TIP DANA: Leverkuzen – Bajern Minhen: Salatara postavljena na Baj areni, ko će se poslužiti?

Subota nam donosi nekoliko fenomenalnih mečeva širom Evrope, a pre svega, za vas smo ovog puta analizirali duel između Leverkuzena i Bajerna iz Minhena, što će ujedno biti i meč između prvoplasirane i drugoplasirane ekipe na tabeli nemačke Bundeslige, i meč koji bi vrlo verovatno mogao da nam da odgovor na pitanje ko od ova dva tima će na kraju doći do šampionske titule.
Početak susreta je zakazan za 18 časova i 30 minuta.

Leverkuzen: Kada ako ne sada?

Zanimljivo je da Leverkuzen u dosadašnjoj istoriji nikada nije bio šampion Nemačke, a zbog nekoliko izgubljenih finala u Kupu, ali i u Ligi šampiona od Real Madrida nakon onog spektakularnog voleja Zidana, kao i zbog činjenice da je ovaj tim dosta puta sezonu završavao na drugom mestu na tabeli, ova ekipa ima i jedan ne baš popularan nadimak – ‘Neverkuzen’.
Prošle sezone je Ćabi Alonso uspeo da podigne ekipu, koja je očajno startovala u šampionatu i na kraju uspela da dođe do šestog mesta na tabeli i plasmana u Ligu Evrope, što svakako i jeste bio primarni cilj.
Ipak, i pored toga što su popularni Farmaceuti igrali sjajno u drugom delu prošlog šampionata, malo ko je mogao da pretpostavi da će ovaj tim igrati ovako dobro u ovogodišnjem izdanju najkvalitetnijeg ranga nemačkog fudbala.
Naime, trenutno se Bajer nalazi na prvom mestu na tabeli uz dva boda viška u odnosu na drugoplasirani Bajern iz Minhena, koji im upravo i gostuje u ovom kolu, i biće to najbolja moguća prilika da puleni Ćabija Alonsa za koga se otima čitava Evropa pobegnu svom najbližem pratiocu na čak pet bodova prednosti, što bi možda bila i nenadoknadiva bodovna prednost ako uzmemo u obzir na koji način Leverkuzen igra ove sezone.
U dosadašnjem toku sezone lider na tabeli Bundeslige je ostvario šesnaest trijumfa uz četiri remija, što znači da Bajer još uvek ne zna za poraz.
Na poslednjih pet duela u elitnom rangu nemačkog fudbala ova ekipa je ostvarila četiri trijumfa uz jedan remi i to pomalo neočekivano na svom stadionu protiv Menhengladbaha kada nije bilo pogodaka.
U prošlom kolu su Farmaceuti ostvarili izuzetno važan trijumf na gostovanju kod Darmštada, a taj meč je završen rezultatom 0:2, i bila je to osma pobeda ovog tima na strani.
Naravno, i u Ligi Evrope je nemački predstavnik pružao sjajne partije, pošto su puleni Ćabija Alonsa grupnu fazu završili na prvom mestu na tabeli uz čak osam bodova viška u odnosu na drugoplasirani Karabag i naravno maksimalni broj bodova, što znači da će Leverkuzen preskočiti šesnaestinu finala ovog takmičenja, a to će bez ikakve sumnje biti veliki plus, pošto će Farmaceuti još neko vreme moći da budu u potpunosti fokusirani na Bundesligu.
Za kraj, što se izostanaka tiče, Alonso ni ovog puta neće moći da računa na Bonifejsa, a pored njega neće biti ni Artura, Palasiosa i Kosonua.

Bajern Minhen: Mogu li Bavarci do dvanaeste uzastopne titule?

