Tiket dana Evroliga (četvrtak, 08.02.2024)

Počinje 26. kolo košarkaške Evrolige. Igraće se u naredna dva dana i verujemo da će još neke stvari postati jasnije. Predložene kvote i granice važile su u trenutku sastavljanja tiketa.

Anadolu Efes – Makabi – 1,UP+ (granica 171,5) @ 2.85 u MaxBet

Pobedom nad ekipom Milana u prošlom kolu Anadolu Efes je uhvatio poslednji voz u pokušaju da stigne do stanice zvane plej-in. Sada imaju 10 pobeda i 15 poraza i još uvek su daleko od 10. mesta ali imaju priliku da u preostaih 9 kola budu među prvih deset. Taj trijumf nad Italijanima bio je prvi na klupi novog trenera Tomislava Manojlovića koji je bio uspešan i u turskom prvenstvu prošlog vikenda, pobedivši Baščešehir sa Dejanom Radonjićem na klupi. Tim ponovo nije bio kompletan, nedostajala su dvojica najnovijih pojačanja, Daun i Oturu, ali je kadrovska situacija svakako bolja. Makabi se nalazi u zoni plej-ina i za sada je primarni cilj da pokušaju da budu među prvih šest. Ne verujemo da Izraelaci mogu do četvrtog mesta pošto kao domaćini igraju u Beogradu, a i imaju dosta nezgodan raspored do kraja. Ponovo nisu sjajni na strani, samo su 4 puta pobedili do sada, što je opet duplo bolji učinak od Efesa. Makabi je izgubio na oba meča prošle sedmice u Španiji, od Reala i Baskonije, pa sumnjamo da može pobediti u Istanbulu. Biće ovo meč bez odbrana sa velikim brojem poena, a granica je na 171,5. Za kombinaciju 1,UP+ koeficijent u kladionici MaxBet iznosi 2.85.

Baskonija – Asvel – D+ (granica 88,5) @ 1.90 u MaxBet

Pravi meč za ekipu iz Vitorije da ostvari novuu pobedu i učvrsti se u plej-in zoni. U prošloj sedmici Baskonija je imala poraz i pobedu, izgubili su posle produžetka u Minhenu ali su taj pomalo neočekivani poraz nadoknadili trijumfom nad Makabijem na svom parketu. Baskonija podjednako dobro igra kući i na strani, imaju 7 pobeda pred svojim navijačima i 6 u gostima. Protiv Asvela ne smeju ni da razmiljaju o neuspehu jer bi onda plasman u doigravanje bio na dugaškom štapu. S druge strane francuski predstavnik nema šta da izgubi, oni su odavno izgubili sve šanse da se nađu makar u plej-inu i sada žele samo da ostvare što više pobeda i ne budu poslednji na kraju. Od kada je stigao trener Pjerik Pupe Asvel igra mnogo bolje, pobedili su Zvezdu i Bajern u Minhenu, ali su imali i kikseve, kao što je poraz od Albe u Vilerbanu. Prošle sedmice su prvo izgubili od Fenera a onda namučili Real u Madridu. U međuvremenu su odigrali i dva meča u domaćem prvenstvu, pobedili su Limož ali izgubili u Monte Karlu od Monaka u evroligaškom duelu. Baskonija bi mogla da ubaci veliki broj koševa, granica je na 88,5 a za (+) kvota iznosi 1.90 u kladionici MaxBet.

Milano – Real Madrid – 1 @ 2.65 u MaxBet

Derbi dana igra se u Milanu gde gostuje lider i aktuelni šampiona Evrope Real iz Madrida. Domaća Olimpija se napokon kompletirala i videćemo da li je to, kao i prošle sezone, kasno. Posle Šejvona Šildsa i Nikole Mirotića u tim se vratio i Maodo Lo, pa sada Etore Mesina ponovo ima roster od koga strepe i najjači evropski timovi. Da li Olimpija može makar do plej-ofa moglo bi da bude jasnije posle ovogo meča, pogotovo ako izgubi od Reala. Sada zaostaju tri pobede za poslednjim timom u zoni doigravanja, a kada bi to bilo četiri, na osam utakmica do kraja, sumnjamo da bi plasman bio realan. U prošlom kolu Olimpija je izgubila u Istanbulu, a dva dana ranije i u Atini. Ta dva poraza dosta su ih vratila unazad i sada gotovo u svakom meču imaju imperativ pobede. Real bi takođe mogao da bude kompletan, još uvek Tavares i Ljulj ne igraju, ali je sigurno da će nastupiti na Kupu Kralja sledeće sedmice. Da li će se Ćus Mateo odlučiti da ih povede u Milano, ili sačekati potpuni oporavak, ostaje da vidimo. Čini nam se da Real svesno obara malo formu u Evroligi, stekli su lepu prednost i ne zavise od jedne utakmice. Sa 99% sigurnosti možemo reći da će regularni deo završiti na prvom mestu, pa jedan poraz manje ili više, neće biti tragedija. U tri prethodna kola bili su domaćini i pobedili, amada ni na jednoj utakmici nisu blistali. Motiv bi ovde mogao da presudi i predlažemo jedinicu sa koeficijentom 2.65 u kladionici MaxBet.

Valensija – Olimpijakos – UP – (granica 153,5) @ 1.82 u MaxBet

Veoma važan meču u borbi z plasman u doigravanje igra se u Valensiji. Ni Slepi miševi ni Pirejci nisu sigurni da će biti i među deset najboljih, a u prethodnoj sedmici Olimpijakos je zabeležio dve pobede nad nemačkim timovima, dok je Valensija upisala poraz od Zvezde i pobedu u Berlinu nad Albom. Olimpijakos ima pobedu više od Valensije, Pirejci su na skoru 14-11 ali ni to nije garancija da će igrati u doigravanju. Najveći problem za Barcokasa su povrede centara Milutinova i Fala. Zbog toga je angažovan i Mozes Rajt, koji uz Filipa Petruševa čini tandem visokih igrača u ovom momentu. U međuvremenu su slavili i protiv Promiteasa u grčkom šampionatu i sa dosta optimizma idu u Valensiju. Slepi miševi u poslednje vreme igraju bolje na strani, pobedili su Baskoniju u Evroligi i Barselonu u Endesi u gostima, ali ovo je za njih utakmica koju moraju da dobiju pred svojim navijačima. U prvom delu sezone Valensija je slavila u Pireju, a to je bio meč sa najmanje poena u sezoni, gosti su ga dobili sa 63:56. Ne očekujte mnogo poena ni sada, radi se o utakmici koja ima veliki značaj i odbrane moraju biti na visokom nivou. Granica za ukupan broj koševa je na 153,5 a za (-) kvota je 1.82 u kladionici MaxBet.

Ukupna kvota na tiketu za četvrtak u kladionici MaxBet iznosi 26.12.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.