TIP DANA: Đirona – Sosijedad: Lider sad mora da pokaže karakter!

U subotu je veoma interesantna ponuda za klađenje, pošto nas širom Evrope očekuje nekoliko veoma zanimljivih mečeva, a za vas smo ovog puta pripremili susret koji će biti odigran u Kataloniji, gde će najveći hit “liga petica”, ekipa Đirone, na svom stadionu ugostiti Sosijedad.
Početak duela između trenutno drugoplasirane i šestoplasirane ekipe na tabeli je zakazan za 21h.

Đirona: Može li Đirona čitave sezone ovako?

Kako sada stvari stoje, ova sezona bi po mnogo čemu mogla da bude istorijska za ekipu Đirone. Pre svega, treba reći da se ovaj tim u ovom trenutku nalazi na drugom mestu na tabeli španske La Lige, uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, koji je u četvrtak u zaostalom susretu savladao Hetafe u gostima i ponovo se probio do prve pozicije.
Ako uzmemo u obzir da Katalonci trenutno imaju čak trinaest bodova viška u odnosu na petoplasirani Bilbao, koji se trenutno nalazi na petoj poziciji na tabeli, gotovo je izvesno da ćemo izabranike trenera Mičela naredne sezone gledati u grupnoj fazi Lige šampiona, a to je bez ikakve sumnje nešto što ni oni najveći optimisti nisu mogli da pretpostave pred početak šampionata.
Do sada je ova ekipa zadivila čitavu Evropu sa načinom igre, i zaista, kada Đirona pobeđuje, ova ekipa to radi u velikom stilu.
U prošlom kolu je ovaj tim bio bolji od Selte, na veoma teškom gostovanju u Vigu, pošto je poznato da se taj tim bori za opstanak u društvu najboljih i svakako su mu bodovi preko potrebni, a na kraju je bilo 0:1 za gostujuću ekipu.
Pre toga su Katalonci savladali još jednu ekipu kojoj predstoji velika borba za opstanak, a to je bila Sevilja, koja je u Andaluziju ispraćena sa pet golova u mreži.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala, izabranici Mičela Sančeza su ostvarili tri trijumfa uz dva remija, i to na gostovanjima kod Betisa i Almerije.
Na domaćem terenu je do sada Đirona odigrala jedanaest mečeva i ostvarila čak devet trijumfa, uz jedna remi protiv Atletik Bilbaa, ali i jedan poraz i to od Real Madrida, koji je jedina ekipa koja je u dosadašnjem toku šampionata uspela da nadigra Đironu, koja je ne tako davno u kratkom razmaku uspela da postigne četiri gola protiv Barselone na Nou Kampu, ali i isto toliko na svom stadionu protiv Atletiko Madrida, i kada na sve to ponovo podsetimo da je u preprošlom kolu Đirona sa 5:1 savladala Sevilju kojoj gori pod nogama, možemo reći da ova ekipa igra zaista spektakularno.
Za kraj, na poslednjih pet međusobnih mečeva između Đirone i Sosijedada, čak četiri puta je bilo nerešeno, dok je jednom slavio Sosijedad i to sa 3:5, i sigurno da neće biti nikakvo iznenađenje ako nam ovaj meč u Kataloniji donese dosta pogodaka.

Sosijedad: Baskijci ne igraju onako dobro kao prošle sezone!

Pre svega, prošla sezona za Sosijedad je bila za svaku pohvalu, pošto je ekipa iz San Sebastijana uspela da dođe do četvrte pozicije i direktnog plasmana u Ligu šampiona, a svakako da je to bio davnašnji cilj ovog tima, koji se dosta dobro pokazao i u grupnoj fazi elitnog takmičenja.
Naime, na prvi pogled su već svi videli kako se Sosijedad bori sa Benfikom za drugo mesto u grupi, u kojoj je glavni favorit bio prošlosezonski finalista Inter, međutim, na kraju je španski predstavnik došao do prvog mesta, uz isti broj kao i tim iz Milana, ali su izabranici trenera Imanola Algvasila na kraju imali bolju gol razliku i to je presudilo.
Ipak, ako sagledamo žreb za osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, možda je bolje da je španska ekipa završila na drugoj poziciji, pošto je Sosijedad za protivnika u nokaut fazi dobio ekipu PSŽ-a, koja i pored bledih partija na startu sezone, ponovo slovi za tim koji bi mogao da dođe do same završnice Lige šampiona.
Bilo kako bilo, deluje da je Sosijedad zbog potpunog fokusa na elitnom takmičenju imao dosta problema u španskom prvenstvu, pošto se trenutno tim sa Anoete nalaze na šestom mestu na tabeli uz čak jedanaest bodova manjka u odnosu na četvrtoplasiranu Barselonu, pa deluje da klub iz Baskije neće ponoviti prošlosezonski uspeh, što se ruku na srce i moglo očekivati.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, Algvasilovi puleni su ostvarili samo jedan trijumf i to na veoma teškom gostovanju kod Selte kada je bilo 0:1, tri remija, jedan poraz, ali i čak tri remija, od kojih se poslednji u nizu desio u prošlom kolu na domaćem terenu protiv Rajo Valjekana, što je sasvim sigurno bilo veliko iznenađenje.
Pre toga je kao što smo napomenuli savladana Selta sa 0:1, ali i na tom duelu se Baskijci nisu previše proslavili, pre će biti da je domaći tim odigrao izuzetno loš meč.
Na gostovanjima je do sada Sosijedad odigrao jedanaest mečeva i ostvario četiri trijumfa, isto toliko remija, ali i tri poraza.
Zanimljivo je da je poslednji poraz od Đirone u međusobnim mečevima tim sa Anoete doživeo još 2010. godine, kada su Katalonci slavili sa 1:0, nakon čega je Sosijedad vezao čak sedam susreta bez poraza, ali treba pomenuti i to da Đirona nikada do sada u svojoj istoriji nije igrala ovako dobro kao što je to slučaj ove sezone, i sva je prilika da nas očekuje jedan sjajan duel.

Naš predlog

Đirona u poslednje vreme prosto melje sve protivnike na svom terenu, a kada na sve to dodamo da Sosijedad nije ni senka one ekipe iz prošle sezone, dolazimo do zaključka da su Katalonci veliki favoriti na ovom duelu, pa vam savetujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.15.

Obično nam mečevi tima koji je najprijatnije iznenađenje ovogodišnjeg izdanja španske La Lige donose dosta pogodaka, pa vam savetujemo da pokušate sa igrom 3+, koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00.

Za kraj, naše mišljenje je da će Đirona do trijumfa na ovom meču doći dosta lakše nego što to svi očekuju, pa vam predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 3.40.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.