Uz veliku dozu sreće Bajern Minhen je prošle sezone uspeo da dođe do svoje jedanaeste uzastopne titule prvaka Nemačke, i to nakon trijumfa u poslednjem kolu protiv Kelna, golom u finišu susreta, uz konstataciju da je pre poslednjeg kola Dortmund imao sve u svojim rukama, i popularnim Milionerima je bila potrebna pobeda na svom stadionu protiv Majnca, a to se na veliku radost svih Bavaraca nije desilo.
Još tokom prošle sezone je Tomas Tuhel bio pred otkazom, ali je pomenuta titula donekle umirila čelnike ovog kluba. Ponovo najtrofejniji nemački klub nije startovao dobro u ovogodišnjem izdanju Bundeslige, međutim, ponovo je Tuhel zadobio poverenje čelnika nemačkog giganta, ponajviše zbog dosta dobrih partija u Ligi šampiona.
Međutim, deluje da ukoliko Bavarci na kraju sezone ne uspeju da odbrane naslov prvaka Nemačke, Tuhelu neće biti spasa.
Generalni utisak o dosadašnjem toku sezone je svakako ne baš najboljih, uz konstataciju da je uvod u sezonu bio katastrofalan, pošto je tim iz Minhena poražen u Superkupu Nemačke od Lajpciga, i to sa više nego ubedljivih 3:0, uz tri gola neverovatnog Olma.
Nakon toga su Bavarci vezali nekoliko ne baš najboljih mečeva i u prvenstvu, međutim, kako je vreme prolazilo aktuelni šampion Nemačke je polako ali sigurno podizao svoju formu i u ovom trenutku se Bajern nalazi na drugom mestu na tabeli uz dva boda manjka u odnosu na prvoplasirani Leverkuzen.
Sve to znači da ukoliko izabranici Tomasa Tuhela dožive poraz na ovom meču protiv popularnih Farmaceuta, vrlo lako se može desiti da Bundesliga posle čak jedanaest godina dobije novog šampiona.
Na poslednjih pet mečeva u prvenstvu, tim iz Minhena je ostvario četiri trijumfa uz veoma težak poraz na gostovanju kod Ajntrahta, kada je bilo 5:1.
U prošlom kolu je drugoplasirani tim na tabeli slavio na gostovanju kod Augsburga kada je bilo 2:3, a treba napomenuti i da je domaća ekipa na tom susretu propustila da realizuje jedanaesterac, a na sve to im je poništen i gol u ranoj fazi susreta, pa je utisak da Bajern nije blistao.
Na gostovanjima je do sada aktuelni šampion Nemačke odigrao devet mečeva i ostvario sedam trijumfa, jedan remi ali i jedan poraz.
Dosta više problema kada su izostanci u pitanju ima Tomas Tuhel za razliku od španskog stručnjaka na klupi Leverkuzena, pošto za ovaj susret neće moći da računa na Komana, Dejvisa, Gnabrija, Lainera, Marušića, Sara, Pereza, Buhmana i Aseka, dok su pod znakom pitanja Nojer i Saragosa.

Naš predlog

Iako se Bajern Minhen dosta puta u poslednjih nekoliko godina spašavao u drugom delu sezone smatramo da to ovog puta neće biti slučaj. Sa druge strane, Leverkuzen odavno nije igrao ovako dopadljiv fudbal, a na sve to ovaj derbi se igra na stadionu popularnih Farmaceuta pa vam hrabro preporučujemo da se oprobate sa jedinicom za koju je kladionica Meridianbet pripremila koeficijent 2.60, uz konstataciju da je sasvim pristojna varijanta i dupla šansa 1X uz kvotu 1.55.

Naravno, očekuje nas sasvim sigurno efikasan duel bez obzira što je ulog ogroman, pa vam predlažemo da se oprobate sa igrom GG uz kvotu 1.46 u Meridianbetu.

Za kraj, u velikoj meri smo ubeđeni da domaćin neće doživeti poraz na ovom duelu, a uz sve to je izvesno da nas očekuje susret sa velikim brojem pogodaka pa vam savetujemo da probate sa kombinacijom igara 1X&3+ uz kvotu 2.55.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.