaks istovremeno nastavio niz dobrih rezultata upisavši šestu pobjedu u prethodnih sedam prvenstvenih izazova.
Nije utakmica u Almelu krenula idealnim tokom po goste, a vođstvo Heraklesu doneo je Jiz Hornkap u 12. minutu. Ipak, radost domaćina trajala je samo četiri minuta i pokvario je upravo Brobi golom za izjednačenje.
Pogodak mladog ofanzivca ispostavio se i kao poslednji do odlaska na odmor koji je očigledno više prijao ekipi iz Amsterdama, pa je Ajaks za dva minuta u drugom poluvremenu uspio da trasira put ka desetoj pobjedi. Na gol Stivena Berghuisa u 55. minutu nadovezao se drugi pogodak Brobija, međutim rafal na stadionu Heraklesa nije okončan u 57. minutu. Naprotiv, već u 60. je Mario Engels vratio svoj tim na gol zaostatka i očuvao tračak nade domaćina u pozitivan ishod. Ipak, sve dileme golom u 84. minutu otklonio je Kristijan Hlijnson, još jedan Ajaksov tinejdžer koji je takođe u usponu forme.
Pobjedom na strani Ajaks je nastavio trku za mjesta koja vode u Evropu, a publika je imala priliku da na dijelu još jednom vidi potencijalnu buduću zvijezdu Premijer lige, istovremeno, na tribinama je bila doskorašnja zvijezda ostrvskog fudbala Džordan Henderson koji nije debitovao za Kopljanike.
Trka za mjesta koja vode u Evropu će očigledno biti veoma neizvjesna u Holandiji, međutim teško da će postojati i tračak dilema kada je u pitanju borba za tron, posebno ukoliko PSV nastavi sa dosadašnjim igrama.

PSV: Samopouzdanja ne nedostaje!

Najduža pobjednička serija u evropskim prvim ligama je završena. PSV Ajndhoven je 17 kola nizao trijumf za trijumf i bilo je pitanje ko će prvi uspijeti da mu stane na put.
I kako to obično biva, nije Filipsovce ukočio niko iz vrha, niko od timova njegovog ranga, nego neko sa dna. Utreht, prvi tim iznad crte za ispadanje, izborio je remi u pretposlednjem kolu na svom terenu sa PSV-om za konačnih 1:1.
PSV je dobro otvorio meč, već u 7. minutu je Bakajoko doveo Filipsovce u vođstvo i činilo se da sve ide po željama gostiju iz Ajndhovena. Tih 1:0 bio je rezultat na kraju prvog poluvremena, s tim što je Sem Lamers u dva navrata „kucao na vrata“ izjednačenja.
I ono što Lamers nije uspio u prvom, jeste Busaid u drugom poluvremenu, centriranu loptu na desetak metara od gola je zakucao pod prečku i time arhivirao pobjednički niz PSV-a.
Gosti trenutno vode u prvenstvu Holandije sa 55 osvojenih bodova iz 19 utakmica i imaju samo dva poena manje maksimale. Prednost u odnosu na drugoplasirani tim iz Roterdama je već 12 poena, pa bi čudo trebalo da se dogodi da Filiposvci izgube već viđenu titulu.
Nakon prvog gubitka bodova tim Petera Boša sada mora da dokaže da neće dozvoliti pad. PSV je ove sezone već odigrao 15 utakmica u gostima i postigao 41 gol, odnosno samo protiv Arsenala nije uspio da zatrese mrežu. Sa 86 pogodaka u 30 takmičarskih utakmica napad PSV-a ima jedan od najboljih navalnih učinaka u Evropi. Naročito se pozitivno ističu Luk de Jong, Virman i Bakajoko.
Trener domaće ekipe Peter Boš najviše se oslanja na kvalitete kapitena Luka de Jonga, koji je upravo protiv Ekscelziora postigao sedmi het-trik u karijeri u Erediviziji, a to je uradio i na utakmici sa Tventeom. Sa 23 postignuta gola u svim takmičenjima neprikosnoveni je strelac cijele ekipe, i sa 33 godine je vođa čitave grupe.
Boš više ne može da koristi Belu-Kočapa i Saibarija koji je sa Marokom na Afričkom kupu nacija. Naprotiv, meksičko krilo Irving Lozano, koji se od kraja novembra muči sa povredom, vratio se u sastav.
Div iz Ajndhovena ove godine doživljava sezonu iz snova, jer pored uspijeha u Superkupu Holandije i priželjkivanog plasmana u osminu finala Lige šampiona, apsolutno vlada ovogodišnjom Eredivizijom. Filipsovci u nacionalnoj ligi nisu igrali odavno i sa nevjerovatnom gol-razlikom 62:8 dominiraju u cijelom takmičenju sa 12 poena prednosti u odnosu na drugoplasirani Fajenord i čak 17 više od trećeplasiranog Tventea.
PSV na poslednjih 6 derbija ne zna za poraz, te će tako sa puno samopouzdanja i kao veliki favorit ući u ovaj meč.

Naš prijedlog:

PSV u ovaj meč ulazi kao favorit, a kvota na njihovu pobjedu je 1.90 u PrimoBet kladionici. Kvota na pobjedu domaćina je 3.50.

U međusobnim duelima ove dvije ekipe obično gledamo veliki broj golova, te smo mišljenja da će tako biti i ovog puta. Naš prijedlog je da pokušate sa igrom 3-5 golova, po kvoti 1.67 u PrimoBet kladionici. Kvota na igru 4+ je okruglo 2.00, dok se kombinacija pobjede gosta i makar 2 gola na meču – 2&2+ – plaća kvotom 2.05 takođe u PrimoBet kladionici. Za vas koji jurite nešto veće kvote pokušajte sa igrom H2 (1,5) tj. da će gosti pobjediti sa makar 2 gola razlike, a kvota na ovu igru je 3.10.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.