DERBI DANA: Real Madrid – Atletiko Madrid: Treći madridski derbi u samo mesec dana!

Kao što smo to već napomenuli u našoj rubrici “Tip dana”, nedelja nam donosi nekoliko fenomenalnih mečeva, a nema nikakve sumnje da se derbi dana igra na Santjago Bernabeu gde će snage odmeriti Real Madrid i Atletiko Madrid.
Početak duela između dva tima iz prestonice je zakazan za 21h.

Real Madrid: Madriđani drže sve u svojim rukama!

Real Madrid se prošle sezone morao zadovoljiti samo sa Kupom Kralja, i to nakon trijumfa u finalu nad Osasunom, a treba svakako podsetiti da je kraljevski klub pre tog finalnog susreta demolirao Barselonu na sred Nou Kampa i sa rezultatom 0:4 stigao do tog megdana sa timom iz Pamplone.
U Ligi šampiona je Real eliminisan od Sitija, koje je kasnije i stigao do trofeja, dok je prošlo izdanje La Lige tim iz prestonice Španije završio na drugom mestu na tabeli, iza Barselone koja je posle četiri godine posta uspela da dođe do naslova prvaka Španije.
Podsećamo vas da je sezonu pre toga kraljevski klub stigao do trofeja u La Ligi, Ligi šampiona, a tu je i Superkup Evrope, kao i Svetsko klupsko prvenstvo.
Ako se po jutru dan poznaje, deluje da bi i ovo mogla da bude jedna i te kako uspešna sezona za najtrofejniji klub u Evropi.
Krenimo pre svega od španske La Lige, gde se trenutno Madriđani nalaze na prvom mestu na tabeli uz bod viška u odnosu na drugoplasiranu Đironu, koja ima i meč više, pošto su Katalonci sinoć na svom terenu remizirali protiv Sosijedada, u duelu koji je završen bez pogodaka.
U prošlom kolu je Real ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Las Palmasa, i to nakon preokreta, a taj duel je završen rezultatom 1:2.
Sredinom nedelje je kraljevski klub odigrao i zaostali meč protiv Hetafea, u malom gradskom derbiju u kom su izabranici legendarnog Karla Ančelotija bez većih problema slavili sa 0:2 i tako se ponovo vratili na prvo mesto na tabeli.
Podsećamo vas da je nedavno Real već stigao do svog prvog trofeja ove sezone i to u španskom Superkupu, gde su Belingem i drugari bez većih problema u velikom finalu savladali Barselonu, a taj duel je završen rezultatom 4:1.
Naravno, u Ligi šampiona je španski predstavnik ponovo dosta lako došao do prolaska u nokaut fazu, i to sa prvog mesta u grupi, a protivnik Madriđanima u osmini finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja je ekipa Lajpciga, a prvi duel u Nemačkoj je na programu za nešto manje od nedelju dana, i sigurno je da je španska ekipa favorit, ne samo za prolaz u četvrtfinale, već i jedan od glavnih favorita za trofej u elitnom takmičenju.

Atletiko Madrid: Mogu li Jorgandžije ponovo do trijumfa nad kraljevskim klubom?

Najviše zahvaljujući dosta dobrim partijama u drugom delu šampionata, Jorgandžije su prošle sezone uspele da se domognu pozicije broj tri, koja automatski donosi plasman u Ligu šampiona, što jeste glavni cilj Atletika u poslednjih nekoliko godina, pogotovu ove, pošto Atletiko prošle sezone nije uspeo da dođe do plasmana u nokaut fazu najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, i to pošto je španski predstavnik u svojoj grupi završio na poslednjem mestu na tabeli, a sve to u konkurenciji Klub Briža, Porta i Leverkuzena, pa slobodno možemo konstatovati da Madriđani i pored savršenog žreba nisu uspeli da stignu do već viđenog plasmana u doigravanje.
Za razliku od prošle sezone, Jorgandžije su ovog puta bez većih problema uspeli da dođu do plasmana u nokaut fazu Lige šampiona i to sa prvog mesta u grupi, uz četiri boda viška u odnosu na drugoplasirani Lacio. Za protivnika u osmini finala elitnog takmičenja izabranici Čola Simeonea su dobili ekipu Intera, uz konstataciju da su Neroazuri prošle sezone stigli do samog finala, gde je italijanski predstavnik poražen od Mančester sitija sa 1:0, a na sve to treba pomenuti da Inter i ove sezone igra na veoma visokom nivou, pa je utisak da ekipu iz Madrida očekuje izuzetno težak posao.
Što se tiče nacionalnog šampionata, trenutno se tim sa Vanda Metropolitana nalazi na četvrtom mestu na tabeli uz deset bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, sa kojim će Atletiko i odmeriti snage večeras u popularnom “Madrilenju”.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, Atletiko Madrid je ostvario četiri trijumfa uz samo jedan poraz i to na gostovanju kod Đirone, u jednom spektakularnom meču u Kataloniji na kom smo videli čak sedam pogodaka, a na kraju je bilo 4:3 za ove sezone odlične Katalonce.
U prošlom golu su izabranici Čola Simeonea ostvarili veoma važan trijumf na svom terenu protiv Rajo Valjekana kada je bilo 2:1, i to nakon pogotka Depaja u poslednjim trenucima tog meča.
Pre toga su popularne Jorgandžije na Vanda Metropolitano bili bolji od Valensije, koja u poslednje vreme igra na veoma visokom nivou.
Kada se radi o mečevima na strani, nekadašnji šampion Španije je u dosadašnjem toku šampionata odigrao deset mečeva na strani i baš se i nije proslaviou tom periodu, pošto su fudbaleri Atletika ostvarili četiri trijumfa, jedan remi, ali i pet trijumfa. Poslednju pobedu na strani Atletiko je ostvario pre desetak dana kod Granade, kada je bilo 0:1.

Naš predlog

Kada se sve sabere i oduzme, mišljenja smo zaista da je domaćin veliki favorit na ovom duelu, pa vam toplo preporučujemo da se fokusirate na jedinicu za koju je kladionica Meridianbet odredila koeficijent 1.74.

Pored toga, dva poslednja “Madrilenja” su nam donela pregršt pogodaka, pa isto treba očekivati i večeras u Madridu, zbog čega vam predlažemo da probate sa igrom 3+ koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.67.

Za kraj, na poslednjih šest međusobnih okršaja, i jedna i druga ekipa je uspela da postigne makar po jedan pogodak, i sve ja prilika da će to slučaj biti i ovog puta, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.69 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.