Tip dana košarka: Budućnost – Crvena zvezda: Podgoričani bez pobede protiv crveno-belih već 3 godine!

Budućnost će u okviru 19. kola ABA lige dočekati ekipu Crvene zvezde. Crveno bijeli su na prvoj poziciji, dok su domaćini iz Podgorice trenutno na 4. mjestu na tabeli. Utakmica je na programu od 17 časova.

Budućnost: Pokazati zube protiv lidera na tabeli!

Nekako mlako je Budućnost ušla u ovu sezonu, prosto postavljena su visoka očekivanja a kvalitet rostera nije uspio da isprati ta obećanja. Budućnost je trenutno na diobi 4. mjesta u ABA ligi i jedan je od sigurnih učesnika plejofa, međutim jasno je da će vrlo teško moći da ostvare zapaženiji rezultat pored vječitih rivala Partizana i Zvezde.
I igre u Evrokupu ove sezone nisu obećavale i činilo se da je tim iz Podgorice eliminisan i da svoje takmičenje završava u prvoj fazi takmičenja, međutim Budućnost je još uvijek u igri.
Posljednje kolo odlučiće da li će Budućnost Voli igrati nokaut fazu Evrokupa – Podgoričani su odradili svoj dio posla, sjajnom igrom su ubjedljivo u gostima pobijedili Trento (97:78), u 17. kolu, a na ruku im je išao i poraz Turk Telekoma kod kuće od lidera Burga (64:68).
Nikola Tanasković je bio najefikasniji u Budućnosti sa 19 poena, uz osam skokova, Jogi Ferel je dodao 14 poena i osam asistencija, Andrija Slavković (šest skokova), Joan Makundu i Kenan Kamenjaš (sedam skokova, pet asistencija) su upisali po 11 poena, a Mekinli Rajt 10.
Dva tima su sada izjednačena na tabeli sa skorom 7-10 (zajedno sa Trentom koji je otpao), ali je turski tim bolji međusobno od Podgoričana, jer je slavio u oba meča. U posljednjem kolu, Budućnost dočekuje Gran Kanariju, a Turk Telekom gostuje „fenjerašu“ Slasku. Osim pobjede protiv tima sa Kanarskih ostrva, „plavima“ je za plasman u osminu finala potrebno i da se Turk Telekom „oklizne“ u Poljskoj. Pobjedom u Njemačkoj protiv Ulma, Aris (8-9) je završio posao.
U pobjedi protiv Trenta, šestoj u osam međusobnih mečeva u Evrokupu, učestvovao je i Alerik Frimen (za nešto više od devet minuta se nije upisao u strijelce, promašio je tri šuta za tri i jedan za dva poena), američki bek, koji je odigrao prvi meč za Budućnost u sezoni, zbog povrede i problema sa leđima sa kojima se suočio još u septembru prošle godine, tokom pripremnog perioda.
Pobjede i igre protiv Mege i Trenta u gostima su, svakako, ohrabrenje pred derbi sa Crvenom zvezdom, koji se igra večeras u „Morači“ od 17 časova, kada će tim Andreja Žakelja imati priliku da protiv lidera ABA lige i pokaže od čega je satkan, odnosno da li je u stanju da namuči, eventualno i iznenadi evroligaša.

Crvena zvezda: Tradicionalno neugodno gostovanje!

Posle pobjeda nad Partizanom u ABA ligi i Valensijom u 24. kolu Evrolige, ponovo je zavladao optimizam na Malom Kalemegdanu kada je u pitanju borba na evro-sceni. Pa čak i da bi sa Barselonom moglo da se igra pred krcatim tribinama Štark Arene. Nije moglo. Sastav Rođera Grimau je pokazao klasu i jednostavno bio bolji od crveno-bijelih u njihovom domu prije par dana u okviru 25. kola Evrolige. Borila se ekipa Janisa Sferopulosa do poslednjeg trenutka, ali iako je uglavnom igrala dobro u odbrani, nije uspijevala da pronađe ritam u napadu. Pritom, za Darija Brizuelu nije bilo lijeka. Španac je sa rekordnim brojem trojki u evroligaškoj karijeri (6/7 sa distance) napravio razliku i vodio Katalonce do trijumfa – 76:85.
Zvezda tako na devet utakmica do kraja ligaškog dijela ima učinak 10-15. Crveno-bijeli ni 10. uzastopni put nisu uspijeli da pronađu rešenje za Katalonce, koje su poslednji put savladali u oktobru 2017. godine.
Nemanja Nedović je posle 27 postignutih poena u prvom susretu sa Barselonom, u poslednjem meču postigao 21, ali uz slabije procente i četiri izgubljene lopte, pa je imao svega 12 indeksnih poena. Džoel Bolomboj je odigrao novi sjajan meč. Borio se lavovski pod obručima i meč okončao sa dabl-dablom od 12 poena i 10 skokova za 22 i po minuta, te je sa indeksom 21 bio Zvezdin najkorisniji igrač.
Jago Dos Santos se mučio u pojedinim momentima, ali je imao dobar finiš utakmice, pa je uspio da ubaci 13 poena, uz sedam asistencija (indeks 18). Izostao je doprinos Miloša Teodosića, koji je meč okončao bez poena i sa četiri asistencije, ali i dvije izgubljene lopte za negativan indeks -2. Ima i on pravo na loš dan, ali se još jednom pokazalo da crveno-bijeli bez njega teško mogu da pariraju najboljim evropskim timovima (i ne samo najboljim).
Klub sa Malog Kalemegdana do kraja prve faze takmičenja ima još pet utakmica pred svojim navijačima. U petak dolazi Žalgiris, a posle završnice domaćih kupova, reprezentativne pauze i vezanih gostovanja Bajernu i Monaku, Crvena zvezda vezuje tri domaćinstva, protiv Makabija, Panatinaikosa i Virtusa, dok u pretposlednjem kolu dočekuje Olimpijakos. U međuvremenu ostaju još putovanja na noge Realu u Madrid i Efesu u Istanbul za kraj ligaškog dijela.
Uprkos tome što je čelna pozicija u regionalnom takmičenju gotovo osigurana, zvezdaška javnost ne može blagonaklono da gleda na još jednu turbulentnu godinu u Evroligi. Osam godina se čeka na evropski iskorak i prolaz među osam najboljih. U tom periodu Crvena zvezda je izgubila kontinuitet trenerskog rada, mjenjale su se filozofije i rosteri jer niko osim Dejana Radonjića u drugom mandatu nije se na klupi zadržao duže od godinu i kusur.

Naš prijedlog:

Gosti su favoriti u ovom meču, a kvota na njihovu pobjedu je 1.50. Pobjeda domaćina se plaća kvotom 3.05 u MeridianBet kladionici.

Mišljenja smo da nećemo gledati pretjerano efikasan duel, pa vam predlažemo igru UP- (granica 162.5) po kvoti 1.70. Gosti su u sjajnoj formi i sigurno je da će dobre partije u derbiju i Evroligi htjeti da potvrde na teškom gostovanju u Podgorici, te vam prema tome predlažemo i igru 2&UP- (granica 162.5) po kvoti 2.55 u MeridianBet kladionici.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.