TIP DANA: Arsenal – Liverpul: Na Enfildu odluka ko će ostati prvi Sitijev izazivač!

U nedelju nas očekuju nekoliko spektakularnih mečeva širom Evrope, a jedan od najzanimljivijih se igra u Londonu gde će snage odmeriti Arsenal i Liverpul.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 17 časova i 30 minuta.

Arsenal: Pobedom se Tobdžije vraćaju u borbu za naslov prvaka!

Malo je falilo da se Arsenal prošle sezone bori za naslov prvaka do kraja šampionata, međutim, Tobdžije su odigrale dosta loše u poslednjem delu prvenstva, što je Mančester siti umeo da iskoristi i tako dođe do nove šampionske titule.
Ipak, primarni cilj su izabranici Mikela Artete ostvarili, pošto su posle nekoliko godina posta uspeli da se domognu plasmana u Ligu šampiona, i ne samo to, već je engleski predstavnik u konkurenciji PSV-a, Sevilje i Lansa uspeo da dođe do prve pozicije na tabeli i plasmana u osminu finala najkvalitetnijeg evropskog klupskog takmičenja, a svakako da je to bio glavni cilj za ovaj prvi deo sezone.
Bez većih problema su na kraju fudbaleri Arsenala stigli do pozicije broj jedan, a uskoro će ova ekipa odmeriti snage protiv Porta, i sigurno je da su Tobdžije favoriti u tom dvomeču, iako popularne Zmajeve ne smemo potceniti.
Kada je u pitanju Premijer liga, u ovom trenuku se puleni Mikela Artete nalaze na deobi drugog mesta na tabeli, uz isti broj bodova kao i Mančester siti, ali i Arsenal, uz konstataciju da Građani imaju meč manje, a Aston Vila duel više u odnosu na tim iz Londona.
Na poslednjih pet mečeva Arsenal je ostvario dva trijumfa, isto toliko poraza, uz jedan remi i to na gostovanju kod prvoplasiranog Liverpula, kada je bilo 1:1, koji će zanimlijvo danas biti gost Tobdžijama na Emirejtsu, i biće to sjajna prilika da se tim iz prestonice Engleske ponovo uključi u borbu za naslov prvaka.
Seriju negativnih rezultata Artetini puleni su prekinuli na svom stadionu protiv Kristal Palasa, kada je bilo više nego ubedljivih 5:0, da bi posle toga Arsenal slavioi na veoma teškom gostovanju kod Notingem Foresta, a taj meč je završen rezultatom 1:2.
Inače, na domaćem terenu je aktuelni vicešampion Engleske do sada odigrao jedanaest mečeva i ostvario osam trijumfa, dva remija i samo jedan poraz i to mimo svih očekivanja od Vest Hema, kada je bilo 0:2.

Liverpul: Mogu li Redsi do titule?

Redsi se nisu proslavili prošle sezone i svakako da poražavujuće zvuči podatak da ova ekipa nije uspela da dođe do plasmana u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje što se godinama unazad nije dovodilo u pitanje.
Naravno, poznato je da Redsi imaju uvek najviše ciljeve u engleskom prvenstvu, a onaj primarni ove sezone biće plasman u Ligu šampiona, iako već sada slobodno možemo reći da se to ne sme dovesti u pitanje, pošto se u ovom trenutku izabranici Jirgena Klopa nalaze na prvom mestu na tabeli uz pet bodova viška u odnosu na Mančester siti, Arsenal i Aston Vilu.
Bez ikakve sumnje je tim sa Enfilda do sada najviše pokazao u ovom izdanju najkvalitetnije lige na svetu, a na 22 odigrana meča Liverpul je ostvario petnaest trijumfa, šest remija i samo jedan poraz.
U poslednje vreme lider na tabeli igra fantastično, pa je su tako Redsi na poslednja četiri susreta ostvarili isto toliko trijumfa.
Sve je krenulo od pobede na gostovanju kod Barnlija kada je bilo 0:2, da bi nakon toga puleni Jirgena Klopa ostvarili pobedu na svom stadionu protiv Njukasla u jednom fantastičnom meču koji je završen rezultatom 4:2. Usledio je ubedljiv trijumf u gostima kod ove sezone nimalo naivnog Bornmuta, kada je bilo 0:4, a šlag na tortu se dogodio u prošlom kolu kada su Redsi u jednom od najvećih derbija engleskog fudbala na svom terenu prosto pregazili Čelsi, a taj meč je završen rezultatom 4:1.
Naravno, poznato je da Liverpul ove sezone brani boje Engleske u Ligi Evrope, gde je ovaj tim završio grupnu fazu na prvom mestu i stigao do direktnog plasmana u osminu finala, pa će moći duže da se fokusira na prvenstvo Engleske, jer su prvo na programu mečevi šesnaestine finala drugog po kvalitetu evropskog klupskog takmičenja, i tek tada će Liverpul saznati ko će im biti protivnik na putu do trofeja u Ligi Evrope, gde sasvim sigurno Redsi slove za verovatno i glavnog kandidata za osvajanje trofeja.
Za kraj, do sada je Liverpul u Premijer ligi na gostovanjima odigrao jedanaest mečeva i ostvario šest trijumfa, četiri remija uz samo jedan poraz, ali i uz konstastaciju da je tim sa Enfilda slavio na poslednja četiri gostovanja.

Naš predlog

Veoma zanimljiv meč nas sasvim sigurno očekuje ovog popodneva na Emirejtsu, a pre svega, za očekivati je da i jedna i druga ekipa postigne makar po jedan pogodak, pa vam savetujemo da se oprobate sa igrom GG za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 1.58.

Ukoliko Arsenal želi da nastavi borbu za šampionsku titulu, tim iz prestonice Engleske bi morao da slavi na ovom susretu, a kako će na njemu Redsi biti bez svog najboljeg fudbalera, mišljenja smo da će se to i desiti pa vam savetujemo da odigrate jedinicu, koju kladionica Meridianbet plaća sa fantastičnom kvotom 2.30.

Za kraj, ni jedni ni drugi se neće štedeti, i poprilično je izvesno kao što smo već napomenuli da će nam ovaj duel doneti dosta pogodaka, zbog čega vam preporučujemo da se opredelite za igru 4+, a sve tu uz sjajnu kvotu 2.65 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.