TIP DANA: Brentford – Mančester siti: Mogu li Pčelice treći put zaredom da “bocnu” aktuelnog šampiona Engleske?

U ponedeljak je naravno nešto slabija ponuda za klađenje nego što je to slučaj bio u prethodna dva dana, a za vas smo ovog puta analizirali duel između Brentforda i Mančester sitija.
Početak susreta između ove dve ekipe je zakazan za 21h.

Brentford: Može li Brentford do treće uzastopne pobede nad Sitijem?

Brentford je osnovan davne 1889. godine, i naravno do sada ova ekipa nikada nije bila šampion Engleske, uz konstataciju da su popularne Pčelice jednom stigle do naslova prvaka u Čempionšipu, davne 1934.
Naravno, ne treba zaboraviti da je ova ekipa pre sada već tri godine osvojila plej-of, pošto je u velikom finalu savladana ekipa Svonsija sa 2:0.
Prošlu sezonu su izabranici Tomasa Frenka završili na sjajnom devetom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na sedmoplasiranu Aston Vilu, pa dolazimo do podatka da je Pčelicama plasman u kvalifikacije za Ligu konferencija izmakao za samo dva boda.
Naravno, i ovog puta će primarni cilj biti opstanak u društvu najboljih, a stiče se utisak da će to biti dosta teži zadatak nego u prošlom šampionatu, pošto se u ovom trenutku Brentford nalazi na petnaestom mestu na tabeli uz samo tri boda viška u odnosu na timove koji se nalaze u zoni ispadanja.
Na poslednjih pet mečeva puleni Tomasa Frenka su ostvarili samo jedan trijumf, uz čak četiri poraza, što je svakako previše za tim koji je prošlu sezonu završio na visokom devetom mestu na tabeli.
U prošlom kolu je Brentford u jednom zaista sjajnom meču poražen na gostovanju kod Totenhema, a taj duel je završen rezultatom 3:2.
Pre toga su Pčelice odigrale dobar duel na svom stadionu protiv Notingem Foresta, i slavile takođe sa 3:2, u jednom meču koji je vrlo lako mogao da ode i na drugu stranu.
Na domaćem terenu je za sada petnaestoplasirani tim na tabeli odigrao jedanaest susreta i ostvario četiri trijumfa, isto toliko poraza, ali i tri remija.
Ono što je posebno zanimljivo je da su Pčelice na dva poslednja međusobna meča protiv Mančester sitija uspele da upišu isto toliko trijumfa. Ruku na srce, poslednji međusobni duel između ova dva kluba je odigran u poslednjem kolu prošle sezone kada je već sve bilo rešeno, a taj duel je Brentford na svom terenu dobio rezultatom 1:0. I pre toga su izabranici Tomasa Frenka odigrali fantastičan meč protiv aktuelnog šampiona Evrope i uspeli da ga pobede na Etihadu, a taj susret je završen rezultatom 1:2.

Mančester siti: Meč koji Građani ne smeju da izgube!

Iza Građana je jedna neverovatna sezona, u kojoj je ova ekipa praktično uzela skoro sve što se moglo osvojiti. Naravno, izdvajaju se trofej u Ligi šampiona, ali i u engleskom prvenstvu, međutim, ne treba zaboraviti da su Građani osvojili FA Kup nakon trijumfa nad gradskim rivalom, a pored toga je ovaj klub došao do Superkupa Evrope, ali i trofeja na Svetskom klupskom prvenstvu.
Ponovo Siti ima najviše moguće ciljeve, a deluje da ovaj tim nije na onom nivou s kraja prošle sezone, mada je zanimljivo da je i prošle godine ova ekipa imala ogromnih problema u prvom delu šampionata, ali je kasnije sve došlo na svoje.
Trenutno se izabranici Pepa Gvardiole nalaze na trećem mestu na tabeli uz pet bodova manjka u odnosu na prvoplasirani Liverpul, ali i uz dva meča u odnosu na Redse, pa dolazimo do zaključka ukoliko tim sa Etihada trijumfuje na oba zaostala susreta, a jedan je već na programu večeras, doći će do liderske pozicije na tabeli.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu engleskog fudbala, ova ekipa je ostvarila četiri trijumfa uz jedan remi i to na svom terenu protiv Kristal Palasa, što je svakako bilo veliko iznenađenje.
Ipak, od tog duela su Građani vezali četiri trijumfa u prvenstvu i ponovo došli u situaciju da se bore za naslov prvaka. U prošlom kolu su Gvardiolini puleni ostvarili veoma važan trijumf na svom stadionu protiv Barnlija, a taj meč je završen rezultatom 3:1.
Pre toga je aktuelni šampion Engleske u jednom spektakularnom susretu slavio na gostovanju kod Njukasla, a taj duel na Sent Džejms Parku je završen pobedom Sitija od 2:3, uz pogodak Boba u prvom minutu sudijske nadoknade.
Inače, u gostima je za sada tim sa Etihada odigrao jedanaest mečeva i ostvario sedam trijumfa, jedan remi, ali i tri poraza, što ovaj tim čini najboljom gostujućom ekipom u Premijer ligi.
Stvari za sada teku po planu i u Ligi šampiona, gde će engleski predstavnik uskoro odmeriti snage protiv Kopenhagena, i slobodno možemo reći da je Siti sjajno prošao na žrebu, ali i bez toga je aktuelni šampion Evrope ponovo jedan od glavnih kandidata za “ušatog” trofeja.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, ovo je prosto duel koji Građani ne smeju da izgube, a poznato je kako ova ekipa igra u prvenstvu Engleske kada je pod moranjem, pa vam toplo preporučujemo da odigrate 2 za koju je kladionica Meridianbet pripremila kvotu 1.40.

Svakako da puleni Pepa Gvardiole moraju od prvog minuta da krenu silovito ka golu tima koji ih je dva puta zaredom pobedio, pa vam hrabro preporučujemo da pokušate sa prelazom 2-2 koji kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 1.93.

Za kraj, utisak je da nas očekuje jedan veoma efikasan duel, u kom bi i jedna i druga ekipa mogla do makar jednog pogotka, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom GG3+, a sve to uz kvotu 2.19 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.