DERBI DANA: Real Madrid – Đirona: Real o tituli opet odlučuje protiv Katalonaca, samo je sada Đirona umesto Barse!

Subota nam po starom dobrom običaju donosi pregršt sjajnih duela, a nema nikakve sumnje da se jedan od najzanimljivijih igra na Santjago Bernabeu gde će snage odmeriti Real Madrid i Đirona, što će biti i susret između prvoplasiranog i drugoplasiranog tima na tabeli španske La Lige.
Početak duela između dva tima koja su do sada najviše pokazala je zakazan za 18 časova i 30 minuta
.

Real Madrid: Kraljevski klub hita po novi naslov prvaka Španije!

Na početku i ove analize kraljevskog kluba moramo pomenuti da su Madriđani najtrofejniji evropski klub, a to samim tim iz sezone u sezonu znači i napad na sve moguće trofeje.
Iako je prošle godine četa Karla Ančelotija osvojila samo Kup Kralja, iskusni italijanski stručnjak je zadobio poverenje, pošto je pre toga osvojena Liga šampiona i La Liga, a nešto kasnije i Superkup Evrope, ali i Svetsko klupsko prvenstvo.
Tek je februar, a Real je već osvojio svoj prvi trofej u sezoni i to u španskom Superkupu nakon spektakularnog trijumfa nad Barselonom, kada je bilo 4:1, a svakako da je to bila jedna od najboljih partija Madriđana u El Klasiku u poslednjih nekoliko godina, uz konstataciju da je kraljevski klub i prošle godine u polufinalu španskog Kupa Kralja demolirao Barselonu, i to na Nou Kampu, kada je bilo 0:4.
Ovog puta Real nije mogao dalje od četvrtfinala Kupa Kralja gde su Ančelotijevi puleni eliminisani od gradskog rivala Atletika, međutim, na svim drugim frontovima Madriđani stoje veoma dobro.
Krenimo prvo od prvenstva, gde se u ovom trenutku najtrofejniji evropski klub nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasiranu Đironu, koja između ostalog u ovom kolu i stiže na Bernabeu, što znači da ukoliko domaća ekipa dođe do trijumfa, pobeći će Kataloncima na pet bodova prednosti, što se vrlo lako može ispostaviti i kao nenadoknadiva bodovna zaliha.
Na poslednjih pet mečeva u najkvalitetnijem rangu španskog fudbala Džud Belingem i drugari su ostvarili četiri trijumfa uz jedan remi i to baš u prošlom kolu kada smo bili svedoci novog derbija Madrida, u kom su Real i Atletiko podelili bodove, uz napomenu da su Jorgandžije do izjednačenja došli u trećem minutu sudijske nadoknade.
Pre toga je Real nakon velikog preokreta slavio na veoma teškom gostovanju kod Hetafea, koji igra veoma dobro na svom terenu, a taj meč u predgrađu Madrida je završen rezultatom 0:2.
Što se tiče Lige šampiona, Real je u jednoj nimalo naivnoj grupi bez većih problema stigao do prvog mesta, a za protivnika u osmini finala kraljevski klub je dobio ekipu Lajpciga, i kada se sve sabere i oduzme utisak je zaista da je španski predstavnik veliki favorit u tom dvomeču, uz konstataciju da je prvi duel u Nemačkoj na programu već za tri dana.
Kada su u pitanju izostanci, italijanski stručnjak za ovaj duel koji bi vrlo verovatno mogao da odluči i špansko prvenstvo neće moći da računa na odbrambeni duo Militao i Alaba, kao i na golmana Kurtou, mada se sa tim izostancima kraljevski klub suočava već dosta dugo.

Đirona: Mogu li Katalonci do senzacije u prestonici?

Iako još uvek nije došlo vreme kada se sabiraju utisci, slobodno možemo konstatovati da je Đirona ove sezone najprijatnije iznenađenje u “ligama petica”, pošto su Katalonci za veoma kratko vreme od tima koji je igrao u Segundi, uspeli da dođu do toga da se bore za naslov prvaka Španije, iako to apsolutno niko nije mogao da pretpostavi pre početka prvenstva.
Pre svega, treba reći da je Đirona član “Siti Grupe”, što znači da je ovaj tim u delimičnom vlasništvu Mančester sitija, a to samo po sebi znači da Katalonci barem na papiru svake sezone moraju da imaju respektabilan tim.
Prošli šampionat je ova ekipa završila na sjajnom desetom mestu na tabeli čime je ostvaren primarni cilj, a to je naravno opstanak, što je bio glavni cilj i pred početak ovog šampionata, međutim, nakon blistavih partija ovog tima svima u klubu su porasla očekivanja, a ponajviše navijačima.
Naime, u ovom trenutku se Đirona nalazi na drugom mestu na tabeli uz samo dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Real Madrid, kod koga će Katalonci i gostovati u ovom kolu, što će biti najbolja moguća prilika da preteknu kraljevski klub i ponovo zasednu na lidersku poziciju.
Inače, do sada su izabranici trenera Mičela koji radi neverovatan posao na klupi ovog tima odigrali 23 meča u elitnom rangu španskog prvenstva i ostvarili čak sedamnaest trijumfa, pet remija i samo jedan poraz i to baš na svom terenu protiv Real Madrida, kada su Madriđani lagano slavili sa 0:3.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, Katalonci su bez poraza, a u tom periodu je drugoplasirani tim na tabeli ostvario tri trijumfa, uz dva remija.
U prošlom kolu su Mičelovi puleni nažalost samo remizirali na svom stadionu protiv Sosijedada, a taj duel je završen bez pogodaka, uz konstataciju da je domaćinu poništen po svemu sudeći čist pogodak u prvom delu igre.
Pre toga je hit ovogodišnjeg izdanja La Lige ostvario veoma važan trijumf na gostovanju kod Selte, kojoj su bodovi sa tog duela bili od velike važnosti.
Inače, Đirona je trenutno uz Real najbolji gost u prvenstvu, a na jedanaest odigranih mečeva na strani ovaj tim je ostvario čak osam trijumfa uz tri remija.
Za kraj, što se tiče izostanaka, Mičel za ovo gostovanje na Santjago Bernabeu neće moći da računa na Blinda, Ereru, Džastina, Lopeza, Roku i Vilju, dok je Huan Karlos pod znakom pitanja.

Naš predlog

Kao što smo već napomenuli, biće ovo duel između dva tima koja su do sada ubedljivo najviše pokazala u elitnom rangu španskog fudbala, a kada se sve sabere i oduzme, smatramo da je Real ipak veliki favorit na ovom meču na Santjago Bernabeu, pa vam savetujemo da odigrate jedinicu, a sve to uz kvotu 1.43 u kladionici Meridianbet.

Madriđani na svom terenu uglavnom stvari rešavaju u prvom delu igre, a vrlo lako bi to mogao da bude slučaj i ovog puta, pa vam hrabro predlažemo da probate sa prelazom 1-1 koju kladionica Meridianbet plaća sa kvotom 2.00 u Meridianu.

Za kraj, nakon svih ovih fenomenalnih partija u dosadašnjem toku sezone, smatramo da najmanje što Đirona može da uradi na ovom meču je da postigne makar jedan pogodak, pa vam predlažemo da se fokusirate na igru G1+ uz kvotu 1.51 u Meridianu.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.